Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chybova zprava: Transmission corrupted, prosim o pomoc!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Honza325

#21 Příspěvek od Honza325 »

Ale po rozsvícení kontrolek musíš tlačítko podržet znova, jako kdyby jsi chtěl startovat.. Jen přitom nebudeš držet brzdu a kontrolka se prostě musí rozsvítit.
Nicméně reset adaptací ti stejně nepomůže. Musíš s tim prostě někam zajet. Taky doporučuju ZF Pakra. Já tam ještě osobně nebyl, ale párkrát už jsem tam něco objednával a jednání, ochota a znalost oboru byla zřejmá. O kvalitě origo dílů nemluvě.
abcent500

#22 Příspěvek od abcent500 »

No presne tak, nebudeme to ted hrotit. Termin u ZF mam 25.4., tak pak se uvidi. Kazdopadne 100% jistotu, ze to je menic, nemaji. Pokud to bude neco jeste horsiho, pujdu si to hodit :D
abcent500

#23 Příspěvek od abcent500 »

Zdravim, dne 25.4. jsem byl u ZF-Pakry v Jihlave, probehla asi pulhodinova zkusebni jizda technikem. Podle nej menic malinko prokluzuje pri rozjezdu, nad 40km/hod uz vyrovnava okamzite a radi hladce. Odpojily jsme konektory k 4x4 jestli neni problem u pohonu ale takoveto houpani bylo stale znat. Diagnostika nic neukazala. Co se tyce vybraci pri akceleraci, neco se podarilo nasimulovat ale ne zcela tak, jak se me delo posledne pred mesicem. Nazor technika, na 80% to muze byt menic, po vymene muze problem pretrvavat. Tak jsem to odmitl a budu putovat dal, cim by to mohlo byt. Ceka me vymena jakesi membrany, co pumpuje vzduch, mozna to ma souvislost...
Darkstar96

#24 Příspěvek od Darkstar96 »

Jirke píše:Jak se tohle muze stat na 170.000km ?
výrobní vada?
Dohny

#25 Příspěvek od Dohny »

Ahoj, jsem rád, že jsi navodil toto téma. Mám podobný problém. Při ca 130km/h sešlápnu lehce plyn, abych zrychlil. Auto si podřadí, ale pak tam zase skočí šestka. Pokud nesundám nohu z plynu, tak mi skočí přesně ta samá hláška, cá po 15s to skočí do nouzového režimu. Vypnu motor, nastartuju a je to ok. Pokud pustím nohu z plynu a šlápnu na něj znovu trochu víc, tak auto podřadí a jede.
Cuká mi to z 1 na 2 a když dobržďuji na křižovatce, tak jak tam skočí 1, tak to hodně cukne.
Teď čerstvě mi to ješdá to, že při 80-100km/h s lehkým plynem mi auto v pravidelných intervalech cuká.
Olej mám vyměněný, byl v pohodě a žádné špony.
Čím by to mohlo být? V Kaps mi řekli jen 10tis za rozebrání převodovky a zjištění závady :?
Dohny

#26 Příspěvek od Dohny »

Takže mám po diagnostice v BMW, nic tam nenašli.
Vymazali adaptace a hláška se změnila na trans. fault.
Prej je to mechanická chyba a ať se na to vyseru. Mám jezdit dokud to jde a pak vyměnit převodovku.
Jinak v ZF Pakra ca 35-80tis bez DPH za opravu. Blázni
Přílohy
IMG_8828.JPG
IMG_8828.JPG (134.96 KiB) Zobrazeno 787 x
abcent500

Re: Chybova zprava: Transmission corrupted, prosim o pomoc!

#27 Příspěvek od abcent500 »

Muj problem se zhorsoval natolik az mi vyskocila pro zmenu chyba emisi. Na diagnostice to hlasilo spatnou skrtici klapku a podtlakovy ventil. To se vymenilo ale vibrace pri akceleraci pretrvavaji...s automatem nastesti problem nemam....
Uz jsi to nejak resil?
Odpovědět