Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sice jedna vlastovka jaro nedela, ale treba se podari -)))

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teddy

#161 Příspěvek od Teddy »

Podle mě jsi se Zdendo spletl jen v jedný drobnosti. Ještě před tim benzínem se ukáže, že škodlivý je i zaplynování a zakáže se to. Určitě tomu napomůže i série nezávislých reportáží z autonehod, kdy výbuch LPG a CNG zabil lidi v širokym okolí. :D Máme přece nezávislá média..... nebo je už přesnější říkat tomu marketingový agentury?

dále
Jediný naftový auta - nákladní si zase budou moct koupit jen podniky a nikdo jiný. Pak přijde na řadu raketový nárůst cen benzínu, bo se na něj navýší spotřební daň. Konečně už přece ty ovce nebudou moct kupovat tu zasranou naftu, nebo plyn ne? :D
Kurňa, jestli to tu čte nějakej euroúředník, tak se u týhle myšlenky musel minimálně 3x udělat na klávesnici. :D
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#162 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

šel bych dál: pouze vybrané/ekospřátelené podniky :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
matiz
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od matiz »

Obdivuji vazne Vas smysl pro humor :smich: Ale bude Vam to prd platne se tady vztekat, setrete silama :D
Filozof

#164 Příspěvek od Filozof »

vše je jen otázka času nebojte budou uvaleny daně na vše ...abychom zde mohli živit dalších pár milionů migrantů..... a další islámské kamarádské chátry .... které budou zavádět jejich pravidla ... jede se podle scénáře KABBALY....vidíte merkelovou a další kteří jedou proti svým lidem ve své zemi .... je to vše podle scénáře od lidí co to organizují ..nic není náhoda

pak zde budou gangy jako v africe přepadat a budeme se navzájem střílet jako v iráku ....nebojte vše je jen otázka času ... spolu s migranty se sem hrnou také tisíce bojovníků z obou stran konfliktů z afrických zemí.

Spíše bych šetřil na panceřované BMW. a na nějaké zbraně a dělal zásoby v podzemním protiatomovém krytu ...samozřejmě sami nepřežijete takže ještě velkou rodinu a přátele kteří umí střílet a umí základy přežití ve válce...

:D
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Giovany1971 »

matiz píše:Obdivuji vazne Vas smysl pro humor :smich: Ale bude Vam to prd platne se tady vztekat, setrete silama :D
Je zbytečné se dohadovat... je jasné že je zde několik názorových proudů... ti co zastávají naftu...ti co zastávají naftu s DPF..ti co zastávají naftu s DPF a EGR off...pak je tu proud..zastánců..velkoobjemových motorů v benzínu...kteří samo jsou velkými oponenty...proti naftovému proudu.

Na tom neni nic špatného ..at si dělá každy co chce... ale jedno je divné... koupí si osmiválec..či více válec.po sléze zjistí že to žere v lepším případě..13..v horším 15...a najednou jsou z nich ekologové kteří budou do roztrhání těla tvrdit že LPG dali do V-8..V-10 či V-12 jen proto že je to ekologické
Velké většině lidí co tohle tvrdí nevěřím... věřím jen těm zastáncům velkých benz motorů..kteří z auta neudělali bastl..a jezdí pořád na primární palivo na které bylo auto postaveno..

a těm kteří namítnou že i ostatní značky jezdí na lpg...at možná ano..ale málokdo jako majitelé BMW se honosí tím že mají BMW a to je něco jiného..lepšího ..vyjmečného..bud je 7er rovno fiatu punto.. nebo je to 7er..

