Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Divny zvuk od motoru/prevodovky?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Loveles

#1 Příspěvek od Loveles »

Zdarec nevedel by nekdo co tohle je za zvuk? A navic mam celej podvozek od oleje ty kryty jsou tim nasate ale po kontrole merek je v motoru a servu oleje dost a v prevodovce nvm nesetkal se stim nekdo?

https://youtu.be/PEBZgQA-HCQ
kmplx

#2 Příspěvek od kmplx »

A není to nafta?
Loveles

#3 Příspěvek od Loveles »

Proc myslis? Nvm myslim ze ne a ani nevnimam ze by mi klesala nafta na budikach...
kmplx

#4 Příspěvek od kmplx »

Když si kontroloval měrky a tam toho bylo dost, měl jsem podobně obchcaný motor u E36 318tds a dělalo to čerpadlo ... naftu poznáš, tak se na to podívej, hlavně ten zvuk půjde z něčeho, co tu kapalinu tlačí/čerpá, sama od sebe ten zvuk určitě dělat nebude.
Loveles

#5 Příspěvek od Loveles »

A v tech mistech nekde je to cerpadlo? Ja vubec netusim ani ten zvuk ofkud jde proste to jde nejvic slysel pod prednim oknem u steracu nevim no jsem z toho vedle
RomanM3

#6 Příspěvek od RomanM3 »

Moje žena rika: to zvuk jako by vedle auta někdo....No...soulozil. ...
Sorry musel jsem
Loveles

#7 Příspěvek od Loveles »

To asi bude nudne soulozeni na rozvrzane posteli...:-D nvm jinak ze sppda motoru je dekl mokry od narazniku az za prevodovku a nvm esi to je nafta ale trochu to tak smrdelo nvm a moyor ma oleje dost i servo a prevodovka nvm ale řadi krasne zadne zvuky skubani nic takoveho
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

Jakou barvu má ta kapalina co uniká? Když se do ní šáhne, není do šedé, metalické barvy, jakoby grafitové? A konzistence je řídká, takže povlak minimální, anebo je to trochu jako tuhý gel?
Loveles

#9 Příspěvek od Loveles »

Je to ze spod na tech deklech a na motoru z usazeninama ale nejak moc mastne mi to neprislo a barva tam kde to je spinave a na tech krytech takova no jak kde cerna vicemene a co unika nvm kez bych to vedel ale mokre uz je to pod temi plastovymi svody nebo co to je... Pod timhle. http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E6 ... ontrolled/

A az dolu po bloku na prevodovku a dekly a do toho ten zvuk krasny
Honza325

#10 Příspěvek od Honza325 »

Nech přetěsnit sací potrubí a rovnou vyhodit a zaslepit Vířivý klapky. Pokud se pod sáním nepřestane nadměrně objevovat olej, tak zkontrolovat ( nebo rovnou vyměnit ) odlučovač oleje a když ani to nezabere, tak kontrola turba.
Jinak ten zvuk dělá vadný el.mag podtlakový ventil, který ovládá EGR. Když najdeš podtlakovou hadičku na EGR ventilu a podíváš se pod sání, tak na jejim druhém konci vede do toho vadného ventilu... Ten vyměnit.
Loveles

#11 Příspěvek od Loveles »

Tak jo zkusim to akorat jsem zapomel napsat za kdyz e auto v otackach zvuk je pryc :-) at vite a diky za info jsem si rikal ze ten zvuk by mohl byt nekde nejaky podtlak protoze motor sam o sobe jede hezky a vsiml jsem si zs na volnobeh lehce litaji otacky +-50asik
Honza325

#12 Příspěvek od Honza325 »

V otáčkách zmizí, protože to už neni EGR otevírán ( takže ani ten vadnej ventil nedělá ty zvuky jako stádo kachen ).
Ty otáčky s tim nebudou mít nejspíš nic společnýho..
Loveles

#13 Příspěvek od Loveles »

Tak jsem zkousel a kdyz pridusim hadicku k egr zvuk je pryc
Honza325

#14 Příspěvek od Honza325 »

to je prima, ale opravit to stejně musíš. Když ji necháš přidušenou/zaslepenou, následuje kontrolka motoru a varování zvýšených emisí. Dále nebude probíhat regenerace DPF atd atd.
Loveles

#15 Příspěvek od Loveles »

To je mi jasne ale vubec nemam tuseni co menit protoze t hadi ka o egr ventilu vede nekde pod to saci potrubi a nekam dolu kde vubec nic nevidim a k tomu ele.podtlakovemu cidlu vedou jine hadice sem z toho uplne mimo a navic kdyz sem ji chtel od egru odpojit tak se ta svine starobou rozthrla:-D takze nvm co kde vymenit z ceho ten zvuk jde presne.....
Loveles

#16 Příspěvek od Loveles »

http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E6 ... ntrol_agr/

Tohle je vono i ta hadicka ale kurnik jak je to tam zamotane nebo kudy to vede :-D no musim na o pordne juknout ale otazka esi vymenit ten menic tlaku?
Loveles

#17 Příspěvek od Loveles »

Takze zmena uz se mi povedlo po hadicce presne nahmatat to co vydava ten zvuk a asi mas recht...vypada to na ten menic tlaku hele jsou tam dva? Jeden na okraji visi jde pekne videt a ten druhy pod sacim potrubim jak vedou trubky od chladici kapaliny...no asi to pujdu rozebrat cele no....vytahnu saci potrubi,egr atd a snad se knemu dostanu a hodim foto :-)

http://www.sautodily.cz/www-sautodily-c ... adanil-Bmw

Toto je to co tam lehce vidim dole asik...jen tu kosticku
Honza325

#18 Příspěvek od Honza325 »

Ano, to je ono. No hadičky jsou tam dvě, protože ta druhá do toho ventilu přivádí ten podtlak. Musíš sundat sání a až to uvidíš, tak to pochopíš. Ten starej ventil nemá cenu zkoušet oživit.
Když už budeš sundavat sání, tak bych rovnou udělal přetěsnění sání, vyhodit vířivý klapky, kontrolu žhaviček a kontrolu žhavící jednotky. Žhavení ideálně přes diag. Všechno je to na jednom místě. Sání se utahuje zlehka a systematicky, jinak praskaj šrouby.
Loveles

#19 Příspěvek od Loveles »

Tak je to rozebrano a venku tsk uz jen sehnat jiny nejake tipy kde?
Loveles

#20 Příspěvek od Loveles »

http://www.sautodily.cz/www-sautodily-c ... 1747796634

myslite ze to je on at nekoupim blbost nejakou podle tohoto to asi sedi ne ?

http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/11747796634/

jinak EGR vycisteny plus to sani jsem dal pretesnit a taky vycistit, zhavicky ok no uvidime jak to pujde dal :-) uz jen sehnat ten ventil a vymenim hadicky protoze se jich dotknu a vony se trhaji jak papir :-D
Odpovědět