535i manuál po 20 letech a budíkových 327 tisíc km
Nedivil bych se kdyby tam bylo 427 tisíc km.
V autě je LPG víc jak 10 let a více jak 200 tisíc km.
Motor serie, pouze KAT Off
Výkon udávaný výrobcem 173kw - 235hp a 320Nm
Dnes odbržděný výkon. 176kw - 240hp a 304Nm
Možná kdyby tam byl katík tak by byl větší krouťák
Zapomněli jsme dát čidlo do sání takže + 3 až 4hp navíc k tomu co to ukazuje.
Výkon automatu, nebo výkon u auta s automatem? V druhým případě bych tipoval automaty, kde není možno si sekvenčně řadit. Nehledě na to, že v automatu dochází k větším přenosovým ztrátám než u manuálu ne?
Brzdí, ale před rokem kdy jsem si chtěl nechat změřit výkon jedna firma na svých stránkách psala, že je potřeba automat se sekvenčním řazením. Víc jsem se o to nezajímal, ale dle mě to dává smysl. Jestliže se měří výkon, je potřeba ho změřit v celém spektru otáček a to u automatu, kde není možno si jednotlivé rychlosti volit může být problém. Netvrdím, že to nejde, spíš bych problém viděl ve vybavení. Dnešní automaty to umožňují a kvůli pár lidem, co mají starší skříně se firmám nevyplatí to nějak řešit.
alfonzo píše:Gratuluji k super výsledku. V jakém režim s autem jezdíš? do omezovače nebo standartní svižná jízda?
Omlouvám se za opožděnou reakci.
Všechno možný, někdy na spotřebu, někdy svižně, někdy jenom plnej, a sem tam zakopnu do omezovače při bokách
Respektive spíš taková ta klidná jízda, všude jezdím o 20 víc. Ale jak dojde na předjíždění skoro vždy to rvu kousek před červený. Né že by to bylo potřeba ale baví mě to
Chlapi,omouvám se,že jsem četl první stránku do půlky a zbytek odstavce poslední věty.
Chtít měřit výkon po 20 letech provozu motoru je jednoduše debilita.Porovnat se stejnými auty,to jo,ale v praxi. Každé auto je po těch letech svojbytný kus,žádné není horší ani lepší,záleží vše na majiteli.
Před mnoha lety jeden známý měl 525 td nebo tds od nova,natočených přes 800 tis včetně čerpadla a všechno původní.A ono to jelo a startovalo i v mrazech.
20 tis. km po debilovi je horší než tři kila po normálním člověku a s údržbou.