Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 facelift AUX

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luke39

#1 Příspěvek od Luke39 »

Ahoj, hledal jsem tady nějaké informace o montáži aux vstupu, ale nepodařilo se mi najít stejný problém jako mám já. Mám Business rádio s měničem a auto je FL 2001.

Konektor aux kabelu je tohoto tvaru:

Obrázek

Který nikde na rádiu není, ale našel jsem ho přímo na měniči. Když ho však od měniče odpojím a zapojím aux kabel, rádio o připojeném MP3 přehrávači vůbec neví a na rádiu volím pouze mezi normálním rádiem, nebo kazetou.

Na rádiu mám tento konektor:

Obrázek

Netuší někdo, kde by mohl být problém? Díky :wink:
Zama

#2 Příspěvek od Zama »

Ahoj vyřešil jsi to nějakým způsobem? Já jelikož mě přestal hrát CD changer tak jsem se rozhodl že taky zkusím dodělat AUX. Na Ebay jsem zakoupil redukci viz.obr a zkusil připojit. Mám ovšem problém ten že rádio by se mělo přepnout tlačítkem MODE na vstup AUX ale já tam prostě tu možnost nemám. Stáhl jsem si i nějaký dokument od BMW na použití těchto redukcí a tam se vyloženě píše že se nic nekóduje jen připojíš, přepneš vstup a mělo by to hrát. Auto e39, 2003, rádio CD Business s měničem. Nemá někdo s těmato redukcema zkušennost? Díky
Přílohy
w.jpg
w.jpg (36.59 KiB) Zobrazeno 1704 x
ardo

#3 Příspěvek od ardo »

Zama

#4 Příspěvek od Zama »

Díky za odkaz. Pročtu si to a snad budu moudřejší
xdreamerx

#5 Příspěvek od xdreamerx »

Dnes jsem tohle zapojoval a vse funguje jak ma. Radio bussines s cd+changer.
Po zapojeni funguje jak AUX tak i changer. Odpojen byl pouze konektor od CD
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

to že máš auto rok 2003 neznamená že radio je ze stejného roku může být třeba 98 a tam ti aux nepůjde
Zama

#7 Příspěvek od Zama »

xdreamerx píše:Dnes jsem tohle zapojoval a vse funguje jak ma. Radio bussines s cd+changer.
Po zapojeni funguje jak AUX tak i changer. Odpojen byl pouze konektor od CD
Počkej takže ty jsi jen vytáhl konektor z CD přehrávače, pichnul tam tuhle redukci a naskočil ti na MID vstup AUX ? Nic jiného jsi s tím nedělal?
Zama

#8 Příspěvek od Zama »

Foldas píše:to že máš auto rok 2003 neznamená že radio je ze stejného roku může být třeba 98 a tam ti aux nepůjde
Myslíš jako že by ve výrobě dali do auta pět let staré rádio nebo že ho následně někdo vyměnil? Tu druhou možnost bych vyloučil. Ale zdá se mě že jak jsem měl to rádio vytažené tak na štítku byl rok 2003 nebo 2002. Ono to prý jde nějak zjistit podle verze firmware ale v tom se už nevyznám.
xdreamerx

#9 Příspěvek od xdreamerx »

jj presne tak, jen vytahnul konektor z radia od CD a dal konektor s AUX.
Po prepinani mode na radiu se mi zobrazi pocet cd v changeru, pak NO CD-to je ten vytahlej kablik, a dalsi zmacknuti MODE se objevi AUX

A presne tohle tam mam
Přílohy
e39 AUX.jpg
e39 AUX.jpg (83.33 KiB) Zobrazeno 1553 x
Zama

#10 Příspěvek od Zama »

Tak to mám něco špatně. Když zapojím redukci tak cd přehrávač normálně funguje. Ale konektor má takový tvar že nejde strčit nikam jinam. Když se podíváš nahoru na první příspěvek od Luke39 tak na fotce č.2 je to krásně vidět. Dával jsem to myslím místo toho bíleho konektoru, ale jak říkám když to nešlo zkoušel jsem i ten druhý a tam to kvůli tvaru nejde.
xdreamerx

#11 Příspěvek od xdreamerx »

Ono to jde zapojit do obo dvou....jsou tam tytez konektory. Vypojil jsem ten pravej-tudiz z fotky cernej. Bilej jsem zkousel taky, ale furt to videlo changer, takze bych ho asi musel odpojit primo vzadu, aby to slo. Proc ho,ale vypojovat, kdyz muzu mit oboji, žeeee :-)
Zama

#12 Příspěvek od Zama »

Noo když se mrkneš na tu fotku redukce co jsem sem dal, tak uvidíš že já ji mám trochu jinou. Ten bílý plast mě opravdu nepustí do obou zdířek. Ale teď jsem se na to díval a ten bílý plast šel sundat a zůstal mě jen takový černý konektor jako máš ty. Tak o víkendu vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo. Zatím díky moc za radu
Zama

#13 Příspěvek od Zama »

Tak jsem zkoušel redukci připojit na místo černého i bílého konektoru a stále nic. Když mačkám MODE tak stále přepínám jen mezi CD a rádiem. Mám takový pocit že konektor z Ebay je špatně napinovaný. Kdyby jsi to čirou náhodou měl potřebu někdy znovu rozdělat, buď té dobroty a nafoť mě v kterých pinech na tom konektoru jsou zapojeny dráty. Díky moc
Odpovědět