Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
info kola
-
-
Originály že si drží cenu? Chodí mě nabídka na kola vždycky před sezónou z Renocaru a sada s gumama 80 tis. Když jsem prodával e39 a chtěl jsem k tomu přidat originál dvoudílný šroubovaný nádherný 18 BBS s leštěnejma límcema za 10 tak všichni ohrnovali rypáky, že je to moc. Tak mě zůstaly doma a půjdou na jaře na e60 a to bude teprve paráda. Kup repliky a jezdi. Nikdy by se ti ty prachy nevrátily.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Ty repliky jsou bohužel těžkopádný jak prdel a podle toho to taky jezdí. Kdo to má jen na serii a ježdění po městě z bodu A -> B (např. nějaký kombajn), tak ještě u toho sklidí cestou obdiv za pěkný kola.. Vzhledově jsou většina replik celkem věrný a pokud ne bystrej a soudnej člověk by si toho měl snadno všimnout a nekoupit.
Na nějaký ///M sport konfigurace a prohánění okresek se to nehodí později nakonec zjistíte, že lehký origo kolca podtrhnou agilitu a radost z jízdy.
Ani podle TP to pak moc nesedí pač se dělají rozměry jen ve stejné šířce. Kdežto ve skutečnosti jsou u BMW (a dalších zadokolek) snad vždy zadní ráfky širší.
S pevností jsem však problém neměl. Kde je hodně paprsků a/nebo úzký límce tak na běžný ježdění vs. cena docela OK.
Na nějaký ///M sport konfigurace a prohánění okresek se to nehodí později nakonec zjistíte, že lehký origo kolca podtrhnou agilitu a radost z jízdy.
Ani podle TP to pak moc nesedí pač se dělají rozměry jen ve stejné šířce. Kdežto ve skutečnosti jsou u BMW (a dalších zadokolek) snad vždy zadní ráfky širší.
S pevností jsem však problém neměl. Kde je hodně paprsků a/nebo úzký límce tak na běžný ježdění vs. cena docela OK.
Jenže nesmíš kupovat funglovky. Já jsem styling 135 M koupil před 4 lety za 16 000 a zase jsem je za ty peníze prodal. Teď mám na 745tce zimní Styling 93 za 12 000 kč a zase bych je za ty peníze prodal. Na E60tce styling 128 vypadaj nádherně, styling 172 a další. Řekl bych, že bmw umí pěkné kola, jen si vybrat. Jasný je, že cena těch kol je vyšší, ale aspoň nevypadá tak lacině, jako s replikama. Nikdo mně nevymluví, že repliky na bmw nepatří. Další věc je, že pojišťovny nemají rádi, když máš jiný rozměr gum, než v techničáku. Při škodné události se začínají chytat každé blbosti.Jindriseek1 píše:Originály že si drží cenu? Chodí mě nabídka na kola vždycky před sezónou z Renocaru a sada s gumama 80 tis. Když jsem prodával e39 a chtěl jsem k tomu přidat originál dvoudílný šroubovaný nádherný 18 BBS s leštěnejma límcema za 10 tak všichni ohrnovali rypáky, že je to moc. Tak mě zůstaly doma a půjdou na jaře na e60 a to bude teprve paráda. Kup repliky a jezdi. Nikdy by se ti ty prachy nevrátily.
http://www.aaaalu.cz/i1481-18-5x120.0-i ... ne-silver/
zde vkladam odkaz na jiz zminene repliky pro utvoreni obrazku
zde vkladam odkaz na jiz zminene repliky pro utvoreni obrazku
-
- Člen Klubu
Jo tyhle repliky "Alpin"
jsou na foto hodně povedený. A docela za směšnou cenu to by si zasloužily i za víc.
Zkus se jen prodejce zeptat ať jednu "turbinu" třeba zváží jak na tom jsou? Možná větší úsporu kg mají až kola kovaná.. Z toho pohledu bude 18" na nápravě asi stačit. Paprsků má dost tak odolný taky bude..
Nevím jak Kombajn ale na Limču docela sednou: http://carphotos.cardomain.com/ride_ima ... _large.jpg

Nevím jak Kombajn ale na Limču docela sednou: http://carphotos.cardomain.com/ride_ima ... _large.jpg
- Sweden
- Klubové ID: 2669
Uz jenom ten nazev stranek me desi
U replik je problem to ze se vetsinou nedela dvojrozmer,tzn.vsechny kola stejna sire a dokonce i stejne ET coz je proste podle me hnus ktery na bmw nepatri,kdyz uz repliky tak aspon v dvojrozmeru.
Srovnavat foto orig.Alpin a nejakych replik je uplne bezvyznamny.
Za me nekupovat,z vysledku budes sklamany.

U replik je problem to ze se vetsinou nedela dvojrozmer,tzn.vsechny kola stejna sire a dokonce i stejne ET coz je proste podle me hnus ktery na bmw nepatri,kdyz uz repliky tak aspon v dvojrozmeru.
Srovnavat foto orig.Alpin a nejakych replik je uplne bezvyznamny.
Za me nekupovat,z vysledku budes sklamany.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- Sweden
- Klubové ID: 2669
Kdyz uz chces repliky tak se treba aspon poptej tady,sice stejny ET ale aspon rozdilna sirka disku coz ve finale.nevypada tak tragicky.A 18" neber,vzal bych 19",ver mi 
http://auto.bazos.cz/inzerat/56561436/1 ... -5x120.php

http://auto.bazos.cz/inzerat/56561436/1 ... -5x120.php
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
- Člen Klubu
Název stránek je asi takovej jakej na hosting zbyl, no.. 
O tom jsem psal, že u většiny replik mají problem ve stejné šířce kol. Ale to se pak vzadu dá řeší jak? Podložkama! A už je oheň na střeše.. tady vlastně panuje podložkofobie.
Stejný ET je tady paradoxně k dobru. Částečně dorovná ven menší zadní šířku, protože je to tam dost utopený.
Ne teď vážně mám zkušenost, že např. origo Styling 124 má správně různou šířku, ale taky ET a vzadu stejně podkládám 15mm, aby to troche xvětu vypadalo.
S tím ilustračním fotem jsem chtěl spíš naznačit, že tyhle nový turbiny aspoň pasujou k E60 a spol., narozdíl od předchozích rovných klasik.
http://www.history-of-cars.com/images/b ... ing-12.jpg
Ale jinak jo jestli pan kolega sáhne rovnou po těch 19" vyřeší nejspíš obojí..

O tom jsem psal, že u většiny replik mají problem ve stejné šířce kol. Ale to se pak vzadu dá řeší jak? Podložkama! A už je oheň na střeše.. tady vlastně panuje podložkofobie.

Stejný ET je tady paradoxně k dobru. Částečně dorovná ven menší zadní šířku, protože je to tam dost utopený.
Ne teď vážně mám zkušenost, že např. origo Styling 124 má správně různou šířku, ale taky ET a vzadu stejně podkládám 15mm, aby to troche xvětu vypadalo.

S tím ilustračním fotem jsem chtěl spíš naznačit, že tyhle nový turbiny aspoň pasujou k E60 a spol., narozdíl od předchozích rovných klasik.

Ale jinak jo jestli pan kolega sáhne rovnou po těch 19" vyřeší nejspíš obojí..