Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sice jedna vlastovka jaro nedela, ale treba se podari -)))

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdenda530d

#121 Příspěvek od Zdenda530d »

dobrej fekál... podobný hovada mám i tady.
Teddy

#122 Příspěvek od Teddy »

Filozof píše:Pánové to je hnus ta nafta ....je mi z toho zle co vidím v tom videu ... ale co chcete dělat ?

Bejt diktátor zakážu veřejnosti naftu a všichni povinně benzín s LPG nebo CNG či elektro. Hlavně ve městech by jsme všichni dýchali uplně jinej vzduch. Stokrát možná i vícekrát čistší.

Navíc bych nařídil at policie při prohlídkách nebo čoudících autech ihned zastavuje a překontroluje mobilním měřákem emisí ... stačí na to notebook a sonda kterou máme v práci. Není třeba vymýšlet nic složitého. A ihned dát štempl člověku s autem že to musí dát dopořádku. A ty černé lokomotivy ihned odstavit. Je mi divné že to těm lidem není blbé....

zvrácená společnost opravdu ...stejně jako pálit plastové flašky v kamnech ...
za to bych taky trhal ruce.
Nevim jakou sondu máte v práci, ale měří to i pevný částice? :D

Imho včera jsem svý 12 letý dceři vysvětloval co je to svoboda. Bavili jsme se o zákazu kouření v restauracích. Ona hned prohlásila, že by vydala všeobecnej zákaz kouření. Vysvětlil jsem jí, že to že ona nekouří neznamená, že všichni kuřáci jsou prasata. Kontrovala mi, že spousta lidí kouří i na zastávkách, nebo třeba řidič v autobusu. Vysvětlil jsem jí, že nevychovanost je potřeba řešit výchovou a ne omezením svobody.

Chápeš?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od matiz »

:palec:
Teddy

#124 Příspěvek od Teddy »

Nedá mi to dát sem ještě jednu myšlenku.....
Kdyby se celá slavná EU a ekoteroristi spíš začali zajímat o životnost výrobků. Všechno je to spíchnutý horkou jehlou. Auta dřív běžně nakroutily půl mega bez problémů. Po lehkym servisu i mnohem víc. Teď se to plánovaně rozsype do sto tis. km. a lidi jsou nucený to sešrotovat a koupit nový. Tak to je ta ekologie v praxi?
Všichni výrobci aut se musí honit za nesmyslnými emisemi, který se současnými technologiemi stejně už ani nelze plnit. Všechno je to za cenu hromady eko kurvítek.

Jeden příklad za všechny.... v ČKD se vyráběly průmyslový dmychadla. Rotační části se tehdy vyvažovaly ve vakuu ve vysokých otáčkách. Museli s tim přestat, protože to mělo moc dlouhou životnost. Konkurenční dmychadlo se rozsypalo během max. 5 let. Zákazník pak šel a koupil si nový. ČKD dmychadlo mělo plánovanou životnost 40 let. Bohužel zákazníci tak nepotřebovali kupovat nová dmychadla. :D
Michal-E39

#125 Příspěvek od Michal-E39 »

Ocenil bych mobilní měření emisí a časté náhodné kontroly na silnicích. Nic mě nesere víc než bezohledný čipař jehož nafťák po přidání plynu kouří 10x tolik co Tatra 148. Když se mě takovej pokouší zabít udušením, musím buďto zabrzdit abych měl kilometr odstup, nebo ho za každou cenu předjet. :( Nebýt takovýchhle bezohledných lidí, nemusely by se utahovat restrikce.
Zdenda530d

#126 Příspěvek od Zdenda530d »

AAaaaa vo tom to je.

Jen mě ještě dostává názor, že by se měly zpřísnit kontroly na STK a ještě, jak tu někdo napsal, "Cenu za tuto legraci promitnout do ceny mereni. A mame relativne po problemu..."
Jinými slovy: Vymysleli jsme totální píč...nu jak buzerovat normální lidi co nejsou ovcoidně svolní se vším co kdo "vymyslí", protože potřebujeme obhájit svoji existenci a důležitost a jako perlička navíc - nestrávíš tu 2 hodiny ale celej den chlapče, jo a všechno to mrd..ní kolem ještě zacvakáš ze svý kapsy!!!!!!
A nakonec náš fundovaný epesrádes proškolený a certifikovaný pracovník tě vyhodí kvůli prasklýmu blinkru... mmch "Dlužíte nám 2500kč za prohlídku a pozítří vás čekáme znova na REPETE :):) :) :), žádný strach - pokud se dostavíte včas už vás to příjde jen na 750kč navíc, přejeme hezký zbytek dne."

