Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

F10/11 520D - olej

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasmedek
Klubové ID: 2076

#1 Příspěvek od tomasmedek »

Ahoj všem,

prosím, poradíte mi? Auto má cca 200.000km. Olej měním po 10-15 tisících. A každý mi tvrdí něco jiného: že tam i tak musí být long life. Nebo že auta s DPF musí mít speciální (čti dražší) olej apod. Že nestačí obyčejný značkový 5W30.

Já jako chápu, že mám auto, které nějaký (a třeba i dražší) servis vyžaduje a zaplatím, co je třeba. Ale nemám rád, když mě někdo tahá za nos...

Váš názor? Předem díky.
ornament

#2 Příspěvek od ornament »

Jo, to mi také tvrdí pokaždé něco jiného. A nebo mi něco v servisu říkají, já to přijmu jako fakt a když se tam po pár měsících vrátím, už si to nepamatují a říkají zase něco jinýho :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Do auta s DPF patří olej specifikace BMW-LL04 - s nízkým obsahem popela
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Dyx

#4 Příspěvek od Dyx »

nechapu co resis a proc mas obavu z "draheho oleje"

Napriklad tenhle splnuje vse co potrebujes:
LL-04 + DPF stoji za 90.74 CZK/litr plus DPH
http://1url.cz/78hX

nemyslim si ze to je az tak hrozna cena (90.74 CZK/litr) aby to stalo se s tim dal zabyvat a ztracet cas zjistovanim, jestli to musi byt LL04 a nebo nemusi i kdyz menis olej po 15tis km..

Mimochodem ja u F10 taky zkratil interval vymeny mot. oleje na polovinu...takze ti to urcite schvaluju :wink:

Pokud ti v nejakem servisu rikaji pokazde neco jineho.... tak bych v kazdem pripade ten servis vymenil (delaji si z tebe :fuck2:

P.S. Dopredu upozornuju ze to nemyslim nijak osobne ani konkretne, ale je docela zabavne, ze se vzdy tu a tam objevi lidi, kteri jsou skalopevne presvedceni, ze musi za kazdou cenu kupovat drahy olej nebo drahe ND protoze prece jen kdyz je to "drahe tak to musi byt kvalitni". A pokud je to relativne levne, dokonce i kdyz je to znama znacka jako GM , tak to "prece musi byt za kazdou cenu shit, jinak by to by to muselo byt daleko drazsi... "
Takovi lidi jsou pak nejlepsi adepti na nakupy predrazenych "smejdu" a ani nemusi cekat do duchodu :-)
Znacka GM je znackou nadnarodni a dostatecne znamou (pokud se nepletu 3. nejvetsi automobilka na svete) takze tady snad o kvalite pochybovat nebude nikdo..
tomasmedek
Klubové ID: 2076

#5 Příspěvek od tomasmedek »

Díky za odpovědi. Jen upřesním, že jde možná o špatné pochopení. Neřeším cenu oleje. Opravdu (svého času jsem dal Renocaru za výměnu oleje v E60 14500 :lol: - tak blbý jsem).

Naopak se jen snažím zorientovat co tam opravdu patří. Jaké jsou normy apod. Třeba je pro mě důležité, že skutečně existují oleje speciálně pro DFP.

Díky a pokud k tématu někdo ještě budete něco mít, předem děkuju!
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Neni potreba zadny extra drahy specialni olej, ale ja osobne bych do auta nenalil nic od nejakych pochybnych vyrobcu, myslim si ze znackama jako je castrol, mobil nejde nic pokazit. Zvolit spravnou viskozitu, spravnou normu a je to. A to ze je jednou tah¨k drahsi nez noname, to mne fakt nezabije.

Jinak kamaradovi nabizeli pratele z jineho statu ( a kupodivu polaci to nebyli, ti si to vyrobi sami) 20€ za kazdy prazdny 60l sud od castrolu -))) Neberu ani oleje z netu, padelek osobne nerozeznam a pri te cene mi to nestoji za to jestli dam o 250Kč za olejovou napln vic nebo min, hlavne mam jistotu ze si autorizovany dovozce nedovoli ty padelky prodavat.

Doufam ze nikdy nebudu mit takove stesti aby se mi podarilo koupit auto od lidi co do F10 lijou "olej" za necele kilo. Verejne priznavam ze takovou sracku nedostava ani muj za par tydnu plnolety pracant a do toho fakt horem dolem nesypu...
Odpovědět