Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M3 E36 KUPÉ dopasování dveří

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Racebrainer

#1 Příspěvek od Racebrainer »

Zdravím přátelé,

skládám teď nově M3 E36 kupé a narazil jsem na problém. Ať se snažím sebevíc, tak nemůžu dopasovat dveře.

Postup jsem měl následující: na dveřích jsem povolil panty a dveře zavěsil. S povolenými panty jsem usadil dveře, tak aby mi to všechno lícovalo a jelikož ty panty je skoro nemožné utáhnout kvůli omezenému prostoru, tak jednoduše fixem jsem naznačil pozici a pak na sundaných dveřích přitáhl.

Jenže po nasazení těsnících gum je nemožné dveře dovřít. Ok, znovu povolit panty a tentokrát zkouším dopasovat dveře i s gumama, ale jak hýbu se dveřma jak chci, tak stejně to dovřít nejde. Už mě jen snad napadá ohnout ty prolisy, na které se ty gumy nasazují. Nesetkal se někdo z vás už někdy s tímto problémem? Zavřené dveře, které cenťák vyčuhují ven je příšernost :cry:

PS: dveře jsou mimochodem také z M3 3,0 rok 94 a nasazuju je na skelet 95, ale podle mě by to nemělo hrát roli...
Kindl0sch

#2 Příspěvek od Kindl0sch »

zavřené dveře myslíš,že jsou dobouchlé a drží je zámek?
Racebrainer

#3 Příspěvek od Racebrainer »

Neee, zamek tam neni a i ptesto to nejde dovrit
odapoz

#4 Příspěvek od odapoz »

funguje ti odskok okna? pokud máš okno v uplně horní pozici (to je ta když jsou dveře zavřené) tak to zavřít nejde, respektivě hodně blbě, když máš dveře otevřené a okno nahoře a zmáčkneš tehle čudlík dělá to něco?
Obrázek

při zmáčknutí by mělo asi o 1 cm vyjet nahoru
nebo můžeš zkusit polovit ty torxy na tom držáku a pohnout tím, možná ti to pomůže
Joy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Joy »

Jak mu může fungovat odskok okna, když píše, že tam nemá zámek...

Jinak mám podobnej problém - ještě sem ho neřešil a nemám to 1cm ale tak o 3mm, nicméně mě to sere úplně stejně.

Racebrainer: Kde se Ti to kříží? U pantů, nebo tam to sedí a nejde to jen dovřít u zámku?
Pokud jsou panty v pořádku a kastle i dveře jsou rovný, tak mě napadá tak maximálně špatná nebo špatně dosazená guma. - Ty prolisy jsou ok? Nehrál si s nima někdo?
Pokud je guma v pohodě, tak bych hledal chybu v usazení pantů. 8O
lukepostulka

#6 Příspěvek od lukepostulka »

coupé s nepootevřeným oknem se dá zavřit úplně na pohodu - v zimě nutnost když ti zamrzne okno :D
Racebrainer

#7 Příspěvek od Racebrainer »

Nejde to dovřít u zámku, tu gumu jsem natloukl gumovým tlučkem a stejně to nejde dovřít ani silou. Když tu gumu sundám, tak to jde dovřít krásně, jakmile ji nasadím, tak je tam najednou "něco" co přebývá. Panty na straně dveží mám povolené = s dveřma se dá libovolně hýbat při dovření, aby nic nepřekáželo a i tak to prostě nejde. Prolisy jsou ok, dokonce mě napadaly už takové šílenosti, že ty prolisy prohnu dovnitř, aby se to dalo zavřít :?
Joy píše:Jak mu může fungovat odskok okna, když píše, že tam nemá zámek...

Jinak mám podobnej problém - ještě sem ho neřešil a nemám to 1cm ale tak o 3mm, nicméně mě to sere úplně stejně.

Racebrainer: Kde se Ti to kříží? U pantů, nebo tam to sedí a nejde to jen dovřít u zámku?
Pokud jsou panty v pořádku a kastle i dveře jsou rovný, tak mě napadá tak maximálně špatná nebo špatně dosazená guma. - Ty prolisy jsou ok? Nehrál si s nima někdo?
Pokud je guma v pohodě, tak bych hledal chybu v usazení pantů. 8O
:?
Joy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Joy »

Takže když si to měl utažený, tak jak by to mělo být, tak se Ti to u pantů nekřížilo? (je mi dost divný, že Ti to nejde dovřít na konci dveří a nekřížilo by se to na jejich začátku...)
Ty dveře jsou vážně rovný? Neměřil jsi třeba jejich tloušťku?

Pokud je kastle v pořádku, guma je originál a s prolisama nikdo nic nedělal a dveře přesto nesedí, tak mě napadají 2 věci:
1) Panty jsou jinde než být mají
2) Dveře jsou křivý nebo blbě svařený
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Měl jsi demontované i přední blatníky? Pokud ano, nemáš blatníky příliš "utopené" směrem dovnitř vozu a dveře pak lícuješ na ně a proto jsou vpředu moc blízko stojině pro těsnění dveří?

Když demontuješ těsnění dveří, dveře zavřeš tak aby lícovaly s ostatním povrchem auta, je vzdálenost dveří od stojiny na prahu (na které bylo předtím naklepnuto těsnění dveří) stejná u pantů (závěsů) i u zámku?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Racebrainer

#10 Příspěvek od Racebrainer »

Tak ještě jednou a polopaticky :D Panty na dveřích se dají povolit a můžou volně chodit...tzn. že když je neutáhnuté nasadím do pantu na káře, tak se mi nemůže nikde nic křížit a s dveřma se dá normálně hýbat, aniž by se sundaly z pantu na káře. Blatníky samozřejmě ještě nenasazeny. Chápu, že když někdo nastaví panty na dveřích, pak je utáhne a nasadí, že mu to třeba nevychází, ale opakuju, že panty na dveřích jsou povolené, takže dveře můžou chodit i když jsou zavřené a pořád to do hajzlu nejde dovřít...dovřít to jde krásně, když tam není ta těsnící guma...jakmile ji tam dám, tak to prostě skrz tu gumu nejde dovřít...

Dveře jsem měl na jiném skeletu, který jsem hodil do sběrny a koupil si zachovalejší skelet bez sebemenší chyby...žádná koroze, nikde žádné svary, prostě super...chci ale nasadit dveře z mojí bývalé káry a takový problém 8O
Racebrainer

#11 Příspěvek od Racebrainer »

Tak problém vyřešen...se po_eru...jsem dal místo levého těsnění to pravé, tudíž tam kde doléhají dveře byla ta tvrdá guma, co má být nahoře při dovírání okna...taková ostuda :D :D :D
Joy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Joy »

Čekal sem hodně, ale tohle teda ne. :lol: :lol: :lol:
Racebrainer

#13 Příspěvek od Racebrainer »

Ale stejně to vyčnívá dole nad hranou auta, jako že je to nedovřené, budu se tím zabývat i tak...
Odpovědět