Sorry hoši ale v takovým případě je mým právem takovýho živočicha umlátit hasákem.
ACDC

#127 Příspěvek od ACDC »

Ale ten kouř je stokrát míň nebezpečný, než saze z EURO 4 a výše. A naftu zakázat!
matiz
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od matiz »

Umlatit hasakem ???? To jako vazne ? Az na nekoho s tim hasakem pujdes, aby ti nahodou nerozsvitil v palici treba glockem :wink:
Zdenda530d

#129 Příspěvek od Zdenda530d »

To, že na něco mám právo neznamená, že bych to udělal..
Nehodlám kvůli takový verbeži strávit 20 let v lochu... navíc sebou hasák běžně nenosím.

pozn. Kdybych měl zabít každýho nesvéprávnýho blábolistu s patentem na rozum co mi zkříží cestu, byl by ze mě do týdne masový vrah.
skoda105s

#130 Příspěvek od skoda105s »

Prijde mi, ze soucasna VW afera lidem dost otevrela oci ohledne evropske uchylky na diesel v osobacich.

Driv si hrdi majitele turbodieselu s DPF off a chiptuningem pripadali skoro jak hrdinni bojovnici proti ekoteroristum. Ted kdyz se zjistilo, ze v realu (at uz VW nebo BMW) to zasira 30nasobne vyssimi emisemi NOx a PM nez 15 let stare atmo benziny, tak je temer pro ostudu s tim jet po meste. Takze zustalo to placani po zadech jak se dalo chorvatsko s DPF off za 4.5l na 100 a vubec to nekouri, takze to je EKO!

Mimojine, DPF off povazuje za megaprasarnu i milovnik dieslu Vaculik (doporucuji shlednout cele):

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -hyde-park

Jako jedinne vychodisko mi prijde uvolnit emise neskodneho CO2 tak o 30% nahoru (coz je mimochodem reseno jen v Kyotskem protokolu a vubec neni v Euro norme omezovan), a naopak trvat na Euro 6 (ktera resi NOx, PM) i v beznem jizdnim rezimu u vsech aut stejne, tj. nemit jinou normu pro diesel.
Filozof

#131 Příspěvek od Filozof »

V čr se prostě ojevábá na všechny strany ... takže tady nepomůže už nic jen zákaz.

Teddy: Sice jsi to myslel dobře ale když vidíš co dělají lidi za prasárny a prochází jim to ... chceš řešit něco dál ? Povolit jen kamiony s perfektní filtrací těch spalin a pak už všichni jen benzín LPG a elektro a bude se nám dýchat mnohem líp.

Těch astmatiků co přibylo to by jste ani nevěřili. Prej jste jistě z Brna nebo tak pracujete že ? Takovejch tady mám nekolik desítek do týdne co mají astma z města ... heh ...i u té doktorky mě to praštilo do hlavy ...je to jasné já nemohu v brně dýchat a to jsem v kanclu. Ale stačí mi pár minut pěšky po brně a už se dusím...sorry ale tady končí svoboda.

Chceme se mít líp ? Tak všichni na tom musíme začít pracovat ... pokud ne musí přijit diktatura jinak budeme stále na prvních místech rakoviny a nemocí dych. cest ...

Jenže u nás by diktatura dopadla špatně protože by to vzal do ruky nějakej idiot a zase by bylo spousty špatnejch rozhodnutí ...takže to vlastně nemá řešení jen zvednout daně na NAFTU a na auto s NAFTOU. Nebo měřit policie a odstavovat auta.

Pak se to lidem nevyplatí a budou kupovat benzín či LPG když stojí 12-13kč litr.
Filozof

#132 Příspěvek od Filozof »

V čr se prostě ojevábá na všechny strany ... takže tady nepomůže už nic jen zákaz.

Teddy: Sice jsi to myslel dobře ale když vidíš co dělají lidi za prasárny a prochází jim to ... chceš řešit něco dál ? Povolit jen kamiony s perfektní filtrací těch spalin a pak už všichni jen benzín LPG a elektro a bude se nám dýchat mnohem líp.

Těch astmatiků co přibylo to by jste ani nevěřili. Prej jste jistě z Brna nebo tak pracujete že ? Takovejch tady mám nekolik desítek do týdne co mají astma z města ... heh ...i u té doktorky mě to praštilo do hlavy ...je to jasné já nemohu v brně dýchat a to jsem v kanclu. Ale stačí mi pár minut pěšky po brně a už se dusím...sorry ale tady končí svoboda.

Chceme se mít líp ? Tak všichni na tom musíme začít pracovat ... pokud ne musí přijit diktatura jinak budeme stále na prvních místech rakoviny a nemocí dych. cest ...

