Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna čelního skla z povinného ručení E61 04
-
Zdar chlapi, řešil někdo výměnu čelního skla z povinného ručení viníka v autorizáku? PU je nahlášena, pojišťovna je Kooperativa, ale dnes jsem se objednával do Synot auto Zlín a pán mi řekl, že neví, jestli pojišťovna výměnu uradí.. Že je to staré auto a že pojišťovna bude chtít vědět, jestli jezdím servisovat do autorizáku atd. WTF? Přece mě nemůže pojišťovna nutit nechat si to měnit někde v garáži kde mi asi těžko zkalibrujou dešták.. Nebo ano? Dík za info..
-
-
Dík za info. Já mám předběžný rozpočet 28tis a samozřejmě budu chtít ještě náhradní auto po dobu opravy, protože něčim jezdit musim.. Tak jsem zvědavej.. Každopádně jsem ještě psal do CarTec Ostrava a tam chtějí 15 tis. zálohu i na opravu z pojistky.. Jako to mi problém nedělá, ale přijde mi to jako blbost.. Navíc termín objednání na výměnu 2 týdny.. Ať žije BMW servis.. Aspoň tady u nás..spencer píše:Ahoj, nechaval jsem taky menit v autorizaku celni okno na e90 2006 v Dycom Karlovy Vary a vse bylo bez problemu. Faktura do ktere spadalo okno, listy a novy destak s nakodovanim byla na 22000,- a pojistovna ji uhradila komlet.
-
No jsem zvědavej, už jsem něco slyšel3er_Cabrio_E36 píše:Hodně štěstí s KooperativouAle nejjednodušší bude se zeptat na pojišťovně přímo. V servisech toho taky nakecají.

-
Navíc, když měním skla na dodávkách také v autorizáku z pojištění čelního skla, tak vše řeší servis, takže si myslim, že by si toto měli pořešit s likvidátorem v servisu sami při nafocení.. A ne, abych se já někde vyptával, jestli si to můžu nechat vyměnit.. Podotýkám, že Kooperativa spadá do seznamu jejich smluvních pojišťoven..
A tu zálohu ti hodlaji vrátit kdy?borntorock píše:Dík za info. Já mám předběžný rozpočet 28tis a samozřejmě budu chtít ještě náhradní auto po dobu opravy, protože něčim jezdit musim.. Tak jsem zvědavej.. Každopádně jsem ještě psal do CarTec Ostrava a tam chtějí 15 tis. zálohu i na opravu z pojistky.. Jako to mi problém nedělá, ale přijde mi to jako blbost.. Navíc termín objednání na výměnu 2 týdny.. Ať žije BMW servis.. Aspoň tady u nás..
-
Prý až jim to (jestli) pojišťovna uhradí.. V opačné případě předpokládám, že budou chtít i zbytek.. Kdybych měl novou F11, tak bych byl pro ně teprve zákazník a ne je obtěžovat se starou vránou.. Můj nazor..Teddy píše:A tu zálohu ti hodlaji vrátit kdy?borntorock píše:Dík za info. Já mám předběžný rozpočet 28tis a samozřejmě budu chtít ještě náhradní auto po dobu opravy, protože něčim jezdit musim.. Tak jsem zvědavej.. Každopádně jsem ještě psal do CarTec Ostrava a tam chtějí 15 tis. zálohu i na opravu z pojistky.. Jako to mi problém nedělá, ale přijde mi to jako blbost.. Navíc termín objednání na výměnu 2 týdny.. Ať žije BMW servis.. Aspoň tady u nás..
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám na E61 měněné sklo v autorizáku 2x cca po roce, jednou z připojištění autoskel k pov.ruč. a podruhé z havarijního pojištění. U havarijka pouze zaplacena spoluúčast, jinak nic. Faktura vždy na cca 31-32tis.
Jen je vždy potřeba se připravit na to, že po provedení opravy je nutné nejdříve "převzít" opravu, tzn souhlasit, že je vše provedeno dobře, to podepsat a pak to teprve posílají pojišťovně k vystavení tzv. krycího dopisu. Dokud pojišťovna tento nezašle (zpravidla 1 až více prac.dní), auto Vám nevydají. Pak je možnost uhradit opravu sám a nechat si plnění poslat na účet od pojišťovny. Takto to dělám vždy já, abych nemusel domů pěšky.
Mám pojištění všeho u Kooperativy už léta a mám s plněním zkušenosti dobré, jen se člověk nesmí nechat odbýt a dupat po nich. Doporučuji k povinnému ručení připojištění "na 100 pro", pak se opravdu nemusí řešit jakou pojišťovnu má viník či zda byl vůbec pojištěn. Vždy to rychle hradí Koop a navíc bez řečí náhradní vozidlo srovnatelné třídy (!) atd. Mám to vyzkoušeno asi 2-3x a fakt to funguje perfektně, za 100Kč měsíčně to stojí a je klid.
