To na 99% není vanosem.
Já do vanosu šťoural spíš preventivně, jednou jsem si všiml že s otevřenou kapotou je kolem 2tis slyšet trošku zařehtání a občas to za studena kolem těch dvou tisíc tak divně nepravidelně tahalo, jako by byly šišatý kola. Tak jsem si říkal, že když už tam polezu tak vyměnim i ty kroužky.
Když jsem to rozebral, tak jsem se nestačil divit, ty pístky do toho vanosu padaly uplně bez odporu. Ty gumový o-ringy co mají rozpínat ty teflonový kroužky byly uplně zplacatělý a na plast ztvrdlý, a v ložiskách pístků byla znatelná vůle.
Obojí jsem vyřešil, hlavně teda rozebrat pístky byl docela oříšek, udělal jsem si cyklo vejlet za kámošem do pneuservisu aby mi je vzal bouchačkou
Po výměně se ten motor dost ztišil, předtím v nízkejch tak jako bručel do svodů, to přestalo (takže jsem najednou začal slyšet milijón jinejch pazvuků

), přijde mi že to tahá lineárnějc a měkčejc. Nicméně problém "se šišatejma kolama" za studena nezmizel, to dělá furt, takže to tím nejspíš nebylo. Žádný padání otáček nebo tak jsem nezaznamenal, akorát když stojím na místě a kroutím volantem, ale to bude asi servo.