Já najezdil s a8 180 tis na benál..po Evropě..a nikdy bych tam LPG nedal..Bud na to mám ..nebo si koupim ropu at s DPF či bez.. Už je to trapné.. jak vyhlášení zdější mechanici spiní naftu a ohání se pseudoargumenty...Nevím možná jsem tady nasekal nej gram..chyby..nebo to neni někomu srozumitelné..ale už to fakt nejde číst ty věčné žabomyší války...bud je to ryba nebo rak..ryborak neni...auto na benzin s lpg je ryborak...!
pavproch

#166 Příspěvek od pavproch »

@giovanny: jako zapřisáhlý odpůrce xichtoknihy zodpovědně prohlašuju, že mi tady vyloženě chybí tlačítko "like" :lol:

100% souhlas jak s tím provozem benzínu na benzín, tak s tím ryborakem... :thumb up:
Filozof

#167 Příspěvek od Filozof »

Giovany1971: pokud ti ten jak říkáš ryborak jezdí o 50-100tis kč levněji jako to samé v benzínu nebo naftě protože hodně najezdíš tak pak se to zkousne a nevadí to ... je to jen jiné palivo a další nádrž často v rezervě takže to ani nepoznáš. Já jezdím méně ale za rok jsem ušetřil 50tis s R6 v benzínu s LPG a jsem spokojenej.

Klidně si jezdi v naftě nikdo ti ji nebere ... pokud nesmrdíš na mé ulici a z auta ti nejde černej dým že není vidět kolem dokola nevadí mi to pokud je auto v pořádku...ale domu mě osobně nafta nesmí. :D
Filozof

#168 Příspěvek od Filozof »

2x
pavproch

#169 Příspěvek od pavproch »

@filozof: s Tvou argumentací "úspory" ZÁSADNĚ nesouhlasím.... už sme tu o tom psali víckrát, já to nazývám "opice a banány" a "znesvěcení posvátného" :wink:
Filozof

#170 Příspěvek od Filozof »

pavproch píše:@filozof: s Tvou argumentací "úspory" ZÁSADNĚ nesouhlasím.... už sme tu o tom psali víckrát, já to nazývám "opice a banány" a "znesvěcení posvátného" :wink:

Já nesouhlasím zase s tebou a je to. Pokud máš prachy a neřešíš klidně si jezdi v benzínu nebo naftě a klidně plat ročně 200tis za palivo ... mě to je jedno jsou to tvoje prachy.... já bohužel platím ročně 250tisíc na daních kdybych platil jen 50 jako správnej podnikatel ... třeba bych mohl 200tis prolítat v benzínu a V8. a nic neřešit ale bohužel mam na hov... zaměstnání kde se platí daně jak mourovaté státu ...někdo holt musí živit ten moloch stát a nezbývá mu na naftu či benzín ...navíc chce taky jezdit v BMW a nepotřebuje kupovat škodivku.

Takže si dělej co chceš a je to ...vždy tady budou ti co jezdí s benzínem a prachy neřeší a pak ti co mají naftu nebo LPG.... nemá smysl se zde týdny dohadovat ... howk.
pavproch

#171 Příspěvek od pavproch »

Ta radost z toho, kolik vyrobím CO2 bruseli navzdory je pro mě důležitější, než kolik ta sranda stojí.... :idea:

(ty myslím naprosto vážně)
Filozof

#172 Příspěvek od Filozof »

pavproch píše:Ta radost z toho, kolik vyrobím CO2 bruseli navzdory je pro mě důležitější, než kolik ta sranda stojí.... :idea:

(ty myslím naprosto vážně)
To sis měl koupit starou V12 750iL E32 nebo E38 ta bude jistě vítězit .... :lol:

vidíš někdo by za ty prachy navíc postavil za pár let barák nebo třeba koupil další BMW ... :D
pavproch

#173 Příspěvek od pavproch »

:D
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Jaká opice a banány? LPG je podle některých podřadné palivo protože je levné?
Zajímali jste se někdy o důvod nízké ceny? Je to rozdíl spotřební daně.
DPH se počítá jak z paliva, tak i ze spotřební daně, což u nafty je 10,90x1,21=13,189 Kč z každého litru nafty.
U LPG je spotřební daň 3,933 Kč/kg což je 2,0 Kč/ltr a s DPH to je 2,0x1,21= 2,428 Kč z každého litru LPG.

Rozdíl tedy je 10,761 Kč z každého litru mezi naftou a LPG. Vy všichni, co jezdíte ropákem, přispíváte znatelně víc nenažranému státu.

