Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 320i Výfuk Supersport, Laityng, Soieta-ATU?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Dave36

#1 Příspěvek od Dave36 »

Čau,
chtěl bych na své E36 320i Cabrio překopat výfuk. Vím, že mi spousta z Vás řekne - hoď tam Eisenmann atp., ale to je opravdu dost kaček. Z M3 komplet se svody - to zase bude mít už něco za sebou a já bych raději volil novotu - ať to taky vypadá:-)
Takže otázka zní, máte někdo zkušenosti s těmito třemi variantami? Případně pro a proti?
Díky moc:-)

FK Automotive
např. tento http://www.fk-shop.de/Auspuff-Tuning/Sp ... am=bmw+E36

Ulter Sport
např. tento
http://www.ultersport.cz/Sportovni-vyfu ... m-d749.htm

nebo Laityng - nechat si udělat komplet od svodů na zakázku?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Bych to vzhledově viděl spíš na FK, ten Ulter už je moc kolotočovej. Ale nejradší brnknout po ČR a nechat si naladit zvuk na svůj motor.. ;)
Mateo

#3 Příspěvek od Mateo »

Ja mel dobrou zkusenost s Layting a to jak s kvalitou tak i pristupem k zakaznikovi
Dave36

#4 Příspěvek od Dave36 »

Mateo píše:Ja mel dobrou zkusenost s Layting a to jak s kvalitou tak i pristupem k zakaznikovi
A na kolik tě to vyšlo? Dával jsi komplet, nebo jen koncák? co zvuk?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Asi bych nešel ani do jednoho... ale pokud chceš něco rozumnýho a ne úplnou krválrouru, tak dva kamaradi maji celonerez od supersportu a ma to velice prijemnej zvuk :)
Ja si nechal od svodů udělat celej výfuk na míru, je to poněkud hlasitější, ale moje představy to splnilo :D

např:

http://www.ebay.de/itm/BMW-E36-320i-323 ... 461972f3a2
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Dave36

#6 Příspěvek od Dave36 »

MattyX píše:Asi bych nešel ani do jednoho... ale pokud chceš něco rozumnýho a ne úplnou krválrouru, tak dva kamaradi maji celonerez od supersportu a ma to velice prijemnej zvuk :)
Ja si nechal od svodů udělat celej výfuk na míru, je to poněkud hlasitější, ale moje představy to splnilo :D

např:

Ten Supersport vypadá dobře:-) No samozřejmě mi jde i o zvuk:-) Byl bych taky spíš pro variantu výfuku na míru - např. jak se ptám na ten Laityng. Kde jsi to nechal dělat a kolik to cca koštovalo? Chtěl bych se alespoň přiblížit "zvuku M3". Vím, že s dvoulitrem je to nesmysl, ale alespoň něco trochu příbuznýho :evil:
Dave36

#7 Příspěvek od Dave36 »

Supersport nezní špatně:-)
http://www.youtube.com/watch?v=te3DZXnx5_U

Zajímal by mě ještě ten komplet, co jste kdo dával a jaký byl výsledný efekt?
Kukace

#8 Příspěvek od Kukace »

Ja sem si nechaval delat vyfuk a Laytingu,je to duplex delanej od katu dal.Vybral sem si ten nejmin hlucnej ale rvalo to jako krava nemohl sem s tim jezdit delsi trasy,tak sem si tam nechal pridat jeste jeden tlumic,ted je to tak 3X hlucnejsi jak serie a to mi vyhovuje,predtim to bylo tak 10X hlucnejsi.
Jinak stalo me to 11K i s montazi + 3K pozdeji druhej tlumic.Problemy tam byly ze z prvniho tlumice mi vylitala vata,takze se to muselo znovu rozrezavat a muselo se predelavat uchyceni duplexove koncovky tlumice protoze to bylo nahovno udelany a brnkalo to o naraznik.Vyfuky od nich nemaji homologaci,jenom koncovky maji.Ted uz sem docela spokojenej,ale znova bych do toho uz asi nesel...

Fotky sou v galerii(modra e36 cabrio)

http://www.laityng.cz/cz/galerie/bmw/
Dave36

#9 Příspěvek od Dave36 »

Takže Laityng asi nic moc. No přikláním se zatím k tomu celonerezu od Supersportu. Co Kat, kuchal jste někdo? Není to škoda a má to efekt?
lukepostulka

#10 Příspěvek od lukepostulka »

O tom katu tady před pár týdny bylo na to téma, ale ušetřím ti čas, je to zbytečné a akorát si tím dosereš celý výfuk, ten kat tam není pro srandu.
devildave

#11 Příspěvek od devildave »

lukepostulka píše:O tom katu tady před pár týdny bylo na to téma, ale ušetřím ti čas, je to zbytečné a akorát si tím dosereš celý výfuk, ten kat tam není pro srandu.
ok díky za info. Takže to budu řešit spíš jen tím koncákem od supersportu. Mám tam green filt v airboxu, tak si myslím, že i tak to trochu pomůže:-)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MattyX Moderátor »

pokud máš auto se kterým jezdíš poměrně často a pořád je u tebe prirota aby to jezdilo za normální spotřebu s decentním zvukem, nechej ho tam ;) s tím supersportem budeš co se týče zvuku spokojnej ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Dave36

