Možná triviální dotaz, ale díval jsem se na youtube jak vyměnit svíčky a dávali tam nějakou pastu na závity (měděná?) Kde ji sehnat? Je potřeba? Je třeba moment klíč nebo je mám prostě dorvat rozumně?
Zřejmě to bude běžný mazadlo závitů.. nevím teda, ale ještě jsem nikoho neviděl to dávat na svíčky.
Jinak někdo to má v ruce a nepotřebuje, teďka si nejsem jistej jestli je ten moment 15-20nm prostě tak akorát, nervat to moc. jestli budeš kupovat předepsaný NGK, tak na krabičce je dokonce i návod, jak na to:D
Já si je měnil sám, nic jsem na ně nepatlal a dotahoval s citem. jinak už jsem si koupil i momentovej klíč. Docela užitečná věcička, pokud známe předepsané dotahovací momenty .
dotahuju na citovku a taky to mazu mědí, neni to nazbytny, ale mam z toho lepsi pocit. v kazdejch autopotrebach, hodi se i na jiny spoje, ktery by meli jit casem povolit a ktery se nemusej lepit.
Ahoj, jak je to s doporučeným intervalem výměny svíček u e36 328i?
Mám tam klasiku NGK, jsou tam 4 roky (výměna hned po koupi), najeto pouze 25 000km, předpokládám, že svíčky "stárnou" pouze ježděním, tzn. počtem jisker, nikoliv věkem, takže by měly být ok.