Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vypinani airbagu spolujezdce E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cerva

#1 Příspěvek od cerva »

Čau, hledal jsem zde na foru, ale nic jsem k tomu nenašel. Neřešil jste někdo jak vypinat airbag spolujezdce kvuli dětské sedačce.
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Joshuax »

Durazne se toto nedoporucuje, mas je dat dozazu, ale existuje na to snad retrofit, nepredpokladam, ze bys ho tam mel, pak je tusimze ovladani v prihradce spolujezdce, nebo z boku palubovky, kdyz otevres spolujezdcovy dvere. Je to urcite HW, zadny soft to delat nesmi, takze pokud to nemas nekde opravdu viditelne, tak to tam nemas.
Ne nadarmo se tomu rika sedadlo smrti, tam si dite fakt dat nechces.
JH76

#3 Příspěvek od JH76 »

Přesně tak, pokud vím, u E60/61 není vypínání airbagu spolujezdce možné, neviděl jsem nikdy žádné auto této řady, které by to mělo z výroby. To bys jedině musel nějak vymyslet a zbastlit vlastní úpravou, ale žádný vážný důvod pro takový krok nevidím, spíš naopak.

Vypínání airbagu spolujezdce je hypoteticky využitelné jen při přepravě hodně malých dětí (v podstatě novorozenců) v tzv. vajíčku zády PROTI směru jízdy - pak airbag opravdu nesmí být aktivovaný, protože by při vystřelení naopak škodil. Takhle malé dítě bych ale nikdy na pravém předním sedadle nevozil. Ale ani starší, které už jezdí v sedačce po směru jízdy. Zadní sedadla jsou prostě v drtivé většině situací bezpečnější. U větších dětí, které už jezdí po směru jízdy, je teoreticky možné dát sedačku na přední sedadlo, ale pak už zase není důvod vypínat airbag, protože ten má při transportu dítěte sedícího PO směru jízdy zůstat zapnutý (sedačku vpravo vepředu je přitom třeba mít nastavenou co nejvíc dozadu a co nejvýš). Ale i tak bych dával dítě radši dozadu, kde je navíc i Isofix, který vepředu chybí.

Pokud se mají převážet dvě děti, tak prostě obě usadit dozadu na zadní sedadla. Pokud tři děti, tak nejstarší holt bude vpravo vepředu, ale na sedačce se sezením PO směru jízdy a se zapnutým airbagem.

Jestli ti šlo o situaci, kdy v autě bude jen matka dítěte jako řidička a novorozence chce mít vedle sebe ve vajíčku, aby na něj viděla během jízdy, tak na to zapomeň. Ženský se pak obvykle nevěnují řízení a víc než na silnici před sebou a za sebou koukají na mimino vedle sebe, kterému neustále utírají pusu, nasazují vyplivnutý dudlík atd. a celé to smrdí bouračkou už z podstaty. Takže takové dítě dávat vždy taky dozadu a když je potřeba ho obstarat, tak prostě nejdřív zastavit.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

Jak pisu, existuje to jako retrofit, ale z vyroby to snad zadna nema.

http://2009.bmwfans.info/parts/catalog/61310409985/

Tzn dodelat by se to dalo, ale je to nesmysl. Oni vedi, proc to tam uz nedavali, dite proste patri dozadu, ale nas zakaznik, nas pan, takze retrofit existuje.
cerva

#5 Příspěvek od cerva »

Děkuji za odpovědi, ale zajmá mě pouze tema ohledně airbagu a ne kde mám nebo nemam ditě vozit. V e61 jsem tuto funkci videl a proto se na ni ptam. A zajma me zda jiz tento problem někdo řesil.
madmarty

#6 Příspěvek od madmarty »

cerva píše:Děkuji za odpovědi, ale zajmá mě pouze tema ohledně airbagu a ne kde mám nebo nemam ditě vozit. V e61 jsem tuto funkci videl a proto se na ni ptam. A zajma me zda jiz tento problem někdo řesil.
Aneb chci poradit, radit budete podle toho jak já si přeju a opovažte se radit jinak :D)

