Ahoj lidi, asi to tady někde možná řečený bylo, nicméně bych měl pár dotazů týkající se natáčecích xenonů. V prvý řadě mi začla blikat dioda u vypínače - značí to chybu předpokládám, přestala fungovat jednak nivelace a i naklápění podle volantu. Něco odešlo? něco se zablokovalo? popřípadě dá se to odblokovat? co může způsobit to že se to odblokuje. jak se cenově cca pohybuje licht modul, odchází to?
Další věcí je že mi občas problikává pravá řasa , svítí jen 3 diody - dost slabě a problikávají -> nějaký špatný odpor? v SPZ mám bílý diody a občas mi palubák hází chybu že nesvítí jedna žárovka SPZ což samozřejmě svítí.
V případě nutnosti se to dá vyměnit že? ikdyž je to asi pakárna.
Díky za odpovědi ale ať hledám jak hledám, tak ne přímo info co mně zajímá, díky
Prvě začít s diag, když je tam chyba.
licht modul neodchází, skoro vůbec.
Pokdu máš LED v SPZ tak ano budou problikávat slabě (kontrola prasklých žárovek) dá se to odkódovat, nebo koupit LED alá nápis CAN BUS kompatibilní (budou mít v sobě odpor a licht modul nebude hlásit že je prasklá) ale stále budou problikávat.
E60 je takový suchozemský auto, nemá rádo když se zmokne, většinou hned někam zateče, v tvém připadě nejčastejí zateče do SMC jednotek (jednotka natáčení světel našrobovaná přímo na světlo), základ je udělat diag jeslti odpovídaj oba SMC moduly a pokud ne, tak světla ven a zkontrolovat, připadně prohodit mezi sebou na test.
Ok díky za rady , s diag samozřejmě počítám to je základ, jen mě zajímá co vše se může stát, co se týče těch can bus LED tak ty neproblikávaj, problikávaj mi origo ledky v předním světle v řasách - jen někdy , většinou to svítí, může to mít na to vliv? v boře mi to dělalo spoustu bordelu ale tam asi nebyly can busácký
Se s dovolenim privtirnu se stejnym problem a dotazem.
Jednotky SMC ciste, ale AHL, podle vseho nekomunikuje - error E519 ?
V seznamu modulu je AFS, ne AHL. (je to to same ?)
Nahradni nemam. Muze to byt i tim, ze ji nekdo vymenil, ale nedokodoval do auta, ci jina bota v kodovani ? (nefungovalo to uz pri koupi, takze netusim co se s tim delo predtim)
V seznamu verzi modulu je u AFS misto VINka jenom rada yyyyyyyy (ale je to i u jinych jednotek)
Ad led v spz. Predpokladam, ze to byl prvnotni problem toho, proc mi dnes nefunguje prave jedno osvetleni spz... Klasicka zarovka shori a praskne, staci ji vymenit a auto nijak netrpi, LM si s tim v pohode poradi. Led zarovky obsahuji X dalsi elektroniky, kdyz zarovka shori, muze jit uplne v klidu do staleho zkratu a tezko rict, co vsechno vezme sebou... Vymenil jsem tu fungujici stranu zpet za klasickou zarovku, uz ledky tam, kde neni dalsi pojistka (predpokladam vse napojene primo na LM) nechci ani videt...
Jak jsi to tedy vyřešil? dnes jsem to měl na diag. a AHL nekomunikuje, ani přímo ty jednotky (VSMC?) na světlech, co jsem tak pochopil tak se dá do nich podívat jen přes AHL.
Jednotky AHL v E60/E61 poměrně často odchází. Chce to zkontrolovat napájení a komunikaci. Případně dát jinou jednotku a nakódovat. Jinak AFS je Active Front Steering.