Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Od noveho roku povinnost DPF

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teddy

#21 Příspěvek od Teddy »

jj, tohle říká hromada lidí.
Určitě jsi nikdy nepřekročil povolenou rychlost, vždycky parkuješ tak jak se má, daní platíš raději víc atd. :D

I právníci říkají, že u nás není možné žít 100% v souladu se zákony. Je jich tolik a navzájem si odporují, že základem existence je najít si tu nejjednodušší cestu.

P.S. taky jsou země, kde je výrazně míň daní a buzerace. Z koho si kdo chceme brát příklad? Ať žijí ovčané!! To je sen každý totalitní vlády
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

parkuju vždy jak se má,, daně platím tak jak se má, povolenou rychlost překračuju, ale když to dělám tak jsem si vědom toho že za to budu moct být postíhován a souhlasím s tím, když jsem dostal jednou pokutu za rychlost tak jsem to zaplatil a říkal si že musím jezdit pomaleji.
kdyby s tím měl velkej problém tak se odstěhuju do jiné země.
wehrwolf

#23 Příspěvek od wehrwolf »

židáci spolu s vlastizrádci zase vymejšlí,jak všemožně a co nejvíc okrást a ojebat lidi,je to hnus tenhle usra protekotrát,jdu blejt ,fuj,hnus
zzeli

#24 Příspěvek od zzeli »

JaraX píše:...misto aby se řidil někdo něčím co mu přikážou tak si bude stěžovat a přemýšlet jak to obejít
Treba parkovani s LPG v garazich se zakazem, hledat ty prispevky nebudu :D Myslim, ze nikdo neni uplne svaty a zakonodarci uz vubec ne. Co se tyce zrovna automobilismu, tak to jde posledni dobou dost z kopce (STK,, nova policejni auta, v planu hromada novych radaru, HW novych aut s planovanou zivotnosti).
Teddy

#25 Příspěvek od Teddy »

Nehrajme si tu na svatoušky. Nikdo to nikomu stejně neuvěří. :D
Tohle fórum je super mj. v tom, že si lidi navzájem poradí jak svý miláčky co nejlíp opravit, vylepšit, nebo jak "vyhovět" teroristům z brusele a jím porobeným "vládám". :mad:
wehrwolf

#26 Příspěvek od wehrwolf »

všechno má jeden účel,a to je zlikvidovat původní bílé obyvatelstvo,okrást,vykrást národní státy,ujařmit a vymýšlet nové a nové pič...,...evropany odzbrojit na jednu stranu,na druhou dovézt hordy negrů - jaký je asi důvod???
DPF,a nevím co ještě za kokotiny a zbytečnosti,pochopitelně vše za účelem vytáhnout z lidí peníze,ale že nás denně chemtrailsujou a práškujou těžkými kovy a viry z letadel,tak to už je košer.!!!Viz nárůst rakoviny a plicních infarktů. Kurvy jedny pejzaté zaprodané.
Filozof

#27 Příspěvek od Filozof »

Teddy a Wehrwolf mají oba pravdu podepisuji se s celou svojí rodinou.

Za pár let si na Sibiři prohlédneme pohlednice z ČR a povyprávíme v Chatě u medvěda jak se nám žilo tehdy v ČR. Pokud to vše přežijeme. :)

PS: Blížíme se do záhuby. I ten Papež nám popřál jedny z posledních vánoc v evropě a ten jistě vidí do karet velké falešné hry na lidi která už končí...
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Giovany1971 »

Vítejte všichni kdo se škodolibě až masochistický neradujete ..jako matiz a podobní experti na všechny problemy na světě....však počkejte...máte pocit neohroženosti a víteztví..hoši velké hovno...to všechno co se má skrýt za tenhle pseudoekologický argument.. je prach sprostá zlodějna a lobby..několika zmrdů kteří budou z tohohle zase profitovat ..největší zmrd je tenhle stát..!! A vy co se šklebíte a tetelite jak psychouši...tak je otazkou casu...co vymyslí i na vaše benzinaky..event LPG...však je spoustu benzináku s mrtvými katy..sondami.atd...Je to hra o peníze..někdo se v tomhle státě asi zbláznil... tohle bude mít úplně jiné dopady..nežli kdokoli z těch parchantů očekával..doufám v to..!

A pro ty hlupáky a pseudoekologické pitomce a ignoranty..co si myslí že posrané DPF-ka se kuchají jen zde v téhlé rozkradené banánové republice ..tak je na velkém omylu..Za 15 let co se pohybuji v Italii..vím o tamních praktikách hodně..a můžu také říct že DPF jsou tam kuchány a profi odpojovány i soft...né méně jako u nás..
Ty auta tam běžně roky jezdí..a běžně procházejí na emisích....to znamená že prakticky z 10 aut....s rokem výr 2002 ......2008 což je moje kategorie aut co vozím... tak 8 jich má dpf off a profi odpojen.

