Rád bych nejdříve osvětlil situaci a vyložil karty na stůl (protože si myslím, že tu jsou pouze normální a féroví lidé a hodilo by se trošku představit) - v mládí jsem si pořídil (tehdy ještě netušíc, že bouranou) octavii v plné výbavě (ročník 2006), nalil do ní spoustu peněz, nechal opravit, ale problémy se jen kupily a já byl nucen takovou herku prodat (jasně, moje chyba, netřeba rozebírat dál

Od té doby uplynulo pár let, začal jsem pracovat v Brně a poohlížím se po dalším voze. Byl jsem přesvědčen, že to bude buď Octavka nebo Superb. Ale!... Dvakrát se mi podařilo přes spolujízdu natrefit na borce, kteří vlastnili pětkovýho bavoráka. A musím říct (ono to nejde ani nijak popsat), že to bylo naprosto luxusní svezení. Oba měli najeto přes 250K km, ale říkali, že do toho auta nemuseli zatím téměř nic (kromě provozních věcí - oleje, brzdový destičky, apod.) narvat.
Ze své pozice, kdy jsem měnil (na té octávce) spojku, setrvák, turbo a dalši chuťovky, opravdu nechci koupit další špatný vůz. Myslím si, že 525d 3.0 v kvalitním stavu a po spolehlivém majiteli bude dobrá volba.
Požadavky: 2007 a novější, nechci combi, nevyznám se v motoráži (nepotřebuji za každou cenu rvát silnice, jsem klidnější řidič – můžete mi prosím poslat odkaz na jakoukoli část bmwklubu, kde bych mohl najít detailnější informace ohledně kvality motoráží pro 525? Jsem tu nový a zabere mi spoustu času pročítání všeho co jste zde sepsali, tak se nezlobte ), čím méně najeto pod 200 000 km tím lépe, cena max 320 000 Kč - něco podobné tomuhle (odkaz na mobile.de - doufám, že to není porušení pravidel, nevím totiž, co jsou "živé linky"

Pokud zde bude alespoň někdo, kdo by mi mohl osvětlit jestli se blížím ke správné volbě, jaký motor se mi bude hodit, jakému se vyhnout, jak nakoupit v Německu, jestli je vhodnější od bazaru nebo soukromníka, nebo mi doporučit přímo člověka, který je ostřílený v nákupech a dovozech z Německa, bylo by to naprosto famózní a pokud jste to dočetli sem, patří Vám velký dík!