U benzínu je tento rozdíl větší, a to 13,06 Kč za každý litr oproti LPG.
Pavprocha může těšit podpora státu i oblíbené Brusele (skloňováno podle vzoru prdel :-) )
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
pavproch

#175 Příspěvek od pavproch »

francisi, ale mně VŮBEC nejde o strukturu ceny/nákladů a nikdy sem NEřekl/NEnapsal, že LPG je podřadné palivo....

Jen tvrdím a TRVÁM na tom, že (speciálně baworské R6, V8, V10 a V12) byly v Mnichově vymyšleny za účelem spalování BENZÍNU a proto je dle mého názoru zaplynovaní = "znesvěcení posvátného"

Nejde o ekonomické, technické či jiné "kvantifikovatelné" důvody, jde o PRINCIP! :twisted:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od matiz »

Giovani ale ja jsem velkym zastancem nafty, navzdory Pavlovi -)) Ja bych si naftu klidne i poridil, ale nemam na ni, protoze ta ktera by se mi libila stoji dva mice a kupovat si jakekoliv podobne tomu co mam nema smysl, jen bych prodelal.

Kdybych ja naftu mel tak bych si DPF hlidal a neznicil a pokud preci jen ano, dal bych si jiny. Novy ne, dokazal bych si sehnat starsi. Ale rozhodne bych ho netriskal ven. Neni to mozna ani o te ekologii jako o pristupu. Zajimave je ze brzdy si temer kazdy necha vymenit, pritom vyjdou draz nez to zpropadene DPF. Pocitejme to z origo dilu. Plus minus autobus alespon primerenym odhadem. Komplet brzdy s deskama na petku v nejake rozumne motorizaci je 30k jen to hvizdne. Kolik ze se na ne da najet ? Neco malo pres kilo, nekteri vice "pozitivni" majitele BMW o neco (polovinu) mene -))) To mame nejakych 75k na planovany najezd 250k km u tech rozumnych, ti co jezdi jako Stig v brzdach propali lehce 150k.

Ale novy filtr to je moooc penez, to neeee, to nedame -))))
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

pavproch: Znesvěcením ideálů BMW jsou jejich dnešní výrobky, E89 je toho typickým příkladem.
Těžká obtloustlá mrcha :-) Hravost Z3 je pryč, je z toho "imidžovka pro šampóny" a ne auto pro řidiče. Verze coupe není, atmo verze není, verze ///M též není, to i Corvette v poslední edici je řidičtější auto než Z4.
Majitel takového odklonu od tradic mě bude poučovat o znesvěcení?
323ti stock condition
pavproch

#178 Příspěvek od pavproch »

e89 stock možná ano, ale.... sem to už krapet potunil a posunul jinam... a MÁM tam N/A.... :twisted:

kopíruju podpis z e89post: Z4 3.0i MY2009 - H+R sport springs +sways, OZ Ultraleggera 19", short diff by Drexler, P950gen I., CDV off, Quaife LSD, M235i SportBrake(front), Cquence rotors (rear)

....and more to come ... soon...

ale jo, rozumím Ti... tím ovšem nechci říct, že s Tebou souhlasím... :twisted:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

pavproch: Umím číst, vím co máš v podpisu. Já psal o dnešní výrobě ;-)
I tak proti Corvette máš o 140 kW méně při +- podobné hmotnosti.

Že to i dnes jde s atmo motory dokazuje nejen Corvette, ale i ToyoBaru nebo MX5. Při současné produkci BMW v počtu 2M ks aut ročně by si mohli dovolit vyrábět a prodávat atmo motor pro specifický model nebo manuální převodovku pro M5/M6, ale pak by zájem kupujících dosvědčil, jak si lžou do kapsy a lžou i nám, že o toto není zájem.
323ti stock condition
pavproch

#180 Příspěvek od pavproch »

kéž by.... takový OEM remake ///m3 e46 s R6 3.2 6MT - to bych vzal aji dvě.... :wink:
Odpovědět