Jenže u nás by diktatura dopadla špatně protože by to vzal do ruky nějakej idiot a zase by bylo spousty špatnejch rozhodnutí ...takže to vlastně nemá řešení jen zvednout daně na NAFTU a na auto s NAFTOU a snížit rapidně na auta s LPG / CNG / ELEKTRO.

Nebo měřit policie a odstavovat auta. Nic jiného mě už nenapadá jak donutit lidi aby byl čistější vzduch ...

Pak se to lidem nevyplatí a budou kupovat benzín či LPG když stojí 12-13kč litr.
horan

#133 Příspěvek od horan »

tak a to bylo slovo bozi. Dnes pujdu domu z prace 75km pesky, aby kvuli me neumrel nejakej holohnat.
:roll:
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Giovany1971 »

horan píše:tak a to bylo slovo bozi. Dnes pujdu domu z prace 75km pesky, aby kvuli me neumrel nejakej holohnat.
Bud v klidu a jezdi...na nějaký ten mikrogram sazí nehled...brzy budeme mít v EU jiné problémy než řešit nějaké DPF..je to k smíchu... tady se na nás valí tisíce hrdlořezů....DPF off je proti tomu sranda...spíš si dělejte hromadně zbrojní průkazy...aby jste se měli čím bránit... :D
_milan_

#135 Příspěvek od _milan_ »

Giovany1971 píše:
horan píše:tak a to bylo slovo bozi. Dnes pujdu domu z prace 75km pesky, aby kvuli me neumrel nejakej holohnat.
Bud v klidu a jezdi...na nějaký ten mikrogram sazí nehled...brzy budeme mít v EU jiné problémy než řešit nějaké DPF..je to k smíchu... tady se na nás valí tisíce hrdlořezů....DPF off je proti tomu sranda...spíš si dělejte hromadně zbrojní průkazy...aby jste se měli čím bránit... :D
no něco podobného už jsem dopoledne spisoval , jakožto odpověď členovi Filozof ,ale smazal jsem to... o té svobodě zde atd... ještě bych se divil kolik je zde na klubu sluníček .... jo Giovany máš recht
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Giovany1971 »

_milan_ píše:
Giovany1971 píše:
no něco podobného už jsem dopoledne spisoval , jakožto odpověď členovi Filozof ,ale smazal jsem to... o té svobodě zde atd... ještě bych se divil kolik je zde na klubu sluníček .... jo Giovany máš recht
Já vím...je pošetílé si myslet že za všechnu nespravedlnost na světě tady mohou DPF filtry... v té naši domovině je takový bordel...že až hamba... krade se zde..bezostyšně lže...a ještě se zde vytvářejí pseudoproblémy... co tak rakovina ze spojek..brzdových obložení..továrních komínů...znečištěné vody..jedovátých potravim...atd...nikdo neřeší nic jiného..všichni poctiví řeší jen DPF..PS a zapoměl jsem ještě na tu chátru co nám brzy ukáže zač je toho loket.
horan

#137 Příspěvek od horan »

A hlavne nejist hlinikovou lzickou a netrhat tresne u silnice :lol:
Giovany: nejak to co jsi psal jsem myslel. Hlavne nejvic se me libi, jak jsem spatnej, protoze jezdim v nafte, ale vycita me to vzdy nekdo, kdo jezdi s V8 a vic. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od JaraX »

protože ta V8 na LPG má strašné emise, jde z toho spousta páry :)
btw pro idioty co neumí do pěti počítat, emise nafty sou cca 100x vyšší jak emise benzínu (nebavím se o neškodném CO2), emi na LPG sou pak ještě několikrát menší.
proto na LPG auta se ani neplatí silniční daň
horan

#139 Příspěvek od horan »

Mel jsem neco napsany, ale neklesnu na tvoji uroven v urazeni.
Jdi na prezidenta.
Teddy

#140 Příspěvek od Teddy »

JaraX píše:protože ta V8 na LPG má strašné emise, jde z toho spousta páry :)
btw pro idioty co neumí do pěti počítat, emise nafty sou cca 100x vyšší jak emise benzínu (nebavím se o neškodném CO2), emi na LPG sou pak ještě několikrát menší.
proto na LPG auta se ani neplatí silniční daň
Při spalování LPG vzniká pouze pára? :D
Emise nafty? Kolik se tý nafty emituje do ovzduší? :D
Neškodné CO2?

ševče drž se svého kopyta :wink:

P.S.
Tabulka 1. Emisní faktory oxidu uhličitého (CO2)
CO2 Kategorie vozidel
g.kgpal-1
Benzínová vozidla osobní dopravy 3183
Naftová, vozidla osobní dopravy 3138

Zdroj: CDV
Odpovědět