Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Chybove hlasky a jejich odstraneni E60
-
Mam takove 3 problemy:
1/ Nuloval jsem si vymenu prednich brzdovych desticek, protoze mam jeste tak 40%, ale pocitac ukazoval 2000 km, a nejak se mi povedlo se dostat na -15.000km a ted mi sviti kontrolka na brzdy, hlasi to predni brzdy a nevim, jak to vymazat, ani diagnostikou to neslo, poradite?
2/ Mam pokazeny SOS tlacitko, pise mi to chybu, da se nejak vymazat resp vypnout, aby mi to chybu nehazelo?
3/ Po nehode predku mi po nastartovani cvaka u vypinace svetel asi 10s relatko a soucasne s tim blikaji zadni blinkry. Zadna chybova hlaska nic, nevite, co to je za zradu? Auto opraveno, jen vpredu nejsou "zaluzie", envim, jeslti to nemuze mit nejaou souvislost.
Dekuij za odpovedi, Petr
1/ Nuloval jsem si vymenu prednich brzdovych desticek, protoze mam jeste tak 40%, ale pocitac ukazoval 2000 km, a nejak se mi povedlo se dostat na -15.000km a ted mi sviti kontrolka na brzdy, hlasi to predni brzdy a nevim, jak to vymazat, ani diagnostikou to neslo, poradite?
2/ Mam pokazeny SOS tlacitko, pise mi to chybu, da se nejak vymazat resp vypnout, aby mi to chybu nehazelo?
3/ Po nehode predku mi po nastartovani cvaka u vypinace svetel asi 10s relatko a soucasne s tim blikaji zadni blinkry. Zadna chybova hlaska nic, nevite, co to je za zradu? Auto opraveno, jen vpredu nejsou "zaluzie", envim, jeslti to nemuze mit nejaou souvislost.
Dekuij za odpovedi, Petr
1) Mám to samé. Přejel jsem interval a nejde nijak smazat. Vše smažu ručně přes "palubní počítač", tedy olej, kapaliny atd., ale brzdy ne i kdybych ty čudlíky urval. Občas někde v servisu nějaký aktivní šáša se pokouší smazat aniž by mě informoval, s běžnou diagnostikou to dělá hodinu a nic, pak jsme oba naštvaný, já pro ztrátu času a on protože to nebudu platit. Dle všeho pouze originál BMW diagnostika a průměrně zkušená obsluha toto může smazat. Jestli někdo poradí líp, rád si nechám poradit. Ale nechce se mi jezdit do BMW pro smáznutí, za to mám půl nádrže palivaPetanE60tka píše:Mam takove 3 problemy:
Dekuij za odpovedi, Petr

-
- Kontaktovat uživatele:
vynuluj km, vypni klicek, pak zas klic v poloze 2, podrzet nulovani na déle jak 5s, jsi v servis menu, pote najet na polozku prednich desek (mackanim tlacitka), zmacknut na 3s dokud se neobjevi RESET? pustit, znovu podrzet na 3s objeví se ---- a při tomto zobrazeni šlápnut na brzdový pedál, poté mně naskočila hodnota 40000 ... pri zadnich deskach i tusim prednich jsem to takto resetoval po 100km po vymene ... postup jsem musel opakovat asi 3x jelikož mi tam pořad skakalo těch -25tis km taky. Drzim palce.
Je to tak schválně, aby nešel vynulovat interval u již používaných desek. Senzor opotřebení má dva obvody, kdy první se přeruší v podstatě skoro hned po montáži nových desek. Tak je systém schopen rozpoznat, zda si opravdu desky vyměnil, nebo chceš jen vymazat interval, ale desky nechat staré, šikovná věcPetanE60tka píše: 1/ Nuloval jsem si vymenu prednich brzdovych desticek, protoze mam jeste tak 40%, ale pocitac ukazoval 2000 km, a nejak se mi povedlo se dostat na -15.000km a ted mi sviti kontrolka na brzdy, hlasi to predni brzdy a nevim, jak to vymazat, ani diagnostikou to neslo, poradite?

-