Jak správně napsáno, děti patří na zadní sedadla. Kdo ÚMYSLNĚ riskuje jejich životy, nebo zdraví, nemá za volantem co dělat, tudíž nemusí ani řešit vypínání airbagů. Otázkou je, zda by takový člověk měl mít vůbec děti. Děti si své rodiče vybrat nemohou :(

Statisticky je přední sedadlo spolujezdce nejnebezpečnější sedadlo ve vozidle, tedy nejvíce zranění a úmrtí.
Misanek

#7 Příspěvek od Misanek »

No tys tu chyběl, rozume... :twisted:
madmarty

#8 Příspěvek od madmarty »

Misanek píše:No tys tu chyběl, rozume... :twisted:
A ty abys své poznání ihned nenapsal :) a nedal najevo svoji inteligenční nadřazenost :)
Misanek

#9 Příspěvek od Misanek »

No tak ale je dobře, že jsi nám tu všem o5 sdělil své duchaplné rady do života, i když autor příspěvku sám napsal, že o tyhle rady nestojí.

Fakt je ten, že názory na tohle téma jsem si tu rád přečetl. Nicméně jediné co jsi ty udělal bylo to, že jsi tu ty názory zase jenom zopakoval, plus jsi se pokusil udělat z autora blbce (o což se v podstatě u svých "oponentů" snažíš se železnou pravidelností, nicméně ne vždy ti to vychází :) ) ale skutečný informační přínos tvého postu je zase za nula bodů. Jsi to teda ale šikulka! :wink:
madmarty

#10 Příspěvek od madmarty »

Misanek píše:No tak ale je dobře, že jsi nám tu všem o5 sdělil své duchaplné rady do života, i když autor příspěvku sám napsal, že o tyhle rady nestojí.

Fakt je ten, že názory na tohle téma jsem si tu rád přečetl. Nicméně jediné co jsi ty udělal bylo to, že jsi tu ty názory zase jenom zopakoval, plus jsi se pokusil udělat z autora blbce (o což se v podstatě u svých "oponentů" snažíš se železnou pravidelností, nicméně ne vždy ti to vychází :) ) ale skutečný informační přínos tvého postu je zase za nula bodů. Jsi to teda ale šikulka! :wink:
Je to marný. Snažíš se psát jak intelektuál všech intelektuálů, ale je to marný. V žádném tématu kde se mě stále snažíš ztrapňovat jsi nedokázal napsat jediný argument pro své tvrzení. Okecávat si to můžeš jak chceš. inteligent nemá potřebu ukazovat jak inteligentní je, to pouze hlupáci ze sebe dělají inteligenty.

Dělání z autora blbce je asi blízké tobě, Mišánku.... Uvědom si, že tohle vlákno bude číst fůra lidí a mají se dozvědět že je super cool vypínat airbagy na přední sedačce a vozit tam děti ? Do autora osobně se neobouvám, ale kritizuju všechny kteří tohle dělají, nebo chtějí dělat.

Kdokoliv a kdekoliv žádá rady, tedy pomoc, musí počítat s tím že zaznění opačné názory než které má sám a zaznějí i protichůdné rady, než které by si přál dostat. Tím že si předem stanoví co chce dostat za radu a co ne stejně nic nevyřeší. Šel jsi k někomu pro rady s tím, že jsi předem řekl co ti smí a nesmí radit ? Ty možná ano :)

Aneb, neví někdo jak z auta demontovat brzdy abych mohl jezdit bez nich ? A rozhodně nechci slyšet že to je nebezpečný a že se to nedělá, prostě to chci a hotovo. Takže koukejte radit ;-)

Jedno jediné auto, z těch které jsem měl, bylo vybaveno vypínám předního airbagu spolujezdce a nezávisle na něm bylo vybaveno vypínáním zadních airbagů. Tohle vypínání šlo udělat vložením "klíčku" k zapalování do příslušných "zámků", první v předu v oblasti spolujezdce a druhý v kufru. V žádném novějším autě od výrobce tohle už nebylo. Že by náhoda ? Nebo byly nějaky smrťáky když si lidi povypínaly airbagy? Důvod se asi nedozvíme, ale pravděpodobnost si každý dovodí sám.
pajdulacek

#11 Příspěvek od pajdulacek »

Jestli se nepletu u tohoto typu neni z vyroby mozne vypnout airbak, existuje na to ale kir, ale osobne bych to nedoporucoval.

