Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna čelního skla z povinného ručení E61 04
-
Mě je sakra jedno jestli mam sklo drazsi nebo levnejsi.. Kazdopadne tam mam original z roku 04 a je mi jedno kolik to stoji.. Chci ho proste vymenit za stejne (adekvatni) sklo.. Mit jakekoliv mainstreamove auto, tak to zadna pojistovna neresi, ale protoze si vozim prdel v bmw (byt 10 let starem), tak v tom vsichni hledaji vedu (pojistovna i servis)..
pojištovna i servis se snaží co nejvíce zákazníka ojebat a co nejvíce vydělat... co v tom hledáte za spekulace ???
Proto je přístup takovej jakej je ... jde o to že se plno lidí neozve a tak 90procentum lidí neproplatí co musí ze zákona pojištovna zaplatit ...plus pujčit auto na dobu opravy atd. To prostě využívá málo lidí a oni na tom vydělávají obrovské prachy ...
Jaraxi co sem taháš nejbohatší zákazníky ..ti co kupují auta za miliony mají většinou firmy nebo je jim uplně šumák nějaké desetitisíce či statisíce ...
U nás prevence jednou za čas ve firmě na A8 stojí 30tis kč. U fiata pandy mámy stojí 2k. to se nedá takto brát. Na té A8 vydělají dejme tomu 28tis a u té pandy jen 1,5k.
Proto je přístup takovej jakej je ... jde o to že se plno lidí neozve a tak 90procentum lidí neproplatí co musí ze zákona pojištovna zaplatit ...plus pujčit auto na dobu opravy atd. To prostě využívá málo lidí a oni na tom vydělávají obrovské prachy ...
Jaraxi co sem taháš nejbohatší zákazníky ..ti co kupují auta za miliony mají většinou firmy nebo je jim uplně šumák nějaké desetitisíce či statisíce ...
U nás prevence jednou za čas ve firmě na A8 stojí 30tis kč. U fiata pandy mámy stojí 2k. to se nedá takto brát. Na té A8 vydělají dejme tomu 28tis a u té pandy jen 1,5k.
S tím náhradním autem je to dost ošidný. Pokud jde výměna okna z připojištění, tak na auto nárok nemáš, pokud z POVka škůdce, tak ano. Akorát u firemních aut zaplatíš amortizaci cca 3 Kč za ujetý kilometr
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
HUD, dešťák a senzor mlžení...Vlasta píše:To je nějaký speciální okno, ne? Pro HUD nebo determální. Okno s dešťákem bych viděl tak okolo dvacítkyxdentist píše:...Faktura vždy na cca 31-32tis.
Plus musím vyzdvihnout, že mi dali origo autosklo a to tam předtím nebylo a s pojišťovnou to uhráli. Za mě spokojenost. Předtím tam nebylo orig sklo, jelikož předchozí 2 výměny byly právě u "autosklenářů" a dali mi tam na moje výslovné přání SPLINTEX jako bylo origo, ale bez znáčku BMW pochopitelně. Ale právě po těch dvou zkušenostech s neautorizovaným měničem skel už jsem znovu nechtěl ani za nic!! (je to jeden místní profláknutý podnikavec, ale nebudu jmenovat...)
Zasadni problem je kdyz vam okno jakoze rozbije nekdo jinej. To co bezne fungovalo pred 10 lety uz dnes pojistovny neberou a mnohdy odmitaji plneni, protoze i kdyz je "vinik" znam a souhlasi s plnenim z jeho POVka, tak nikdy nemuze byt prokazana jeho odpovednost za skodu. Rozumite jak to myslim ? Jina situace to bude, kdyz nakladak pred vami, ktery veze repu v obdobi repne kampane, jednu repu ztrati a vam se zabudne primo do okna. Tak tam si dovedu predstavit objektivni evidentni odpovednost za tuto skodu.
Ja sem s BMW jeste okno nemenil, ale jel bych taky do autorizaku, jednak mam pripojisteny bezlimitni skla a zaroven havarku.
Jo a nahradni vozidla jak uz tu nekdo psal, kdyz to jde z POVka nekoho jinyho, tak ano, ale kdyz to jde z tvy havarky nebo doplnkovyho pripojisteni, tak by narocnost opravy mela byt min. 8 normohodin, coz u vymeny skel tak dlouho nebyva.
Ja sem s BMW jeste okno nemenil, ale jel bych taky do autorizaku, jednak mam pripojisteny bezlimitni skla a zaroven havarku.
Jo a nahradni vozidla jak uz tu nekdo psal, kdyz to jde z POVka nekoho jinyho, tak ano, ale kdyz to jde z tvy havarky nebo doplnkovyho pripojisteni, tak by narocnost opravy mela byt min. 8 normohodin, coz u vymeny skel tak dlouho nebyva.
-
Tak po dnešním dalším kolotoči pojištovna a autorizák mám tyto poznatky.. Pani na pojišťovně se semnou hádala, že na náhradní vůz nárok nemám.. Samozřejmě jsem trval na svém a do hlášenky to nakonec dopsala. A jednání se servisem (Bmw Synot auto Zlín) skončilo s následujícím výsledkem.. Sklo mi tedy milostivě vymění, ale zaplatit to musím já hotově a s pojišťovnou si to mám vyřídit sám.. Prostě se chtějí vyhnout riziku, že to pojišťovna neuhradí nebo, že neposkytne plnění v plné výši. S takovym přístupem jsem se v žádném servise ještě nesetkal. Nejradši bych jim nasral, ale zase to chci mít origo..
Pokud by ti pojišťovna nedala krycí dopis, tak by ti auto stejně nevydali. Tím, že zaplatíš to akorát urychlíš
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
Nejsem si jistý jestli v tomto případě není dokazovací povinnost na straně pojišťovny.. Pokud plnit nechtějí, ať mi dokážou, že mi viník to sklo nerozbil..surfis píše:To už jsem viděl. Poslední cca 2 roky už to tak je. Pojišťovna po poškozeném chce prokázat, že viník vám to sklo skutečně rozbil. A vůbec nezáleží na tom, jestli s tím viník souhlasí.
Na co potom to povinné ručení je?? Frajer mi rozbije okno a já se s tím seru už 14 dní.. Když nechtějí krýt rizika pojištěného, tak ať nepojišťujou...
-
Ja to samozřejmě chápu, ale když je to jejich smluvní pojišťovna, tak snad likvidátor při focení řekne, ano s rozpočtem opravy souhlasíme a pojišťovna opravu uhradí (připadně vystaví krycí dopis) nebo řekne ne a auto se neopraví a bude se postupovat jinak po dohodě se zákazníkem..Vlasta píše:Pokud by ti pojišťovna nedala krycí dopis, tak by ti auto stejně nevydali. Tím, že zaplatíš to akorát urychlíš
To samé jsem řešil před 2 měsíci na novém Boxeru a jen jsem nahlásil PU, auto hodil do servisu a zaslal na mail vinkulaci. Hotovo dvacet. Zbytek zařídil servis. Faktura na 26tis a zaplatil jsem jen DPH.
Nejde mi o to, že to zaplatím, ale o to, že to nejsou schopni zařídit sami a s pojišťovnou se musim srát já.. Přístup na jedničku. Všude jinde to jde a v BMW je to problém..
-
Chlapi, tak okno vyměněné v Synotu. Fa na 33k a teď jen budu čekat na pojišťovnu.. Nechal jsem vyměnit i stěrače, protože byly odřené od stírání poškozeného skla (cena bratru 1600,-,což mi přijde dobré, protože se měnily komplet i s raménkama a né jen stírátka). Náhradní auto jsem dostal 328i GT
. Komplet vnější i vnitřní M packet, head up atd.. Jako nejde to špatně, ale škoda, že to už není šestivál. Jinak to je oproti E61 samozřejmě uplně jinde, ale nedovedu si představit, parkovat s tím někde u Globusu.. Kdyby mi to někdo odřel, tak ho asi umlátim
. Jinak pan servisák říkal (ptal jsem se na spolehlivost benzínů, protože další auto chci benzín), že všechny jsou spolehlivé, jen jsou náchylné na kvalitu paliva..
)). Mimochodem vstřikovače prý náchylnější než u nafty.. Jak jsem koupil, tak prodávám, tak mě kdyžtak neukamenujte
. A DPF prý bude u benzínů taky co nevidět. Takže samá pozitiva 

Omlouvam se, ze se seru do tematu, ale menil nekdo celni sklo na e39 z pojistky? Mam ho pripojistene a rad bych k nemu "pripocital" i destovy senzor. V autosklech me pan sdelil, ze nevi, jestli to pojistovna proplati. Ze by to chtelo vedet, jestli to tak dela primo autorizak.
Tak protlacil to tak nekdo? Dekuji.
Skla jsou vždycky trochu samostatna kapitola co se skod na autech tyka...to jen k tomu prokazovani odpovednosti za skodu - lidove receno, ty jako ridic absolutne nemas sanci ovlivnit, jestli od tvyho kola odleti sutr a rozbije sklo autu za tebou, to to tady jde.
K tomu pojisteni skel na E39 - pokud je k POVku pripojisteno sklo, vždy je tma nejaky limit. Pokud se autosklar vejde s vymenou skla a destaku, kterej se většinou meni spolecne se sklem, tak mu to pojistovna zaplati.
K tomu pojisteni skel na E39 - pokud je k POVku pripojisteno sklo, vždy je tma nejaky limit. Pokud se autosklar vejde s vymenou skla a destaku, kterej se většinou meni spolecne se sklem, tak mu to pojistovna zaplati.
-
Menil jsem to na E61 v BMW z POVka a na fakture destak nemam, takze si myslim, ze se standartne nemeni, ale jen znovu kalibruje, protoze mam nafakturovany pridavne prace se svetelnym a destovym senzorem. Pochybuju, ze by mi ho jinak nevymenili, kdyby to bylo treba, co mi ale ke sklu menili, je cidlo zamlzeni okna. Jo a pobavil me stitek pozor airbag za 400,-horan píše:Omlouvam se, ze se seru do tematu, ale menil nekdo celni sklo na e39 z pojistky? Mam ho pripojistene a rad bych k nemu "pripocital" i destovy senzor. V autosklech me pan sdelil, ze nevi, jestli to pojistovna proplati. Ze by to chtelo vedet, jestli to tak dela primo autorizak.

Zdravim také jsem měníl čelní sklo na mé E60 asi před rokem - neměl jsem připojištěné sklo ani vinníka. V autorizáku mi to nacenili automaticky i s mlhovým sensorem, gumou, strunou na vytažení skla i s lepidlem atd. no celkem to dělalo asi 25K. Mlhový sensor se v autorizáku mění - nedá jen tak nahřát a přelepit to mi zkoušeli v autosklu a stejně nefungoval (stojií asi přes 3K) - stačí ho jen malinko prohnout při odlepování a je po něm - má uprostřed kontakt, který je spojen s kontaktem grafitovou kapkou, která se ulomí (měl jsem to pod mikroskopem). Tak nakonec mě to stálo v autosklu asi 10K i s novým mlhovým sensorem, který jsem si koupil a nalepil sám. Dešťový sensor byl už na skle a pl.spoj s elektronikou se jen přehodil. Snad to někomu pomůže.