Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

otevření kapoty

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelJandak
Klubové ID: 2044
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj lidi, dnes jsem chtěl naposledy změřit nemrzku a zazimovat auto a mám problém s kapotou.Tahám za páčku a nic se neděje.Jde z lehka a kapota nejde otevřít. Před týdnem jsem nechal měnit čelní sklo a od té doby jsem tam nelezl, až dnes.Chci se tedy zeptat, kde by mohl být problém a jak se nouzově dostat pod kapotu?Jedná se o BMW Z3,1.8,r.v.96.Díky moc
TM

#2 Příspěvek od TM »

No já jsem zrovna teď o víkendu přehazoval kapotu na E36 a problém s otevření nastává ve chvíli, kdy nejsou dobře seřízený - vycentrovaný dorazy. Pak totiž zůstanou i po zatáhnutí za páčku zaseknutý. Podle mě to tedy bude tento problém (třeba při výměně skla s kapotou hnuli a teď to nesedí). Jak to vyřešit... no mně se kapota zabouchla právě před seřízením a povedlo se mi ji "jakýmsi způsobem" otevřít... prostě jeden držel páku zataženou a druhej se snažil kapotu nadzvedávat a nakonec se mi to vždycky povedlo. Ale kdyby ne, tak nevím, co s tím... možná sundat ledvinky a pak by se tam člověk zespodu dostal? Nevím, ale možná bych to zkusil...
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PavelJandak »

Tak jsem se k tomu na konec dostal.Sundal jsem plast ze spodu auta a byl k tomu pěkný přístup.Vypadá to na konec, že je nějak zaseklý zámek na straně řidiče.Nevím přesně jakým způsobem to funguje, ale vidím to asi tak.K tomu první zámku vede lanko přímo z táhla co je v autě.Oba zámky jsou taky propojeny lankem, takže si myslím, že pokud je první zámek rozbitý, tak ani druhý nefunguje nebo je to jinak?
Kukace

#4 Příspěvek od Kukace »

taky se mi to stalo,spatne serizena kapota,sundal sem zvenku ledvinky,vzal velkej sroubovak a kladi a pres sroubovak sem lepal do zamku kapoty, po par ranach kapota vyskocila.E36 cabrio
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PavelJandak »

tak problém nalezen.Na vině je roztřepený bowden u prvního zámku.Když zatáhnu za páku, tak bowden jakoby zajede dovnitř.Nastává tedy otázka, jak to nejlépe opravit?Koupit nový lanko i s bowdenem v bmw a natáhnout to celý znova nebo co radíte?Díky moc
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

Šel bych cestou výměny za nové originál lanovody
BMWALPINE

#7 Příspěvek od BMWALPINE »

potředoval bych poradit jak otevřít kapotu!nejspis mi prasklo lanko a neuz mi to nejde otevrit:( nema nekdo nejaky figl?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#8 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

šup pod auto a měl bys na ten mechanismus dosáhnout.
BMWALPINE

#9 Příspěvek od BMWALPINE »

otevřeno, opraveno. parada:)
TM

#10 Příspěvek od TM »

Tak mi dneska ráno zřejmě taky prasklo lanko ke kapotě :(
Chtěl bych poprosit někoho, kdo to dělal, na návod, jak kapotu zespodu otevřít... Četl jsem něco o oddělání nárazníků, apod., ale nejde to nějak jednodušeji?

Pěkně mě to štve, protože kapota se ještě otevřela, nicméně jsem potřeboval jet, takže jsem jí zabouchnul, a teď budu muset řešit, jak ji otevřít... :evil:
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PavelJandak »

no tak já pouze sundal plast, který je pod chladičem, a pak už jsem na lanko v pohodě dosáhl
Odpovědět