Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s klimou na E61
Já to měl podobné, taky šlo uvnitř auta cítit medium a byl v háji výparník klimatizace, díra na špendlík, takže při natlakování bylo krásně slyšet jak utíká. Oprava nebyla jen tak, dolů musí palubka, vytáhnout celé topení, rozebrat, vyměnit atd..Dejw22 píše:Ahoj, loňské léto klima chladila hezky, letos jsem poprvé zkusil asi před 14 dny zapnout klimu a nešla, tak jsem jí nechal doplnit a šla krásně. Jen občas jsem uvnitř auta zacítil chladící medium. Teď po 4 dnech klima znovu nechladí, nevíte někdo čím by to mohlo být ?
Díky, David
Mašina poznala, že odsála méně chladiva, než před rokem plnila. Systém se dá naplnit inertním plynem a pomocí elektronického detektoru se dá zjistit místo úniku. Pod palubkou se to ale bude hledat hodně špatněTeddy píše:Me to po naplneni fungovalo prvni rok super. Az druhy byla slabsi tak jsem ji nechal vzdy dofouknout. Takze to unikalo cca rok a i tak to masina poznala. Mozna byla netesnost pri vakuu vetsi nez pri tlaku.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ale kulový, byl jsem tam poprvé. Zavolal mě k tomu, aby mi to ukázal. Jakmile to začalo vakuovat, tak to zahlásilo chybu netěsnost a ukončilo program. Tak to pak všechno odsál a podle tabulek na šoupnul xy gramů.Vlasta píše:Mašina poznala, že odsála méně chladiva, než před rokem plnila.Teddy píše:Me to po naplneni fungovalo prvni rok super. Az druhy byla slabsi tak jsem ji nechal vzdy dofouknout. Takze to unikalo cca rok a i tak to masina poznala. Mozna byla netesnost pri vakuu vetsi nez pri tlaku.
Dal tam i kontrastní látku, ale nic jsme nenašli. Měl jsem pár dnů před dovolenou, tak jsem to prostě nechal naplnit a doufal, že to dovolenou vydrží. No a ono to vydrželo skoro dvě sezóny. Nejspíš nějaký těsnění nekde, kde to nebylo vidět. Při dalším plnění po dvou letech to hlásilo zase stejnou chybu.
Kolegove, uz jsem byl ve 2 "BMW" servisech na klimu a stale me to nechladi.....
Potrebuji doporucit servis kde tomu opravdu rozumi a maji hlavne zkusenosti s BMW . Sice takove jsme vyzkousel ale rypad se nikomu v tom moc nechce
Vypada to na vymenik v pristrojivce ale jsichni to delaji na 530 ale do 550 se moc nikomu nechce nebot to jeste nedelali.....a ze je tam malo mista za motorem atd......
neznate neho kdo s 550 ma zkusenosti?
Predem dekuju
T.
ps: leto se blizi....

Potrebuji doporucit servis kde tomu opravdu rozumi a maji hlavne zkusenosti s BMW . Sice takove jsme vyzkousel ale rypad se nikomu v tom moc nechce
Vypada to na vymenik v pristrojivce ale jsichni to delaji na 530 ale do 550 se moc nikomu nechce nebot to jeste nedelali.....a ze je tam malo mista za motorem atd......
neznate neho kdo s 550 ma zkusenosti?
Predem dekuju
T.
ps: leto se blizi....