Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 ramena - jakou značku zvolit?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
bibikuba

#61 Příspěvek od bibikuba »

jak je vidět tak každý má díly vyzkoušené a názory jsou podobné...jen si dovolím podotknout že SWAG je německo a v krabičkách se dá najít třeba FEBI -teda že kvalita celkem OK-neni to tedy čína ani polsko...TRW je vyhlášená značka,jejich díly patří mezi ty dražší ale když se z nových aut vyndavají spojovačky řízení po 50tis.km tak je to smutný...Je to prostě kšeft a myslím neni v jejich zájmu aby díly vydržely věčně :wink:
kdo chce kvalitní nápravu jednoznačně zvolí LEMFORDER,obdobná kvalita ale už ne taková porce km to dokáže třeba MEYLE,TRW,SWAG..
Ji-rka

#62 Příspěvek od Ji-rka »

SWAG je německo stejně jako Master Sport,prostě jen nějakej kancl aby na to mohli cpát "made in germany".
Stejnej přebal je RUVILLE.

FEBI bylo kvalita před lety jako výrobce,dneska nevyrábí,jen přebalují..už nevim kdo to koupil.Potvrdilo se mi to když v krabičce FEBI bylo MAPCO,navíc čepy 2-3 autech šli ven po 5 000 a 10 000km.Možná to koupil POLCAR :-D
A zapomněl jsme zmínit PEX ... blátíčko.

Než jsem se zorientoval co je OK,co je bláto,kdo vyrábí,přebaluje a prokoukl praktiky prodejců,tak jsem prodělal nějaký peníze a stálo mě to moc času a lidem kterým dělám na autech jsem to taky vysvětlil,rád slyšim: "doporučil mi to a to,drží to už tolik a tolik" ,protože následující rok chci to auto vidět pouze na pumpě či zahradě když se sejdem na kávu.
vrekyn

#63 Příspěvek od vrekyn »

Jak si to tak čtu, tak nikdo nemá ani páru o náhradních dílech :D :D :D ..... Kdo přišel na to, že Teknorot je bláto? Rozhodně kvalitnější, než celé podělané Meyle HD, které se vyrábí v Číně :D Teknorot je Turecká výroba a kvalita originálu, srovnatelná s Lemfordrem... A Mastersport je dobrá kvalita, ještě jsem se nesetkal s problémem... A to se těch sad ramen prodalo dost... Jaký máte problém s POLCAREM??? Není to výrobce, ale pouze přebaluje. Většinou v kvalitě PJ - Jsou to certifikované díly, nejsou originál, ale kvalita dílu (materiál a technologie výroby) je shodná s originálním dílem. Nebo kvalita Q - originální díl balený v jiném obalu...

Takže klídek...
Johny9

#64 Příspěvek od Johny9 »

Nemate nahodou zkusenost se znackou NK.melo by se jednat o Danskeho vyrobce.Chystam se na vymenu zadni napravy a tato znacky vychazi cenove docela dobre.na predni napravu jsem daval Meyle HD a naprosta spokojenost najeto zatim 80tkm a nikde nic neklepe
Johny9

#65 Příspěvek od Johny9 »

Nemate nahodou zkusenost se znackou NK.melo by se jednat o Danskeho vyrobce.Chystam se na vymenu zadni napravy a tato znacky vychazi cenove docela dobre.na predni napravu jsem daval Meyle HD a naprosta spokojenost najeto zatim 80tkm a nikde nic neklepe
STR8

#66 Příspěvek od STR8 »

vrekyn píše:Jak si to tak čtu, tak nikdo nemá ani páru o náhradních dílech :D :D :D ..... Kdo přišel na to, že Teknorot je bláto? Rozhodně kvalitnější, než celé podělané Meyle HD, které se vyrábí v Číně :D Teknorot je Turecká výroba a kvalita originálu, srovnatelná s Lemfordrem... A Mastersport je dobrá kvalita, ještě jsem se nesetkal s problémem... A to se těch sad ramen prodalo dost... Jaký máte problém s POLCAREM??? Není to výrobce, ale pouze přebaluje. Většinou v kvalitě PJ - Jsou to certifikované díly, nejsou originál, ale kvalita dílu (materiál a technologie výroby) je shodná s originálním dílem. Nebo kvalita Q - originální díl balený v jiném obalu...

Takže klídek...
Máš důkaz že Meyle vyrábí v Číně? Díky
Cert

#67 Příspěvek od Cert »

Vrekyn: Prej teknorot srovnatelny s LMI :lol: ...to jsi me pobavil. Pravda je, ze je to turek a neni to prebal a da se srovnavat, v nekterych pripadech aplikaci, s drazsimi vyrobci, kdy to vydrzi stejny prd jako sidem, moog, febi atp akorat s rozdilem, ze za teknorot vyplatis o dost min penez. Ale dat to napr na T4ku, je to pruuuuser. Lemforder tam vydrzi. Osobne nic jineho nekupuji. Jsou to vyhozene penize a kdyz auto nehodlas nekomu v ramci par mesicu nadelit, je to jedinna jistota.
Meyle

#68 Příspěvek od Meyle »

Vrekyn: ty jsi utekl z ústavu?

1, Meyle se nevyrábí v Číně ale dováží se odtamtud jen hliník jelikož Asie je místo kde se těží hliník.

2, Polcar není přebal ale vlastní výrobce pokud to nevíš dělají exkurze pro lidi co prodávají díly a vše jim tam vysvětlují. Jejich díly jsou něco jako lepší Starline, MaxGear

3, MasterSport je kvalitou stejný jako ATP díly.

4, Teknorot je snad stejný jako Starline nasadíš to na auto projedeš se 2x po D1 a můžeš to vyhodit.

5, Rozdělení kvalit jako je Q, PJ atd. Je úplně o ničem. Kup si nárazník třeba od Polcaru v kvalitě Q a uvidíš že ti nebude pasovat. Je šílenost co píšeš že koupíš díl v kvalitě Q a bude stejný jako originál.

6, LMI snese srovnání jen s díly Sachs. A pokud to nevíš tak ZF vlastní Sachs i Lemforder a nově i TRW. Lemforder vznikl proto aby zaplnil prostor který Sachs nepokrýval. Kvalitou je však Sachs lepší jak LMI ale ty jako normální řidič to stejně nepoznáš.

7, Když už jsme u Meyle tak třeba tyčky stabilizátoru v HD provedení montuje sériově jako originální díl Porsche (je na nich i logo Meyle HD) a dodávají je i ZF který na ně tiskne loga TRW.
vrekyn

#69 Příspěvek od vrekyn »

Vy jste marní :D :D :D jde vidět, že se v tom nepohybujete...
STR8

#70 Příspěvek od STR8 »

Jdi spát vtipálku.
Odpovědět