Jen je vždy potřeba se připravit na to, že po provedení opravy je nutné nejdříve "převzít" opravu, tzn souhlasit, že je vše provedeno dobře, to podepsat a pak to teprve posílají pojišťovně k vystavení tzv. krycího dopisu. Dokud pojišťovna tento nezašle (zpravidla 1 až více prac.dní), auto Vám nevydají. Pak je možnost uhradit opravu sám a nechat si plnění poslat na účet od pojišťovny. Takto to dělám vždy já, abych nemusel domů pěšky.
Mám pojištění všeho u Kooperativy už léta a mám s plněním zkušenosti dobré, jen se člověk nesmí nechat odbýt a dupat po nich. Doporučuji k povinnému ručení připojištění "na 100 pro", pak se opravdu nemusí řešit jakou pojišťovnu má viník či zda byl vůbec pojištěn. Vždy to rychle hradí Koop a navíc bez řečí náhradní vozidlo srovnatelné třídy (!) atd. Mám to vyzkoušeno asi 2-3x a fakt to funguje perfektně, za 100Kč měsíčně to stojí a je klid.
všichni co jsou pojištění mají po dobu opravy auta pujčení auta stejné kategorie zdarma v rámci pojištění ale málokdo to ví...hodně lidí to neví a pojištovna ani servis to často nenabídne.... znamému někdo zramoval auto a tvrdil jak super že i zdarma auto pujčili tak jsem mu vysvětlil že to má bejt pro všechny samozřejmost zdarma a taky to tak je bohužel využívá to možná 10-20procent lidí zbytek ne ... divné.
-
Chlapi, dík za rady.. Samozřejmě jsem měl představu, že to funguje tak jak píšete.. Paradox je v tom, že první problém vydím v přístupu autorizáku a ne v pojišťovně. CarTec - aby se semnou vůbec někdo bavil, poslat 15tis na ucet, pak teprve objednají sklo a auto mám přivézt cca za dva týdny ... Synot Auto Zlín - mám si nejprve ověřit jestli mi to pojišťovna uhradí. Dále mi tvrdili, že pojišťovny mají podmínku, že auto musí jezdit min v posledních dvou letech k nim na servis a podobné keci.. I kdyby to byla pravda, tak proč si to kurva neověří u pojišťovny předem sám.. Jako u obou přístup hodný prémiové značky.. I kdybych tam přijel s orezlou starou kurvou, tak se dle mého mají nějak chovat..
-
spíš to vyměnit někomu kdo to umí, v autosklech (a často ani v BMW servise) nepoužívají vymezovací podložky na sklo, takže ho neusadí přesně na milimetry tak jak má být, taky nám chvilku trvalo než jsme se naučili skla lepit. proto doporučuju nechat sklo vyměnit člověka co často dělá BMW skla a servisuje BMW, má výbavení atd.
znám spoustu lidí co dělá v BMW origo servisech a proto bych si tam nenechal opravit ani chybející vodu v ostřikovačích, dobrých lidí je tam opravdu málo
znám spoustu lidí co dělá v BMW origo servisech a proto bych si tam nenechal opravit ani chybející vodu v ostřikovačích, dobrých lidí je tam opravdu málo
Já jsem nechával E90 tady http://www.autoskloexpres.cz/ Na zličíně.
Děštový senzor inicializovaný. Cena 9500 Kč na pojištovnu.
Děštový senzor inicializovaný. Cena 9500 Kč na pojištovnu.
jo a ještě jedna věc, autoskla rádi dávaj polská skla Nordglas, na to pozor, je to opravdu šmejd co nic nevydrží, trvejte na tom aby vám dali sklo jaké tam už bylo, pokud je tam origo sklo se znáčkem, trvejte na origo skle, pokud tam je třeba saint gobain tak trvejte na tom, pokud vám dá misto origo skla někdo nordglas už vam pojištovna nikdy nezaplatí origo sklo a autosklo vydělá jelikož mu zaplatí origo a oni tam daj nordglas
To je nějaký speciální okno, ne? Pro HUD nebo determální. Okno s dešťákem bych viděl tak okolo dvacítkyxdentist píše:...Faktura vždy na cca 31-32tis.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Měl jsem na mysli speciální ohledně ceny. Např. sklo pro HUD je o 5 tis. dražší, to samý determální nebo bezpečnostní. Ono, když vybíráš starou vranu, tak se dá vybrat, tam výbava cenu moc nenavyšuje, ale když konfiguruješ nový auto a jednotlivý položky tam naskakujou po desetitisících, tak občas něco oželíš
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014