Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 530d 170kw hlásí pár závad

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tommi

#1 Příspěvek od tommi »

Já vás zdravim pánové,mám takový dotaz,chci se zeptat při startu se mi žlutě objeví symbol nedovřené okno na zadních pravých dveří a pak žlutě symbol parking i po sešlápnutí brzdy,zachvíli to shasne a je vše v pořádku.vždy jen po startu.Děkuju za rady Tomáš
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Okna mají ochranu proti přetížení, např. při zastavení okna rukou, předmětem nebo z důvodu přimrznutí. Přitom může dojít i k přeskočení zoubku toho pohoného řemínku a dojde k porušení zapamatování horní a dolní polohy. Musíš to znova zkalibrovat tak, že :
- zapneš zapalování,
- tlačítkem u řidiče (=zmačknout a držet) spustíš okno úplně dolů a i po dojetí okna dolů držíš to tlačítko ještě 3-5 sec,
- potom to okno zase úplně zavřeš a znova chvilku podržíš to tlačítko
- vypneš zapalování na 20 sekund
- při dalším zapnutí zapalování by se varovný signál nedovřeného okna už objevit neměl
Na ten symbol brzdy mne nic nenapadá.
tommi

#3 Příspěvek od tommi »

Moc děkuju,já to zkusim a dám vědět :wink:
tommi

#4 Příspěvek od tommi »

Tak jsem to zkoušel,ale bez uspěšně,to zadní pravý okno mi nejde ze předu zatáhnout najednou,ale na čtyřikrát,pak jsem zkusil dálkou otevřít všechny okna a ty pravý zadní se ani nehli,něco je špatně.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak to zkus při zapnutém zapalování, ale použij to tlačítko na PZ dveřích. Sjeď s tím oknem třeba na 5x dolů, potom to tlačítko podrž a vrať ho nahoru + podrž. Ale pokud se stahuje nebo vytahuje nějak pomalu v porovnání s druhými okny, tak tam bude něco mechanicky blbě - to zastavení je reakce té pojistky proti přetížení nebo zacvaknutí předmětu v okně, nebo mechanismu ovládání okna.
tommi

#6 Příspěvek od tommi »

To jsem dělal a ten žlutej symbol okna zmizí,nechám zapalování půl minuty,zase zapnu a neobjeví se.Auto zamknu,nechám ho uspat,příjdu k tomu,odemknu nastartuju a symbol se zase objeví,po chvilce zhasne
Odpovědět