Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna čelního skla z povinného ručení E61 04
Zrovna řeším to samé. Auto mám u Stratos, protože jsem chtěl origo okno. Rozbil mi ho kámen od kamionu co jel předemnou. Cena okna 18500Kč s DPH včetně přislušentství a celková předběžná částka opravy je 26000kč. Zítra si pro něj du tak uvidím kamion pojištěný u ČPP...
BMW E65 750i 2006
Ex: BMW E61 530D 2005
Ex: BMW E61 530D 2005
To si nemyslím, viník musí být určený a s vinou souhlasit, jinak by pojišťovna škůdce nemusela plnit
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Protokol od policajtů bejt nemusí, stačí, aby se viník přiznal a podepsal v tom předepsaným formuláři pro pojišťovnu
Jirke píše:To ti bude stacit, ale ne v autorizaku.kim píše:E 39 mám na skla pojištěnou do 10 000,-Kč. To by mělo v pohodě stačit
První autosklo v Ostravě, po domluvě to půjde. BMW servis mám maximálně na objednávku některých dílů, servis určitě ne.... Nejde o peníze ale práci -nepráci ( myšleny servisy ČR)
Tak to sem zvedavej jak to dopadne... Uz jsem to jednou psal - pojistovny uz odstupunou od plneni skel z POV, protoze ridic kamionu su nemuze nikdy bejt jistej tim ze to okno rozbil ! Panove uvedomte si, ze to co platilo pred 10 lety kdy bylo POVko relativne drahy uz ted neplati, pojistovny nejsou debilove a najimaj si detektivy, pouzivaji ruzny detektory a analyzatory pro odhaleni lzi...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale to není preci zadny problém, toto nikdo nerozporuje. Pokud mají dojem ze ridic toho kamionu toto poskozeni nezavinil, at to prokazpou a v tom pripade samozrejme nemusi plnit. Ale ja a všichni ostatní jim taky musíme platit VESKERE peníze za povinne ruceni, takze at mila draha pojistovna v pripade skody taky plni...
Pokud plnit nechce at si najme třeba tisíc detektivu, ale at verohodne prokážou ze k tomu nedoslo. Nejvetsi podvodnik je pojistovna ! Kolegu ted pekne oskubali, mel nizkou hodinovou sazbu, krasne mu nasazeli AW jednotky a po piiici front, zaplati mu tu jeho nizkou hodinovku. Projel i kalhoty a nedostane vic...
Pokud plnit nechce at si najme třeba tisíc detektivu, ale at verohodne prokážou ze k tomu nedoslo. Nejvetsi podvodnik je pojistovna ! Kolegu ted pekne oskubali, mel nizkou hodinovou sazbu, krasne mu nasazeli AW jednotky a po piiici front, zaplati mu tu jeho nizkou hodinovku. Projel i kalhoty a nedostane vic...
Pamatuju časy, kdy to pojišťovny neproplácely s odkazem na nedodržení bezpečné vzdálenosti.Jirke píše:Tak to sem zvedavej jak to dopadne... Uz jsem to jednou psal - pojistovny uz odstulunou od plneni, protoze ridic kamionu su nemuze nikdy bejt jistej tim ze to okno rozbil !. Panove uvedomte si, ze to co platili pred 10 lety kdy bylo POVko relativne drahy uz ted neplati, ponistovny nejsou debilove a najimaj si detektivy, pouzivaji ruzny detektory a analyzatory pro odhaleni lzi...
Tady je na tobě, abys prokázal, že to zavinil.matiz píše:Ale to není preci zadny problém, toto nikdo nerozporuje. Pokud mají dojem ze ridic toho kamionu toto poskozeni nezavinil, at to prokazpou a v tom pripade samozrejme nemusi plnit.
Při připojištění se nezkoumá zavinění. Akorát se pojišťovny kroutí a snaží se pojistit na nejnižší částku. Nebo se násobně zvedne cena za připojištění. Vlivem této diskuze jsem se podíval, na kolik mám připo čelního skla a při zjištění, že na 10 tisíc, (podle ceníku BMW stojí 12 tis. s DPH nebo si jenom myslím, že tam mám takhle levný okno - pouze dešťák), tak bych si bauset a práci platil sám
Co tohle je za blabol... Predpokladam ze se bavíš o plneni z HAV... pokud ano, tak to musi mit kurva blbou pojišťovnu nebo nevim.matiz píše: Kolegu ted pekne oskubali, mel nizkou hodinovou sazbu, krasne mu nasazeli AW jednotky a po piiici front, zaplati mu tu jeho nizkou hodinovku. Projel i kalhoty a nedostane vic...
Ale uz doprdele prestante paušalizovat ze jsou pojistovny zlodeji, protože všechno prameni vite z ceho ??? Z toho ze Cesi nutne potrebujou usetrit na vsem, a to i na pojisteni. A proto se pak divej při plneni, ze i pojistovna chce usetrit. Zeptejte se Nemcu !! Pak premejslejte jaky pojistovny jsou na CZ trhu... pokud se pojistite u nemecky, nebudete mit problémy jako u slovinsky apod.
tak tak, další věc je že většina mechaniků se snaží pojištovny okraást, když to vidím, učtovat dily ktery nemění, atd, a takovych mechaniku je fakt většina, pak je jasny že pojištovny se snaží co nejvíc škrtat a to omezuje ty poctivé, ale já si nemužu stěžovat, krom české pojištovny která dělá problémy a Slavie tak normalni pojštovny, tzn Generali, Allianz, Uniqua, atd platí uplně bez problému.
