Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Klepaní při zapnutém topení E60
Zdravím, při žahratém motoru a topení se mi ozývá klepání u prostoru pedálu respektivě v někde v palubobce u volantu, přestane to když přepnu teplotu na minimum nebo úplně vypnu větrák , jakmile dám vic jak 17C tak to začne klepat (lupat). Nejvíc se to objevuje, když stojím na místě, při jízdě o nejde slyšet. Mám automatickou klimu .Prosím o radu.
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
Může to dělat servomotorek ovl tepl... asi mechanická porucha..bud klapka sebo samotný servomotorek..udělej diagn...tak to pude zjistitraintran píše:Zdravím, při žahratém motoru a topení se mi ozývá klepání u prostoru pedálu respektivě v někde v palubobce u volantu, přestane to když přepnu teplotu na minimum nebo úplně vypnu větrák , jakmile dám vic jak 17C tak to začne klepat (lupat). Nejvíc se to objevuje, když stojím na místě, při jízdě o nejde slyšet. Mám automatickou klimu .Prosím o radu.
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
Já přesně nevím jak ...co přepínáš a kdy ti to dělá.. myslím že BMW má elektro magn ventil topení a pouští teplou vodu do radiatoru.. Já to znám z koncernu.. že klapku tepleho vzduchu ovládá servomotorek..jako všechny klapky pro rozvod vzduchu... některá se blokla.../odpadla tesnící gumička/ a pak se to zablokovalo...a klapka se nemohla dovřít..tak cvakal servomotorek...nebo on samotný byl vadný..Diagnostika by měla poznat vadný servomotorek...bud el porucha..nebo mechanicka porucha..aspon u koncernu to de takhle..Třeba poradí někdo kdo to již řešil.. já to u bmw neřešil..ale vím že E39.. má ventil topení v mot prostoru..a stojí asi 4500 new..raintran píše:Nevíš kde je přesně umistená a jak se k ni dostanu? diagnostiku jsem nechal udelat predevcirem, nic nehlasila...Topeni normalne topi vse je v poradku jenom to divne lupani....