A vozit deti na prednim sedadle... Ja nevim, jako otec bych to neudelal, je to moc velke riziko.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Vy to nechápete, má bouchlej pytel a chce tam dát vypínač, že je to tak schválně :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Misanek

#13 Příspěvek od Misanek »

madmarty píše:
Misanek píše:No tak ale je dobře, že jsi nám tu všem o5 sdělil své duchaplné rady do života, i když autor příspěvku sám napsal, že o tyhle rady nestojí.

Je to marný. Snažíš se psát jak intelektuál všech intelektuálů, ale je to marný. V žádném tématu kde se mě stále snažíš ztrapňovat jsi nedokázal napsat jediný argument pro své tvrzení. Okecávat si to můžeš jak chceš. inteligent nemá potřebu ukazovat jak inteligentní je, to pouze hlupáci ze sebe dělají inteligenty.

Dělání z autora blbce je asi blízké tobě, Mišánku.... Uvědom si, že tohle vlákno bude číst fůra lidí a mají se dozvědět že je super cool vypínat airbagy na přední sedačce a vozit tam děti ? Do autora osobně se neobouvám, ale kritizuju všechny kteří tohle dělají, nebo chtějí dělat.

Kdokoliv a kdekoliv žádá rady, tedy pomoc, musí počítat s tím že zaznění opačné názory než které má sám a zaznějí i protichůdné rady, než které by si přál dostat. Tím že si předem stanoví co chce dostat za radu a co ne stejně nic nevyřeší. Šel jsi k někomu pro rady s tím, že jsi předem řekl co ti smí a nesmí radit ? Ty možná ano :)

Aneb, neví někdo jak z auta demontovat brzdy abych mohl jezdit bez nich ? A rozhodně nechci slyšet že to je nebezpečný a že se to nedělá, prostě to chci a hotovo. Takže koukejte radit ;-)

Jedno jediné auto, z těch které jsem měl, bylo vybaveno vypínám předního airbagu spolujezdce a nezávisle na něm bylo vybaveno vypínáním zadních airbagů. Tohle vypínání šlo udělat vložením "klíčku" k zapalování do příslušných "zámků", první v předu v oblasti spolujezdce a druhý v kufru. V žádném novějším autě od výrobce tohle už nebylo. Že by náhoda ? Nebo byly nějaky smrťáky když si lidi povypínaly airbagy? Důvod se asi nedozvíme, ale pravděpodobnost si každý dovodí sám.
hodnota, kvalita a "intelekruálnost" tvých příspěvků by se dala podobně hodnotit také, na to nezapomínej :wink: to, že se snažím vyjadřovat jako člověk ze mě automaticky dělá blbce, který si jenom na něco hraje, jo? Zvláštní rovnice...
ztrapňovat tě se ani nemusím snažit, to zvládáš s přehledem ty sám hodnocením ostatních, zda - li by měly být a jsou správnými rodiči či nikoliv aniž by jsi dotyčné znal nějak více, neustálýma kecama o tom, ať si druzí zažijí rakovinu atd. jako by jsi byl snad jediný chudáček na světě, komu umřel na rakovinu pes nebo rodinný přítel. Představ si, že třeba mně právě teď nejspíše umírá sedmiměsíční neteř na prozatím neoperovatelný nádor v mozku, ke kterému teď navíc dostala epilepsii. A cpu to snad neustále někomu? Argumentuji tím snad někde? Nejsem si toho vědom...
Jenom ty sám se zesměšňuješ svým neustálým poučováním a potřebou vychovávat ostatní.
Názor, který jsi tu napsal ty, tady již před tebou napsalo pár lidí dříve. Nicméně oni jej napsali normálně, lidsky a bez jakýchkoliv osobních urážek,jenomže to ty nedokážeš...