Tak jen popřát všem hezké vánoce...a doufejme že nás jako občany nebudou jednou vodit na obojku jako psy!!!!!!! FAKT HNUS TAHLE ČEKÁ DÍRA
Jaris330D

#29 Příspěvek od Jaris330D »

Italové jsou taky pěkný prasata, jako Řekové a tahle středomořská verbež. Všimněte si, že většina státu okolo středního moře je nějakým způsobem na pokraji ekonomického krachu nebo se tam válčí :). Jsem rád, že jsem Čech a pokud se někdo stydí, tak ať se odstěhuje. Ono to v ostatních zemích taky není úplně O.K.. Všude něco je.
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Giovany1971 »

Jaris330D píše:Italové jsou taky pěkný prasata, jako Řekové a tahle středomořská verbež. Všimněte si, že většina státu okolo středního moře je nějakým způsobem na pokraji ekonomického krachu nebo se tam válčí :). Jsem rád, že jsem Čech a pokud se někdo stydí, tak ať se odstěhuje. Ono to v ostatních zemích taky není úplně O.K.. Všude něco je.
Meleš a nevíš o čem....ano všude něco je.. kolik jsi toho prožil..zde?? já zažil totalitu a postupný vývoj směrem k demokracii..taky jsem to zažil na západ od nás.... proto si dovolím řící že jsme papežtější jako papež..a to ve v mnoha ohledech...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od matiz »

Ono je to jednoduche, v podstate se to deli na dve skupiny. Jedna auta udrzuje a plati, druha udrzuje jen to aby si nerozmlatila svoji hubu a se vsim ostatnim vyjebava. A proste na to vyjebavani, jelikoz je uz v masovem meritku se ted nekdo zameril. Dejte si pekace do poradku a nemusite kvicet a nadavat do zmrdu a tak podobne. Neni to nutne. A jestli ja osobne z toho msam radost, tak to neni vubec podstatne. Jen na ty vyjebavace taky doslo a nebudou se smat vsem do ksichtu jak se smali doposud. Proste se jen karta obratila, nic vic.
sedyvlk6

#32 Příspěvek od sedyvlk6 »

Za deset let zjistíme že DPF k ničemu nejsou ba naopak a že kluci ve výzkumáku se upsali v desetiné čarce.
beny-maser

#33 Příspěvek od beny-maser »

nějak se nám to fórum zvrhlo v debatu můj pindík je větší než tvůj :!:
ACDC

#34 Příspěvek od ACDC »

A mně se to líbí. E39 540i LPG. Kdo chtěl levný provoz, má ho:-))) Nafta k nám nesměla nikdy.
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

DPF má stejný smysl jako kdybych to přirovnal stím že sbírám po psovi sračky ve městě do sáčku a až mám plnej sáček sraček vyhodím to za městem na silnici....

DPF by byl dobrej kdyby fungoval na 99procent sraček z nafty a pak se na benzínce připojilo k autu nějakej odsračkovávač a vyčistil jej kompletně ... tak by auto třeba 2x měsíčně vyčištěnej filtr a bordel se vyhodil mimo lidi aby jej nedýchali. Tam by to mělo smysl a taky bych na to chtěl 100procentní kontrolu ...jinak je to jen ojebávač lidí o peníze.

Auta s LPG jezdí levněji a dojezd 600km mě osobně nevadí ... na benzín to pak jede dalších 800km a vždy tam na 200-300km je rezerva.

Chápu že plno firemních aut má naftu i tady plno živnostníků ... jako fanda naftu nepovažuji za dobré palivo do BMW ikdyž chápu že někdo jezdí za levnou naftu a je na to zvyklej třeba 20let.... v reálu 11l LPG vs 7litru nafty je velkej a podstatnej rozdíl.

At si jezdí každej sčím chce ale neotravuje mi vzduch co dýchám extrémním smogem nebo kouřem ...at je to kuřák nebo naftovej dým z auta....
Zdenda530d

#36 Příspěvek od Zdenda530d »

:) :) :) Musím se jen smát... už jsem se o tom rozepisoval ve vlákně s jarem a vlašťovkama... Je to prostě kšeft, no a aby jej adekvátně obhájili zahalili ho do ekologického hávu. Nechápu tu jedince, kteří to obhajují, opravdu nechápu. Kdo chce co hlídat??? jaký emise??? jaká ekologie??? Když se v autě mění olej, jak stát ošéfuje co se stane se starým!!! Nijak!!! protože na tom nejde vydělat a takových situací jsou stovky, akorát z toho nekouká solidní příjem...

