Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e60 repráčky ve dveřích

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
sonyk02

#41 Příspěvek od sonyk02 »

to sem přesně čekal že ti Ahifi narve něco od Gladenu :D , špatný to není a za tu cenu co to ted mají v akci bych to klidně vzal :wink: ale zapojil bych to přes zesilovač 4kanál a hned to bude o level výš, hlavně ty basy budou líp hrát. :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#42 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Njn. čekal jsem i něco od MAC audio, JBL atd., ale vzhledem k této 40% slevě jsme už ani nepátrali dál. ;) Asi v ten moment bezkonkurenční cena vs. kvalita. Kdo do toho nechce tak moc sypat..

Když to bude nudný tak zesík dám časem taky. Zatím postupně, seriový radio to na běžnej poslech utáhne.
540david

#43 Příspěvek od 540david »

Ale pokud tomu dobře rozumím, tak zesík se musí umístit někam do kufru a znovu natáhnout komplet kabely? A to musí být opravdu ojeb! Já mám E61 v pořizovací ceně 3 miliony a mám jen to zasraný základní audio! Hraje to jako kazeťák... Kolik tak může stát upgrade s výměnou všech repráků a zesíkem?

Myslíte, že má cenu koupit jen všechny jiné repráky bez zesíku? Nechci rozdělávat celý interiér....
540david

#44 Příspěvek od 540david »

A ty Gladeny je jen vyměnit? Rozměry stejný? A jsou natažené kabely k výškovému reproduktoru?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#45 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Pod sedačkama je na větší 20cm už příprava, ostatní vyšší audiovýbavy jej mají. V létě jsem měnil zrcátka aj tapecy shozený rychle, ale už si nepamatuju jestli tam satelitky byly nebo ne. :) Podle ETK jsou: http://www.realoem.com/bmw/cs/partgrp?i ... 530i&mg=65

Kdyžtak se nechají dotáhnout drátky a vyhýbky. Sada pasuje pro BMW vypsaný pod produktem.
MadButcher

#46 Příspěvek od MadButcher »

Samotna vymena repro za lepsi sadu s vyskami a vetsimi basy u Business radia nestaci! Tohle radio nema sanci ty reproduktory nakrmit, je to neskutecna sracka ktera nezvlada ani ty hnusne zakladni repraky. Mozna ze Professional je lepsi a sam by na to stacil, ale k Business je potreba pridat zesilovac aby to s lepsimi repraky nejak rozumne hralo.

Kabely je potreba natahnout pres cele auto od radia az dozadu do kufru kam se da zesilovac Vypada to slozite, ale je to jeste mnohem horsi - E61 je hajtra hakliva a najit zapojeni ktere nebude rusene je strasny opruz! Myslim ze Business nema opticky vystup takze to potahnete normalnimi kabely z vystupu pro repro coz je samozrejme jeste horsi... Takze je potreba mit fakt dobre kabely a stesti na to jak trefit jejich umisteni. Bacha na uzemneni, aby se vam tam nemichaly dve ruzne zeme, pak to piska jak v ridici mistnosti radiolokatoru a nejde to odfiltrovat, jedine najit chybu a odstranit coz kazdy neumi.

Ja to delal vcetne DSP Audison Bit Ten (zjednodusene pridavneho "ekvalizeru") a Dension adapteru pro prehravani hudby z USB a bluetooth telefonu, cena byla celkem pres 40tis. Repro jsem pouzil tyto:

http://www.ahifi.cz/reproduktory-u-dime ... mp-8b.html

edit: ted to jeste jednou pocitam a ono to s tim Densionem bylo spis 50tis nez 40tis... :?
empeel

#47 Příspěvek od empeel »

Ona jenom výměna repro udělá hodně, na nejakou basovou exhibici to neni, ale na bežný hlasitosti to stačí. A zesik může dodělat až v druhé fázi..