Jenom teda nebo málo k tématu - je vážně pravdou, že vypínání airbagů asi poslední dobou z aut vymizelo, toho jsem si všiml až teď když se to tady řeší. Nicméně ještě v Peugeotu 307 (rok 2001 tuším) vypínání airbagu klíčem máme, takže jsem si také myslel, že je to součástí nějaké volitelné výbavy nebo tak. Ale na druhou stranu je fakt, že třeba v e39 nic takového nemám a vzhledem k tomu, že mám po celém autě mimo hlavových airbagů a airbagy boční, tak jsem taky přemýšlel, jak v takovém autě přepravovat děti, potažmo kojence. Nicméně na obou stranách zadních prahů mám štítky s poznámkou, že auto je vybaveno těmito airbagy a že by děti měly být v tomto vozidle přepravovány pouze v řádně upevněných dětských sedačkách a mělo by to být v pořádku. Ovšem pokud ty štítky chápu správně. Isofixy vzadu nemám, takže by asi mělo stačit pouze upevnění pásem
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Joshuax »

Stale nechapu, jaky to ma vliv na kvaseni cibule... 8O

Autorovi jsem myslim odpovedel dostatecne jak z pozice majitele E61, tak z pozice otce dvou malych dcer... Na mozna rizika jsem ho upozornil, vice uz to je jen jeho rozhodnuti a zodpovednost, neni sebemensi duvod to tu dale nejak rozebirat...

Zopakovanim jiz napsaneho se z toho jina skutecnost nestane, takze nektere zdejsi komenty prislis nechapu...
A osobni spory se daji resit budto pres SZ, nebo nekde u piva... Nebo mezi provazy, kdyz na to prijde...
cerva

#15 Příspěvek od cerva »

Hanz píše:Vy to nechápete, má bouchlej pytel a chce tam dát vypínač, že je to tak schválně :-)
Tak určite tet si to odhalil. Ješte když si tak chytrej mi poraď jakou samolepku mam dát na protrženou palubovku
madmarty

#16 Příspěvek od madmarty »

cerva píše:
Hanz píše:Vy to nechápete, má bouchlej pytel a chce tam dát vypínač, že je to tak schválně :-)
Tak určite tet si to odhalil. Ješte když si tak chytrej mi poraď jakou samolepku mam dát na protrženou palubovku
Kdyby tato odpověď obsahovala skutečný důvod, bylo by to lepší než spekulovat o chytrosti druhého.
madmarty

#17 Příspěvek od madmarty »

Joshuax píše:Stale nechapu, jaky to ma vliv na kvaseni cibule... 8O

Autorovi jsem myslim odpovedel dostatecne jak z pozice majitele E61, tak z pozice otce dvou malych dcer... Na mozna rizika jsem ho upozornil, vice uz to je jen jeho rozhodnuti a zodpovednost, neni sebemensi duvod to tu dale nejak rozebirat...

Zopakovanim jiz napsaneho se z toho jina skutecnost nestane, takze nektere zdejsi komenty prislis nechapu...
A osobni spory se daji resit budto pres SZ, nebo nekde u piva... Nebo mezi provazy, kdyz na to prijde...

Rozumné. Jen těmi provazy to dnes už nejde. Tedy pokud bylo myšleno uvázat na židli a šťouchat vidličkou do žeber dokud nedostane rozum :)
Misanek

#18 Příspěvek od Misanek »

Ale i to by šlo. Nicméně já osobně bych spíše místo vidličky doporučoval lžičku - tupým předmětem to prý víc bolí... :)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Joshuax »

Tak ja myslel sparing v ringu, kde to pak aspon nesmrdi paragrafama :) Nevim proc do toho prasaci zase tahate bondage nebo co :D
madmarty

#20 Příspěvek od madmarty »