A nezapomeňte, že jsme Češi. Celá ekologie a dépeef filtry a hovadiny s emisema skončí tak, že se budou udržovat a ze stodol vytahovat a oživovat šunky z minulého tisíciletí, který nikdo nijak na EOBD nenapojí.

Pak se za nějakou tu dekádu zákonodárci usnesou, že uvalí zákaz na vše co má čtyři kola a je starší dvou let a zase se bude hledat náhradní řešení... a najde se...

Už to tu pak bude hraničit s tím, že dostanu X kreditů za porušení slovního morálního statutu, jak už ve výše zmiňovaném vlákně také někdo psal... Je to HNUS
matiz
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od matiz »

To by ses divil jak stat umi osefovat co se stane se starym olejem, zeptej se v nejakem servise so s nim delaji. Drtiva vetsina plati za likvidaci odpadu, dokonce ho i tridi a to velmi dukladne, ale to je jedno, tady to nema absolutne smysl jakkoliv rozvadet. Proste je nutno smirit se s tim, pripadne s tim bojovat, kazdemu podle libosti.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od JaraX »

zkuste se zamyslet jeslti se chcete dostat na uroven Německa a nebo na uroven Srbska, kde jezdí staré paštiky a vše smrdí jak tchoř.

Giovany, ano máš pravdu, benzínu bez katů se špatnýma lambdama je taky fůra a todle je aspon donutí s tím něco dělat.
Teddy

#39 Příspěvek od Teddy »

Zajímalo by mě, jestli je EOBD zásuvka uvedená ve vyhlášce k CE certifikaci jako povinná. Myslím tím, jestli je na úrovni bezpečnostních pásů, nebo na úrovni vyhřejvaných sedaček. :)
Skoro se domnívám, že B je správně. Je to jen diagnostické rozhraní. Skoro bych si tak dokázal představit, že když někdo bude žalovat stát, tak vyhraje. Jestli žádný předpis nenařizuje (resp. nezakazuje) mít EOBD (resp. odstranění EOBD), tak je spor celkem jasný. :)

Domnívám se, že předmětem technické kontroly by měl být skutečný stav. Předmětem kontroly emisí by mělo být změření skutečných emisí. Otázkou přece je, jestli jsou emise ve stanovené toleranci ne? Otázkou není nějaká paměť závad. Takže ať si změří emise a neserou se do auta.

Mě třeba v rakousku emise měřili a vše OK. Vykuchanej DPF nepoznali. Třeba i to naznačuje funkčnost toho bazmeku. :D
Filozof

#40 Příspěvek od Filozof »

Na uroven Německa se nikdy nedostaneme ... příklad.... velký šéf měl přidat svým zaměstnancům 6procent a 13plat měl být zachován a co udělal ?

Přidal po X letech 3procenta a 13 plat zrušil.

A tak to chodí co firma ... pokud se na lidi bude myslet až naposledy ...a budou spíše chudnout ... tak nikdy německo nedoženeme ...a to není jedna firma to jsou většinou české firmy a zvyky jak vyjebat s lidma....
Toto se v německu neděje....případně méně často a fungují tam ještě často odbory.

Jeden má miliardu a zbytek na to aby nechcípl ...ano to je ta demokracie kde jeden ma vše a většina tak aby nepochcípala ...a dejme tomu 10-20procent trochu více že vyžije a něco ještě ušetří....

Lži v TV neposlouchat tam furt zpívají písničku jak se mají lidé dobře ...to je blbost. Až budou brát většina lidí 40-50tis čistého tak poletí ekonomika jiným tempem ..pokud budou cca zachovány ceny... budou se kupovat a servisouvat auta na jiné urovni a vše se začne srovnávat jiným směrem ...

Zatím spíše míříme na východ ...spíše k tomu Rumunsku ...kde se 20procent lidí má jakš takš dobře a 75procent lidí jsou žebráci ... a 5 procent si žije v přepychu...

Tak to funguje i v globálním měřítku ...

Někde se to popisuje jako nesouměřitelnost ... někde chcípají lidé po tisících hlady a jinde mají zdrojů a majetků na miliony let - jednotlivci.
To jsou ti kterým tečou ty daně a všelijaké poplatky do kapsy v globálním měřítku.

https://www.youtube.com/watch?v=f3663QQMFB0

https://www.youtube.com/watch?v=YIj3FWgabdo

ale to už je jiné téma.....

prostě se budou zavádět všude ojebávky na lidi jak vyndat z kapes více peněz at je to farmacie nebo války a zbrojení či automobilový prumysl.... demokracie-korporátní fašismus se rozpadá a před zánikem jsou tyto opatření...
Odpovědět