Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 kupé vyvaření - kde sehnat karosářské díly?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
WenCa_

#1 Příspěvek od WenCa_ »

Zdravím ve spolek, jsem tu nový a tak doufám, že mě hned neukamenujete a vezmete mě mezi sebe :-) Pomalu (ale jistě) se chystám koupit e36 kupé, nejlépe 328, nebo 325. Nicméně docházím k tomu, že sehnat zdravé (po stránce koroze) bude docela oříšek a i tak můžu čekat, že do roka a do dne se nějaká koroze objeví i na hezkém kousku... Takže abych na to byl připravený.

Zkušenosti nějaké mám (hlavně z motorek) a taktéž jsem kompletně vyvařoval a pak i lakoval svou Felicii (kdyby někoho zajímalo, pošlu foto). Takže nebudu se ptát, jak se to dělá, ale spíš mi jde o dostupnost dílů. Když koukám na stránky Elitu nebo Kelly, tak pro e36 kupé tam z karosářských dílů (které pravděpodobně budou potřeba). Vidím pouze přední blatníky a lemy zadních... Na feldu jsem koupil úplně všechno (blatníky, nosníky pod ně, prahy, výztuhy, zadní lemy, podběhy...) a tak nastává otázka, jde tohle sehnat i na Baworáka e36 kupé? 8O Nebo se to řeší nákupem originálních díl, případně samodomo výrobou?

Díky za přečtení slohovky a za odpovědi :wink:
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

co koupit nesežranou e36? nebylo by to mnohem snažší?Rohy dveří stejně nekoupíš a píchat se vnitřkama prahů na tomhle autě už je asi mimo mísu.
Navíc když bude kastle po smrti tak i ten zbytek bude stát pěkně za prd.
Koukej po pěkném kousku a neřeš hovadiny,postupně jich ubejvá,ale stále ještě jsou.
WenCa_

#3 Příspěvek od WenCa_ »

rozhodně ano, koupí nesežrané se ušetří mnoho času a peněz... ale jak jsem už psal výše, časem to čeká každou... a já na zázraky nevěřím a moc zdravých jich už nebude, takže ocenil bych odpověď na můj dotaz, zda a kde se dají ty díly sehnat :wink:

edit: rohy dvěří jsou to nejmenší, to je rovný plech (víceméně)... vnitřky prahů, když budou díly - proč ne? Kdybys viděl, jak byla rozřezaná moje Felda...
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Pokud nekoupíš něco fakt shnilýho, tak aspoň u facelift e36 třeba zrovna prahy a nosníky nějak citlivý na reznutí nejsou. Když to srovnám se svou poměrně obyčejnou a dost používanou e36, tak prahy jsou uplně v pohodě. Díly jako blatníky, kapoty, dveře jdou pořád sehnat origo použitý v dobrym stavu a kvalitou o dost lepší než druhovýroba z elitu.
Pokud koupíš pěknej kus a nenecháš ji někde stát venku plnou soli ve vlhku, tak bych neměl strach...
beny-maser

#5 Příspěvek od beny-maser »

byla to odpověď na tvůj dotaz.
e36 jsem už nějakou měl a můžu si dovolit říct, že to s korozí prahů a podvozků není nic hrozného,pokud to nebylo bourané budou prahy původní a v dobrém stavu. Samo je to kus od kusu.
Největší problém jsou rohy dveří,zádní lem pod nárazníkem, spodky předních blatníků a přední maska.
Neřeším auta z prvních let výroby!
Věřím že si auto umíš vyvařit sám,ale osobně bych se tomu vyhnul obloukem a neboj COčko mám doma taky,takže mám představu co to obnáší.
dcalibra

#6 Příspěvek od dcalibra »

Zdarec, u mojí 36ky, kterou jsem měl jako winter karu se rozhodlo, že jí dám ještě šanci, napohled zvenku byla sežraná (prahy, lemy), ale nosníky klobouky zase uplně ok. Jen takový ty kapsy co se do nich šroubují přední blaníky ze spodu jsem musel poctivě vyrobit. Vše co bylo potřeba jsem koupil v kelly. Dělám ji od prosince, už se ale chýlí ke konci :-D, ale to asi znáš. Moje rada: finančně to nebylo nijak náročný, ale ta drbačka :-D, radši si připlať najdi nějakej pěnej kousek, když budeš trpělivej určitě se něco objeví a až budeš vybírat tak dej pozor na korozi kolem klobouků, nosníky atd... Kamoš koupil navenek leštěnku a teď kouká kolem klobouků na kolo :-D

edit: jo a kdyby jsi chtěl fotky tak můžu poslat
lukepostulka

#7 Příspěvek od lukepostulka »

Můžu se zeptat, co jsou ty klobouky? :D
dcalibra

#8 Příspěvek od dcalibra »

lukepostulka píše:Můžu se zeptat, co jsou ty klobouky? :D
Jo, omlouvám se za moji "odbornou terminilogii" :-D:-D
Přílohy
bk.jpg
bk.jpg (174.18 KiB) Zobrazeno 1647 x
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

navrch huj uvnitř fuj :lol:
onlybimmers

#10 Příspěvek od onlybimmers »

ty vole ta díra u toho klobouku :D mám to tam popraskaný a říkal sem si že to je ostuda, ale teď vidím, že si můžu ještě pískat :D jak to jinak opravujete kolem těch klobouků? obvařit s mezerama, aby se to nestáhlo?
dcalibra

#11 Příspěvek od dcalibra »

onlybimmers píše:ty vole ta díra u toho klobouku :D mám to tam popraskaný a říkal sem si že to je ostuda, ale teď vidím, že si můžu ještě pískat :D jak to jinak opravujete kolem těch klobouků? obvařit s mezerama, aby se to nestáhlo?
Popravdě je tohle moje první větší zkušenost s vyvařováním, můžu říct, že prahy, lemy a vytvoření sem tam nějakého kousku šlo hladce. Na mojí 36ce jsou klobouky ok, na foto je kamošova, která čeká v pořadí než se dodělá ta moje. Co se týká opravy těch klobouků jsem domluvený s profíkem, na to si netroufnu bez odborného dohledu :lol: jsou na tom mnohem hůř než je vidět na foto, teda jen levý, pravý je ok.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tyve takou díru za kloboukem vidím prvně to se může stát :?:
Nejlíp vystříkat dutiny za včasu voskem a spodek bodyčkem.. u všech E36 povinně! :)
TeggyM3

#13 Příspěvek od TeggyM3 »

Totic píše:Tyve takou díru za kloboukem vidím prvně to se může stát :?:
Nejlíp vystříkat dutiny za včasu voskem a spodek bodyčkem.. u všech E36 povinně! :)
zrovna proti tomuhle ti vystříkání dutin nepomuže, ale je to dobré dělat, já to mám taky ted před lakováním vplánu dokud to mám odstrojene a taky ty podběhy nově natřít, a pořídil jsem si nové přední plasty nadkolí, které předemnou někdo polámal a chyběly předky ;)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#14 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

No jinak aftermarket díly karoserie na E36 jsou k mání od Klokkerholm, SCHLIECKMANN, JOHNS, VAN WEZEL, TRUCKTEC AUTOMOTIVE

http://autodily.mjauto.cz/bmw/3-e36/323 ... 19172.html
http://www.elit.cz/produkty/klokkerholm.html

Ale co jsem slyšel ne za všechny dílce bych dal ruku do ohně, záleží co - od koho. Nejlepší je podle mě poface origo pozink. Ale ta cena :roll:
Odpovědět