Madbutcher: co to máš prosím tě za Dension adapter pro poslech z USB, to by mě enormě zajímalo! Umí to obsluhu přes Idrive? Já jsem se po tom před časem pídil, ale pak jsem to vzdal. Takže za každou info budu vděčný!!
MadButcher

#48 Příspěvek od MadButcher »

mam tenhle, ale kvalita hovoru je bidna, hlavne druha strana si stezuje na echo a celkove spatnou kvalitu, premyslim ze to necham jen na BT audio a zapnu zpatky MULF ktery je ted odpojeny:

http://www.mp3auto.cz/bmw/s-podporou-te ... sfree-bmw/

po instalaci se musel nakodovat iPhone nebo neco takoveho aby to chodilo
MadButcher

#49 Příspěvek od MadButcher »

Pres iDrive to normalne funguje, jak telefonovani vcetne seznamu tak i seznam skladeb na flash disku. Hlasi se to jako CD changer, takze funguje normalne i CD mechanika v radiu.
empeel

#50 Příspěvek od empeel »

Díky...no tak to bych potřeboval!
Ale cena je pekelná teda, na to že je převodník v autě :(( Zkusím pohledat ještě nějakou jinou variantu...
540david

#51 Příspěvek od 540david »

A existují náhrady i za ty hrůzy co má E61 vzadu ve střeše?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#52 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jasně tam normálně vybíráš repro podle průměru aby velikostně pasoval prodejce většinou ví. Tím bych uvedl ty výškáče na pravou míru. Chybí ve stropě u Touru a Sedanu v platu.
V základu v zrcátkách jsou a hraje z tama něco v kvalitě jako z telefonu, takže ty sady do předu jsou opravdu plug&play s lepšíma vyhýbkama popř. kabeláží.

Jinak jak se dívám v palubce centr je jen u TOP-hify a ve stropě jak je světlo taky nějaký místo na repro, ale tam je tuším alarm či co?
540david

#53 Příspěvek od 540david »

Jo, ten strop je čidlo. Tam bych se nevrtal..:-) Jinak už jsem ty repráky koupil taky, takže příští týden výměna..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#54 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Totic píše:V základu v zrcátkách jsou a hraje z tama něco v kvalitě jako z telefonu
V základu nejsou v E6x vejškáče ani vepředu
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
empeel

#55 Příspěvek od empeel »

Jojo, taky jsem neměl vejškáče u E61. U předních zrcátek byly normálně ty budky, ale prázdný!!
540david

#56 Příspěvek od 540david »

Tak jsem to dnes poslouchal a opravdu ty vejškáče nemám... Fakt nechápu. Jinak musím dokoupit nějaký mezikus do kterého se ty vejškáče zacvaknout? nebo jen ten reprák chybí?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#57 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Vlasta píše:
Totic píše:V základu v zrcátkách jsou a hraje z tama něco v kvalitě jako z telefonu
Jo sorry, pravda nejsou tam. Nepodíval jsem se do tabulky, ale jen v náhledu na obrázek. http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=65_1304
Očekávám, že tam bude příprava k nacvaknutí, nebo místo na šroubky..

Ještě mě napadá varianta místo nové sady vzít origo repro z vyšších výbav, nějaká bořka na díly atd. tak by to mohlo taky pomoct ne a radio utáhnout (6-8ks repro), nebo mají i vyšší wattáž?
sonyk02

#58 Příspěvek od sonyk02 »

Totic píše:
Vlasta píše:
Jo sorry, pravda nejsou tam. Nepodíval jsem se do tabulky, ale jen v náhledu na obrázek. http://www.realoem.com/bmw/cs/showparts ... Id=65_1304
Očekávám, že tam bude příprava k nacvaknutí, nebo místo na šroubky..

Ještě mě napadá varianta místo nové sady vzít origo repro z vyšších výbav, nějaká bořka na díly atd. tak by to mohlo taky pomoct ne a radio utáhnout (6-8ks repro), nebo mají i vyšší wattáž?
repráky z vyšších výbav, třeba Logic7 (stříbrná membrána) jedou už přes externí zesilovač v kufru, tak asi moc velkej skok by to nebyl když bys to dal místo těch papírovejch přes rádio..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#59 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Dnes jsem dal dopředu 2 kompo 10cm od DLS, žádná top řada, ale rozdíl je to podstatnej, pasují tam bez problémů (střed repro jde na 2 původní šrouby, na 3 je nutné vyrobit úchyt, výšky stačí vyndat z domečků a olepit neoprenem, vmáčknout a nasměrovat, fixnout lepidlem), největší opruz je sundat tapecák.
Hraje to teď podstatně detailněji, i basy jsou silnější, výšky jsem mohl stáhnout na střed, zadek oproti tomu zní jak rozhlas po drátě, ale není vůbec slyšet (musí se dát fader úplně dozadu, aby "vynikly") :-)
Takže za mě určitě ano i bez zesilovače.-)
“Ability is what you're capable of doing.”
540david

#60 Příspěvek od 540david »

Odpovědět