Ještě že je po půlnoci, jinak bychom se shodli 2x za den a to by se Země přestala točitTeddy píše:Z pohledu spolehlivosti to u trojky asi vyšlo líp. Nicméně když se bavim s cílovou skupinou, tak jsou s pětkou moc spokojení. Samozřejmě desetiletá paštika s půl mega nakroucenými už automobilku absolutně nezajímá a její majitelé nejsou cílovka. V podstatě to "jen" snižuje zůstatkovou cenu ojetiny. To ale cílovku zase tolik netrápí, takže jsou vlastně všichni spokojení. Teda až na nás. Majitele těch olítaných paštik, který se snažíme držet při životě. Přitom podle vývojářů už měly jít dávno do šrotu.
Zase ale kdyby ale byly spolehlivější, tak budou ty ojetiny stát min. o půlku víc a museli bychom kupovat ještě starší a olítanější paštiky. Vypadá to jako začarovanej kruh.
Nicméně pravda je, že u spousty věcí vývojáři prostě šlápli vedle. To je nezpochybnitelný. Holt je pětice pokusnej králík a občas něco nevyjde. Když se to v pětce odladí, tak to pak daji do sedmy. Teprve časem pak i do trojice.

Máš naprostou pravdu s tím, jak to my hodnotíme. Mám 5ku 25d E61, když jsem ji pořizoval měla přiznaných 316tis km, nyní vím že přiznaných... Po roce má 416tis km a nemůžu říct, že by to byl žrout peněz. Pokud pominu spotřební díly, servis... tak startér, ventilátor topení (vnitřní), snímač venkovní teploty, snímač teploty (tlaku?) na výfuku, napínací kladka, vodní pumpa + termostat minimální netěsnost = výměna. Velké množství jiných značek v tomhle nájezdu (přiznaném) by už byla dávno s třetím motorem a druhou převodovkou, nebo po autosmrti. Vše odpovídá stáří (rv 2005) a nájezdu km. Pokud budu tvrdit že BMW 5ka je křáp, neměl by mě nikdo brát vážně. Životnost je plánovaná na 180-200tis km ? Minimálně 2x jí to přežilo, možná 3x kdo ví. Hodnotit spolehlivost je fér v době životnosti auta a s tím, že je známá histore auta. Většina z nás má auto z DE, rozstřelené, opravené a z hezčím údajem na tacho. Nedivme se že nevydrží co bychom chtěli.
Vady má každé auto, E61 holt kabely do kufru, možná CCC, možná další věci. Jiné auto jiné značky má toto ok, ale má zase jiné své poruchy.
Taky není fér, někdy to dělám, srovnávat s starými benzíny. Vše ještě z dob kdy se nešetřilo, zvlášť v US, motory předimenzované, podvozky, rámy, vše předimenzované. Elektroniky minimum. Srovnávat auta, která šla opravit kleštěma, kladivem a šroubovákem, s auto dnešními taky není fér. Chceme tam samou elektroniku, samé "vychytávky" jak udávají automoto recenze. Čím více komponent má stroj, tím větší riziko poruchy. Pokud budu chtít psí boudu s vyhříváním, chlazením, větráním, automatickým krmením, nikdy nebude spolehlivá jako psí bouda jak jí známe.
Možná jsem trubec, ale za mě 5ka E61 je spolehlivé auto. Vzhledem k tomu za kolik loni byly k mání, tak za ty peníze bych neměl ani průměrnou Fábii.