#13 Příspěvek od Dave36 »

MattyX píše:pokud máš auto se kterým jezdíš poměrně často a pořád je u tebe prirota aby to jezdilo za normální spotřebu s decentním zvukem, nechej ho tam ;) s tím supersportem budeš co se týče zvuku spokojnej ;)
Je to Cábro - takže jen pro radost a potěšení. Spotřebu neřeším, jde mi o zážitek. Proto mám BMW a ne fóbii v dieselu :lol: :driver:

Rozhodnuto půjdu do toho supersportu a uvidím, třeba přijde do budoucna na řadu i ten KAT...
Dave36

#14 Příspěvek od Dave36 »

MattyX píše:pokud máš auto se kterým jezdíš poměrně často a pořád je u tebe prirota aby to jezdilo za normální spotřebu s decentním zvukem, nechej ho tam ;) s tím supersportem budeš co se týče zvuku spokojnej ;)
Je to Cábro - takže jen pro radost a potěšení. Spotřebu neřeším, jde mi o zážitek. Proto mám BMW a ne fóbii v dieselu :lol: :driver:

Rozhodnuto půjdu do toho supersportu a uvidím, třeba přijde do budoucna na řadu i ten KAT...
DWXak

#15 Příspěvek od DWXak »

Já mám Layting a jsem celkem spokojenej :))

jsem nahrál jedno videjko, nestříhal jsem to takže si mě nevšímejte :D

repliky Supersprint svodů, origo prostředek a koncovka od Laytingu :)
letos nechám vyříznout katy tak jsem zvědavej co to provede :D

http://www.youtube.com/watch?v=hXXDcRmN ... e=youtu.be
Kani

#16 Příspěvek od Kani »

Celkem by me zajimaly ty repliky supersprint svodu. Nejaky odkaz?
Dave36

#17 Příspěvek od Dave36 »

DWXak píše:Já mám Layting a jsem celkem spokojenej :))

jsem nahrál jedno videjko, nestříhal jsem to takže si mě nevšímejte :D

repliky Supersprint svodů, origo prostředek a koncovka od Laytingu :)
letos nechám vyříznout katy tak jsem zvědavej co to provede :D

http://www.youtube.com/watch?v=hXXDcRmN ... e=youtu.be
No sluší ti to :D
Každopádně to snížení máš teda brutální 8)

Jinak zvuk je libovej. Kde jsi sehnal ty repliky a na kolik to cca vyšlo?
Až budeš mít vykuchanej KAT tak dej vědět, zajímala by mne zkušenost, jak se to projeví.
TeggyM3

#18 Příspěvek od TeggyM3 »

Dave36 píše:
MattyX píše:Asi bych nešel ani do jednoho... ale pokud chceš něco rozumnýho a ne úplnou krválrouru, tak dva kamaradi maji celonerez od supersportu a ma to velice prijemnej zvuk :)

např:

Ten Supersport vypadá dobře:-) No samozřejmě mi jde i o zvuk:-) Byl bych taky spíš pro variantu výfuku na míru - např. jak se ptám na ten Laityng. Kde jsi to nechal dělat a kolik to cca koštovalo? Chtěl bych se alespoň přiblížit "zvuku M3". Vím, že s dvoulitrem je to nesmysl, ale alespoň něco trochu příbuznýho :evil:
Výfuk M3 je docela tichý takže jestli chceš se přibližit zvuku originál M3 tak to ti moc těchto sportovnich vyfuku asi nepřiblíží, a jestli myslíš zvuk M3 opět s nějakým výfukem sportovním tak to už je zase otazka s jakým :D je to docela relativní téma..
DWXak

#19 Příspěvek od DWXak »

Ty repliky jsem měl přes zdejšíhoho člena Liona, měl nějakýho ověřenýho prodejce od kterýho to měl nejspíš, takže já sám nevím jaký přesně to jsou (ten odkaz na ebay už nefunguje, přece jen to jsou už 2 roky) ale tuším že mě to vyšlo na nějakejch 7500,- celkem :)

víceméně to bude tohle
http://www.ebay.com/itm/STAINLESS-RACIN ... 34&vxp=mtr

je to to stejný co se prodává tady,v polsku, německu... ale akorát s jinou cenou :D jenže u tohodle musíš zase počítat s poštovným, dph a clem
Kukace

#20 Příspěvek od Kukace »

DWXak: No tak jako takovej zvuk je dost HardCore na normalni jezdeni,takhle si to poslechnout ok,ale jet v tom nekam pul hodiny, tak ti upadne hlava,zvlast v kabru kde je vsechno slyset.Navic ten muj mel nejakej jeden blbej ton ze kteryho me bolela hlava,nebyl to vylozene rvoun,ale bylo to nejaky divny.Jako takhle,na normalni jezdeni je to nesmysl-ale kdyz si hodis na auto gumy ktery skrtaji o podbehy a prijde ti to ok,tak potom ano, vyfuk je taky ok :D.Ja s cabrem najezdim 15-20tis rocne.Kdybych to mel na vikend na 15km,tak je to o necem jinym.
Odpovědět