Misanek píše:
madmarty píše:

hodnota, kvalita a "intelekruálnost" tvých příspěvků by se dala podobně hodnotit také, na to nezapomínej :wink: to, že se snažím vyjadřovat jako člověk ze mě automaticky dělá blbce, který si jenom na něco hraje, jo? Zvláštní rovnice...
ztrapňovat tě se ani nemusím snažit, to zvládáš s přehledem ty sám hodnocením ostatních, zda - li by měly být a jsou správnými rodiči či nikoliv aniž by jsi dotyčné znal nějak více, neustálýma kecama o tom, ať si druzí zažijí rakovinu atd. jako by jsi byl snad jediný chudáček na světě, komu umřel na rakovinu pes nebo rodinný přítel. Představ si, že třeba mně právě teď nejspíše umírá sedmiměsíční neteř na prozatím neoperovatelný nádor v mozku, ke kterému teď navíc dostala epilepsii. A cpu to snad neustále někomu? Argumentuji tím snad někde? Nejsem si toho vědom...
Jenom ty sám se zesměšňuješ svým neustálým poučováním a potřebou vychovávat ostatní.
Názor, který jsi tu napsal ty, tady již před tebou napsalo pár lidí dříve. Nicméně oni jej napsali normálně, lidsky a bez jakýchkoliv osobních urážek,jenomže to ty nedokážeš...

Jenom teda nebo málo k tématu - je vážně pravdou, že vypínání airbagů asi poslední dobou z aut vymizelo, toho jsem si všiml až teď když se to tady řeší. Nicméně ještě v Peugeotu 307 (rok 2001 tuším) vypínání airbagu klíčem máme, takže jsem si také myslel, že je to součástí nějaké volitelné výbavy nebo tak. Ale na druhou stranu je fakt, že třeba v e39 nic takového nemám a vzhledem k tomu, že mám po celém autě mimo hlavových airbagů a airbagy boční, tak jsem taky přemýšlel, jak v takovém autě přepravovat děti, potažmo kojence. Nicméně na obou stranách zadních prahů mám štítky s poznámkou, že auto je vybaveno těmito airbagy a že by děti měly být v tomto vozidle přepravovány pouze v řádně upevněných dětských sedačkách a mělo by to být v pořádku. Ovšem pokud ty štítky chápu správně. Isofixy vzadu nemám, takže by asi mělo stačit pouze upevnění pásem
Škoda že lidé nejsou jako auta, některá si zaslouží dodatečně dovybavit.

Třeba má nádor pravě kvůli takovýmu jako jsi ty, nebo kdokoliv jiný kdo hájí vyřezávání DPF a zřejmě to i provozuje, třeba to je úplně z ničeho jiného. Je hezké že si zhruba pamatuješ co jsem napsal. Ale budeš si to muset sám zažít abys to pochopil :( Rakovin jsem už viděl plno, drtivá většina z nich byla jistě zbytečná. Chemie v potravinách, exhalace v ovzduší, nějaké to ozáření, kdo ví. Prostě jen blbec si vyřeže DPF a ještě větší blbec to bude hájit. Hodnotit člověka jaký je rodič nesmím ? Pokud někdo chce cpát děti na "sedačku" smrti a ještě mimino, tak to asi moc dobrý rodič nebude. Má mi být zakázáno se o tom vyjádřit ? Mám tady vše odkývat, nebo se nevyjadřovat jen proto aby kdejaký malý pseudointelektuální nafoukánek měl na dušičce klid ?

Až jednoho dne, můj Mišánku, budeš umět pro podporu svých tvrzení použít JEDEN JEDINÝ skutečný argument, asi si řeknu něco jako že dostáváš rozum, až jednoho dne budeš moct ukázat že máš pravdu na základě faktů, nikoliv nesmyslů, tak asi padnu na prdel a pomodlím se za tebe ;-)

Teď bych očekával že napíšeš proč by měl někdo vypínat přední pravé airbagy a k čemu je to dobré, přičemž vysvětlíš proč je dobré na toto sedadlo dávat malé děti.

V jiném tématu mi prosím odpověz, proč je dobré vyřezávat DPF a proč absence DPF nemá žádný vliv na lidské zdraví.

Do té doby se zkus zdržet hovadin a předvádění se (čte to snad i tvoje holka, či kluk?) a zkus se zamyslet, něco nastudovat a pak promyslet, po té se k tomu prosím vyjádři. Než slepě hájit nesmysly, tak je lepší něco o to tématu nastudovat, aspoň se o to pokusit.
Odpovědět