Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zodpovědný majitel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Petra uplne chapu, v okamziku, kdy tomu clovek trochu rozumi, docela si umi predstavit katastroficky scenar i pri banalni vymenene zadnich tlumicu, kdy auto konci s drncicim zadnim platem, opatlanyma krytkama C-sloupku, urvanyma plastama kolem sedacek, zlomenou stredovou krytkou plechu, nezapojenym reprakem, nedotazenym spodnim sroubem, ulomenym tahlem xenonu, total rozhozenou geo...
Vlastne jste mel pane kliku, ze vam to mechanik vzadu rozlestil, stejne to uz bylo trochu odreny... no co byste nechtel, v Bmw by si rekli mnohem vic, beztak je to stara vrana...

Nekde jsem popisoval pribeh s moji M3 na geo, kdy mi "mekanyk" nejdriv ku_vil volant, pak sedacku a ve finale mi uhnul antenu na strese tak, ze abych to uvedl do 100% stavu, asi bych skoncil u lakyra... a co si na nich vezmete, nabidku, ze mi to ONI opravi me uprimne pobavila (uplne jsem si dokazal predstavit xy fejlů už jen při odstrojování podhledu střechy)...

Nekdy se proste nezadari, ale toci me ten pristup, kdy je nejdrive veden utok na zakaznika, ze je debil, kdyz to nezabere, tak mrtvej brouk a nasledne jako posledni cena utechy "zdarma paku na volant"...

Pokud mi e39 nezacne dramaticky reznout, necham si ji, novy auta mi nemaji moc co nabidnout, mozna jeste tak odvetravany sport sedacky :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Petr55 Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Petr55 Člen Klubu »

Lucifer, to mas taky pravdu, souhlas. Ale vomrdava se i ty co jsou ochotny platit, ja jsem si i rikal ze treba nekdy reknu, nereste penize udelejte to hlavne poradne ale to je jakobych ty penize vyhodil z okna, nema cenu nekomu jit moc na ruku, stejne to vojebe, cest vyjimkam samozrejme, ale tech je malo. Ja kdyz nekomu neco delam, seru se s tim jako se svym. Neziví me to, je to jen radost a privydelek. Je to taky trosku o ty komunikaci s lidma, chapu kdyz je nekdo zabednenej a resi kazdou korunu, ale takovy velky servisy ty to maj na haku, maj tolik kseftu, ze je nejakej jeden dva nespokojeny za cas nerozhazi. Kluci na dilne nejsou moc dobre zaplaceny takze ani je nic nemotivuje to udelat poradne nebo k tomu dat neco ze sebe a sef ma v pici, hlavne love aby tekli na ucet. Hanzi, ty mas samozrejme taky recht, sleduju te, a mam na to stejnej pohled!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

Lucifer píše:Nejvetsi problem proc se servisy dnes chovaji jak se chovaji je v zakaznikach. 98% zakazniku chce co nejvic usetrit a dat za to co nejmin penez, takze uz sam si rika vse ojebejte jak jen to jde. Kolikrat je musim lamat i na vymenu sroubu v hlave. Jsou taci co i za riziko opetovneho sundavani kvůli sroubum to risknout. Otlak hlavy nechce skoro nikdo.

Pak samozrejme odpada zaruka kdyz neni prace spravnym technologickym postupem. Ale tim ze vetsina lidi to chce ojebat tak je pak problem sehnat servisaka kterej s tim nepocita.

Kdyz pak musim kolikrat objednat neco novyho jelikoz to neprezilo demnotaz tak se vsichni fakt cukaji ze to lze vymyslet za min penez. Viz treba zadni pakny nikdo nekoupi slozeny ale jen celisti. To ze pak leti penize za hodinovku pri rozebrani a slozeni paken to uz nikdo nevidi....ke svym autum jsem mel vzdy takovy pristup, ale obcas jsou problemy to vse ufinancovat.
to je ale problém těch servisáků, kdyby mi někdo řekl že nechce měnit šrouby na hlavně a nebo auto odjíždí na podvalu pryč, pokud něco dělám, musím za svoji práci ručit a musím si tím byt jistý.
lucas22

#24 Příspěvek od lucas22 »

