Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Příhřev motoru - elektricky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paveljr

#1 Příspěvek od Paveljr »

Dobrý den, má někdo v autě zabudovaný elektrický příhřev motoru z ext. elektrické připojky ? Nemám webasto a dodělávat ho na E61 530D z r 2004 se mě zdá zbytečně moc ( návrh byl min 30tis a víc...)
Na internetu jsem viděl čerpadla chladícího okruhu s topnou spirálou - jsou s tím nějaké zkušenosti? Díky
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Mel jsem to na M54 motoru, stoji to kolem 5tis komplet ("žehlička" na blok motoru-pod svody, poblíž vany, takže to ohřívá částečně i olej, propoj kabel uvnitř vozu, externí kabel k zásuvce), ve spojení s časovačem do zásuvky super věc, přijedeš, zapojíš a ráno se to pustí třeba hodinu před odjezdem do práce... samo to má smysl pouze při možnosti zásuvky...
jinak abys neměl nereálná očekávání, ten motor není ohřátý na provozní teplotu, je řekněme "vlažný", ale když je venku -10 C, je to dost podstatný rozdíl, když startuješ motor s +30 C vodou...
dělá to firma Normans
http://www.autohificlub.cz/forum/10/152 ... ilizator/0
“Ability is what you're capable of doing.”
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

podle mě celkem k ničemu, protože ti to stejně nerozrmrazí okna ani nevyhřeje kuži, jen prostě motor dřív topí a tolik netrpí.
webasto se dá řešit určtiě levněji do nafty, ja už dodělal webast celkem dost do Ečkových modelů, myslím že za 20k je webasto do E60 řešitelny a ma to určitě větší význam
Paveljr

#4 Příspěvek od Paveljr »

Ideální by právě bylo, když by se ohřála voda v chladícím okruhu a teplo šlo i do interieru - hlavně aby se rozmrazily okna - chlad chvíli přežiju, oproti předešlým nafťákum vw se BMW dost rychle ohřívá...
Pokud by bylo webasto za 20 tis, tak to neřeším, ale borec si řekl i o 50 tis - to si za tu cenu radši okolo auta postavím vyhřívanou garáž... :D
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

teplo ti do interiéru pokud se ti nespustí ventilátor a neotevřou klapky na klimě a to u E60 neuděláš jinak než že klimapanel dostane po sběrnici signál že topí webasto a teče tam horká voda, jakékoliv neorigo řešení si nebude umět otevřit ventily topení, neotevře klapky a nespustí ventilator.
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-4-1120

zrovna na naftovy E60 je na allegru 3 prdele webast
sonyk02

#6 Příspěvek od sonyk02 »

Nedávno sem do E60 3.0D dodelaval webasto a komplet se vsema blbostma i práci se to veslo do 20k. Kdyby někdo sháněl mám k tomu spoustu tech.info k montáži a zapojení.
Jak píše Jarax u polaku se dá sehnat celej set i s hadicema za slušný peníze.
Odpovědět