Tak taky přidám nějakou tu zkušenost: Proplácení předních skel z POV je do dnes docela problém. Dokonce vím o případu kdy jedna pojišťovna se znakem Lva ve svém logu odmítla proplatit okno poškozenému který měl podepsaný záznam o škodě i od viníka který vinu přiznal a podepsal. Důvod odmítnutí plnění byl pojišťovnou vysvětlen tím že není zcela jisté že kamínek odlétl od vozidla údajného viníka ale že vzhledem k vysokému provozu na komunikaci kde se škoda stala mohl kamínek odlétnout od vozidla pře vozidlem viníka nebo od protijedoucího vozidla. Každopádně všechny tyto výmluvy pojišťoven jsou nezákonné a dají se sice někdy zdlouhavě s úspěchem vymáhat. Ale znám případy kdy známý schytal kamínek od protijedoucí dodávky od České pošty a jelikož nestihl dodávku která jela v protisměru dojet tak zavolal na Českou poštu kde ho přepojili na nějakého správce vozového parku který si pouze ověřil že tato dodávka v danou chvíli opravdu tímto místem projížděla a nahlásil tuto škodu na jejich pojišťovnu (nebudu dělat reklamu) a škoda byla bez problémů uhrazena. Já osobně bych v případě že mě někdo trefil kamenem vše řešil přes PČR a nekoukal na to že je škoda nižší než 100k protože s protokolem od policajtů je ten přístup pojišťoven taky opatrnější. Každopádně tohle celé kolem skel a jejich neproplácení je jen tah pojišťoven aby mohli nabízet právě ten doplňkový produkt kdy si člověk k POV připojistí skla. Je to banda zlodějů a já do dnes nechápu proč dělají problém s proplacením čelního skla když člověk si ho sám asi rozbijet nebude a viník je nějakej vždycky. A když to nejde s pojišťovnou po dobrém tak holt přes společnosti které se tímto problémem s plněním škod a krácením zabývají za určitou myslím si přiměřenou provizi. Uvědom te si že tyhle pratktiky pojišťoven ji přináší extra zisk navíc. Protože možná 2 z 10 poškozených se po odmítnutí nebo krácení plnění začnou bránit pomocí soudů. Protože poplatek za prohraný soud je pro pojišťovnu jen zlomek ceny o kterou obrala těch osm poškozených kteří to nechali být.
-
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze v pojišťovnách nejsou zlodeji, to by si nikdo nedovolil rict. Mala havarie s promacklym blatnikem, nárazníkem, polámanou mlhovkou a plastovym podběhem pojistovna vyčíslila při oprave rozpoctem skodu na 11 000kc, coz není při kvalitni oprave ani cena za samotne lakovani. Takze kdo koho tady vlastne ojebava??? Od prvního momentu pojistovna hrubym podhodnocenim ceny opravy. A to naprosto umyslne a vedomne, protože oni uz z principu musí byt odborne zdatni. Realna cena opravy v autorizaku je okolo 60k, v "nezavislem" servisu 30k. Když se budu snazit ja okrast pojišťovnu o 50k, poslou na mne kriminálku pro podvod. Když to udela pojistovna tak je to uplne v poradku? Bohuzel v cesku ano -)
Já mám konkrétní zkušenost s porovnáním přístupu české a německé pojišťovny k jedné a té samé události. Na pensionu nám hosté trochu vyplavili pokoj o patro níž. Žádná tragédie. Stálí hosté, jsme pojištění, mávli jsme nad tím rukou. Přijel nám likvidátor z naší pojišťovny. Kouknul na to, říká vymalovat strop, poškozeno je 25%, vymalujeme jen tu čtvrtinu. Poškozený koberec -10% uhradíme tu desetinu. No vyrazil jsem s nim dveře, že už ten čas mě stál víc, než co mi daji.
Pak se ukázalo, že i ten německý host je pojištěný a že k nám poslal likvidátora. Ten přijel a povídá... vymalovat celý pokoj, aby se trefil odstín, koberec celý nový, protože kousek se záplatovat nedá (to dá rozum), nová křesla a stolek, protože je to set a samostatně to koupit určitě nejde. Nestačil jsem valit oči. S trochou nadsázky nám nabízeli stejnou částku, jenomže česká v korunách a německá v eurech.
Hned jsme se domluvili a pojistil nás německý likvidátor u jejich pojišťovny. Stojí to sice o trochu víc, ale aspoň to má smysl!
Pak se ukázalo, že i ten německý host je pojištěný a že k nám poslal likvidátora. Ten přijel a povídá... vymalovat celý pokoj, aby se trefil odstín, koberec celý nový, protože kousek se záplatovat nedá (to dá rozum), nová křesla a stolek, protože je to set a samostatně to koupit určitě nejde. Nestačil jsem valit oči. S trochou nadsázky nám nabízeli stejnou částku, jenomže česká v korunách a německá v eurech.

Hned jsme se domluvili a pojistil nás německý likvidátor u jejich pojišťovny. Stojí to sice o trochu víc, ale aspoň to má smysl!
Jo hoši, to chvilku ještě bude trvat, než to tu bude stejný než v Německu, nebo aspoň podobný. Jak je to možný, všichni klepali klíčema a slibovali, že za 10 let se budem rovnat Německu. Řekl bych, že jsme se možná trošku zlepšili, ale je potřeba tu ještě s kupou lidí zaklepat. Stačí, když slyším historky kšeftařů aut, jak s kým vyjebali. Nebo některých poctivých mechaniku, kde co. Fakt hrozný a znám kluka, co pojišťuje a dělá si prdel z lidí, co mu skočili na špek, protože mu věřili. Tady jeden kluk stáčí tacháky a už mně je zle z těchto lidí. Ani netušíte, jak se rozmohl stáčení motorek, hlavně z Itálie. Takové kamarády nechci.