Petr55 - super to mas napisane a uplne s tebou suhlasim. Mam velmi podobnu skusenost s prazskym klubovym servisom. Ked sa rozbiehali tak to bolo relativne fajn, teraz jak idu vo velkom, tak kvalita prace isla velmi dolu.
Lucifer

#25 Příspěvek od Lucifer »

JaraX píše:to je ale problém těch servisáků, kdyby mi někdo řekl že nechce měnit šrouby na hlavně a nebo auto odjíždí na podvalu pryč, pokud něco dělám, musím za svoji práci ručit a musím si tím byt jistý.
Druhá věc, je ta, že dělám pod šéfem. Sice jsem nadmíru zaplacenej a se šéfem jsem opravdu nadmíru spokojenej, ale občas vezme i takovej kšeft, že ty šrouby se nechávají a já s tím udělám hovno i když mu to 10x vysvětluju, že prostě šrouby se musí dát nový a že pak se to auto může vrátit.... :roll:

Být to na mě tak 80% věcí funguje jinak.

Navíc když zákazník řekne peníze neřešte tak dál už nic dalšího neposlouchá jen ví, že zákazníka může solidně natáhnout.

Dřív jsem taky nebyl schopný auto nikam dávat, ani jsem to nezkoušel všechno jsem si dělal po garážích a u baráku. Např částečná výměna s opravou motorové kabeláže na e36 provedena za 2 dny u paneláku, těch keců a čumilů co okolo chodilo bylo. Všichni pak zase čuměli, že auto už jezdí....
Petr55 Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Petr55 Člen Klubu »

Lucifere presne, nema smysl rikat nekomu, penize nereste. To je clivek muze rovnou vyhodit. Pokud je servis v pohode, odmenou navic muze byt to, ze prijedu znova a taky hovsude doporucim.
Petr55 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Zodpovědný majitel

#27 Příspěvek od Petr55 Člen Klubu »

Zdravím, moc sem nechodím a i teď jsem přišel dát jen info o autě, které přišlo po pětce. Pětku už 3 roky nemám, ale tehdy se prodala za 230000 a extrémně rychle, majitel se ozval 7h po zveřejnění inzerátu a ještě ten den přijel! Mimochodem, zase je na prodej, nevyužíval ji, ale jaký je stav auta nevím.
Jirke

#28 Příspěvek od Jirke »

Filozof

#29 Příspěvek od Filozof »

mezi námi je to o kupci ale cena se mi zdá nastavená vysoko. Za 200-250k se dají koupit krásné e60 - e61 po pečlivých majitelích....

Pokud to má vše vychytané a je to vše ok tak kolem 140-155k to snad cenu má jinak je to extrém ale vše je jen o tom co kdo chce. Třeba se najde člověk co za 530iA dá takové prachy.
Bejt to 540iA v plné palbě ani neceknu. :lol:

Ale za 200k e39 snad jen totální topovky po luxusním servisu. Ale tady je vidět že auto spolkne peníze za okno a vibrace předku budou nějaké ramena, čepy , silentbloky a hned tam dalších 30k spadne jak nic ...

Tyto staré e39 - e38 a e46... apod pokud chce mít někdo v TOP stavu chtějí prostě neustálé investice.
Jirke

#30 Příspěvek od Jirke »

Proc. Ja se ptam proc kurva musis bejt takovej :banana: a mlít totálně zcesty :Confused2:
Naposledy upravil(a) Jirke dne sob 20.07.2019 10:54, celkem upraveno 1 x.
cheater

#31 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:41, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#32 Příspěvek od Filozof »

Znám několik majitelů krasnych a udržovaných e39 i e60 a 200-230k se prodávají běžné i bez závad.
E39 kolem 130-180k.

Tak klídek hoši a běžte si raději užívat víkendu někam k vodě když tomu nerozumíte ... mudrovat kolem toho umí kazdej :-D
cheater

#33 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:41, celkem upraveno 1 x.
jazet

#34 Příspěvek od jazet »

To nemá cenu komentovat :roll:
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

Samozřejmě to byl vtip ať si prodává 5er klidně za 500k ... :-D
Stepan1

#36 Příspěvek od Stepan1 »

Já to prostě miluju :lol: