Každé auto staré 12let může být velká investice..ale taky nemusí..proto je vhodné dobře vybírat,a určitě se nedržet nejnižší ceny..Osobně jsem měl BMW E60 530D 2004 5let,a nemůžu tomu autu nic zlého upřít.Co se týče výbavy to je velice individualní věc,můj názor je že jo je fajn mít vybavené auto,ale na druhou stranu využiju třeba TV??výhřev zadních sedadel?4zonovou klimu a pod.Takže pokud tady nechce někdo utrácet 200 a víc tkč za tak staré auto,poohlédl bych se po slabší výbavě(za mě určitě kůže,automat,velká navi),pokud tedy nejsem fanda mít auto v plné palbě.
A ted k samotnému autu..
Měl jsem 530D 160kw,což je z naftových verzí nejlepší kombinace..možné problémy jsou prasklé svody(pasujou litinové s E39),klapky sání,rády praskaly a motor si je nacucl(vlastní zkušenost),ale ty se dají poměrně jednoduše demontovat,což už i nejspíš budou..jinak takové klasické věci vzhledem ke stáří vozidla(egr,vstřiky,vodní pumpa atd..ale to vše se dá diagnostikou zkontrolovat..Určitě si dát pozor na podvozek,jakékoli třepání znamená vůli na podvozku(celkem drahá záležitost)a kopání automatu.
Spotřeba zavisí na stylu jízdy,já měl mezi 7,4-8,5L/100KM,(dálky cz-itálie5,8L)ale věřím že se dá i za mín..A ještě důležitá věc,160Kw je poslední 3litr se spolehlivým motorem..Pokud máš nějaké dotazy,klidně se ptej.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.