mam "problem" s 5 dvermi u E61. Pri zmacknuti tlacitka na dalkovem ovladani se kufr pootevre, motorek se snazi tahnout dal, ale otevre se to max na 10cm a pak se na to motorek vykasle. Kdyz tomu lehoucce pomuzu rukou zdolat tu nejvetsi paku na zacatku, kufr se pak jiz sam dootevre a zavirani funguje tak jak ma. Vyzkousel jsem doliti oleje do nadrzky v leve casti kufru, ale nezabralo to. Obcas se to povede, ze se otevre sam, ale uspesnost je max. 2 z 10 pokusu.
Ma nekdo podobny problem a pripadne navrh reseni?
Stavoval jsem se i v BMW a tam mi manik ze servisu rekl, ze to tak proste je, neda se to pry odvzdusnit a uz takovych aut videl s podobnym problemem hafo. Moc profi mi to neprislo
A mám dotaz, dá se dodělat el. otvírání?
Mám tlačítko i v interiéru, když zmáčknu to na ovladači, tak se mi pootevře, jak píše nahoře kolega, ale nic dalšího se neděje
Mam manuální zavírání pátých dveří na E61. Dneska to začalo vydávat zvuk, jako by v tý vzpěře praskla pružina. Zejtra na to kouknu blíž, ale ten zvuk je celkem přesvědčivej. Dveře sice drží otevřený v pohodě, ale ten zvuk při otevírání a zavírání....
Máte tip, kde to sehnat? popř nemá to někdo doma? Vim, že to spousta z vás předělávala na hydraulickej pohon.
ahoj, vyřešil jste někdo ten problém s tím automatickým otvíráním?
začlo mi to blbnout taky, někdy se otevře, někdy ne, prostě se kousne a je třeba mačkat znova, aby se dveře chytly...musím teda říct, že jsem si to dodrbal asi sám, párkrát se mi stalo, že jsem dveře musel přidržet, když se otvíraly...já spíš myslel, že je tam nějaký motorek s ozubeným kolem, které přišlo o zuby v určité části a kvůli tomu to někdy otevře, někdy napůl a někdy vůbec, ale motorek fachá...podle ETK je tam hydraulika. Takže asi zthlá ta vzpěra?
je tam hydraulická pumpa a levá vzpěra je vlastně hydraulický píst. Pokud je dost oleje v nádržce po rysku a nefunguje to, nejrychlejší, nejlevnější a soběstačně zvládnutelný způsob jak začít je vyměnit pravou vzpěru (koupit originál BMW nejlépe a každopádně jedině NOVOU, žádné vrakáče!!). Pokud to nepomůže, tak je v háji pumpa nebo je systém zavzdušněný.
Ten systém jako takový má ochranu proti přetížení, tzn. pumpa pozná, že se dveře zasekly, přestane tlačit a pohne se lehce opačným směrem. Například při zavírání kufru pokud je tam náklad, který překáží. No a právě z podstaty této ochrany pravděpodobně vychází ta závada. Pokud přídavná vzpěra dveře neutáhne, hydraulika se prostě vypne. Pokud dveře přizvedáváte a tím simulujete funkci té přídavné vzpěry a takto to funguje, je to jasné. Pokud to nefunguje ani takto, je chyba jinde. Sám jsem už vzpěru měnil (ale neměl jsem s tím až takový problém, že by se to neotevřelo) a doléval i ten olej (origo. přímo k tomu určený).
tak jsem to nechal prekontrolovat, vzpera je ok, takze to ukazuje asi na ten motorek, ale je mi divne, ze to sem tam otevre, sem tam ne. takze prej zkusime zkontrolovat a doplnit olej. je tam nejaky special olej? pristup budu muset najit jeste...
Motor je vlevo tesne za podbehem, otevre se prihradka a za ni se odklopi izolacni koberec a motor je videt. Je na nem vespod soucasti nadobka s ryskou (je tam znaménko +). Olej musi byt na te rysce. Olej na to kupuji specialni BMW primo k tomu urceny. Da se koupit jen v teto sade (radeji jsem neexperimentoval):
Ahoj mam bmw e39 525da 2002 a mam stejny problem..otevru kufr tlacitkem a pootevre se par cm a kdyz tomu nepomuzu rukou tak to tak i zustane...vyresil to jiz nekdo?nebo umel by mi to nekdo rozhejbat?
tak jsem dnes koukal na ten motorek a na stav oleje. nadobka je skoro prazdna a na motorku je zespodu kapka oleje, takze to tam nekde uchcava...tak ted je otazka, zda to pujde nejak opravit nebo je treba vymenit cely ten bazmek...aspon to mi rikali v servisu...oprava 15k anebo tam dat normalni vzperu a otevirat rucne (aspon tak to pry resi!)
kdyby to nekdo umel poresit, dejte vedet
Oleje by mělo být po ten střed křížku. Ale kde dolít, to neporadím. U e39 jsem nakonec povolil tu pásku okolo nádržky, celou ji shodil ven a dolil olej normálně do ní. Ale pozor, jde tam nějaký super speciální olej