Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E60 - Výměna sedaček za lepší - vyřešeno
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo zkušenosti se změnou interiéru v E60 (2004)? Koupil jsem auto, které mělo klasické textilní sedačky, s výhřevem a ventilací, ale bylo v minulosti kompletně vykradeno a byl zde připojen provizorní interiér (poloelektrický, bez ničeho) při nákupu jsem zároveň koupil komfortní interiér (z 2005) - sedačky včetně jednotek atd., který jsem chtěl namontovat do auta, vše sedí, konektory jdou do sebe, ale sedačka absolutně nereaguje, při bližším zkoumání jsem zjistil, že piny v konektoru sedačky jsou jinak než piny v konektoru opačném, a ani barevnost drátů není na obou stranách stejná a te´d co s tím, někdo kdo by poradil, jak to přecvakat, zapojit, aby vše fungovalo?
Jestli se nepletu, tak v ovládacím panelu by neměl být problém, ten mám i pro výhřev i pro ventilaci, ale do sedačky vůbec nejde proud, takže s ní ani nehnu
Jestli se nepletu, tak v ovládacím panelu by neměl být problém, ten mám i pro výhřev i pro ventilaci, ale do sedačky vůbec nejde proud, takže s ní ani nehnu
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Vyhledej si jednotky ktere jsou pro tve auto a zkontroluj zda sedi s tema co jsi koupil. Pokud se nebudou shodovat, jsi nejspis v hajzlu a nezprovoznis to protoze nebudou kompatibilni pro tve auto nebo tvoji vybavu. Sezen si schemata zapojeni. Doby kdy se dalo prehazovat cokoliv za cokoliv davno skoncily.
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze jenom v ukrutne rychlosti...
Tady si zadej sve vin a najdi si ridici jednotky ktere mas pod sedakama.
http://www.realoem.com/bmw/select.do
Vyselektuj si ostatni vybavu v aute, nemam poneti jak je to u tveho modelu, ale mnohdy se ridici jednotky lisi jen podle dalsi vybavy v aute. Priklad svetla s AHL a svetla bez AHL, stejny rok, stejny zbytek auta, presto jednotky svetel zasadne jine. Nevim jak u sedaku, ale vubec bych se tomu nedivil... Hledat se mi to samozrejme nechce, protoze to neni na chvili a da se tim zabit mnoho hodin.
Jakmile si zjistis tedy cisla jednotek ktere maji byt pro tve auto, bude jich trebas 5 druhu jak se postupem casu inovovaly tak budes vedet zdali jsou nebo nejsou kompatibilni. Pokud jsou tak flash a kodovani. Pokud nejsou tak je to nejspis konec.
EDIT: Ted jsem si uvedomil ze jsem uz neco podobneho resil a ridicich jednotek sedaku je nekolik druhu ktere nejsou kompatibilni, minimalne ne plug and play...
Tady si zadej sve vin a najdi si ridici jednotky ktere mas pod sedakama.
http://www.realoem.com/bmw/select.do
Vyselektuj si ostatni vybavu v aute, nemam poneti jak je to u tveho modelu, ale mnohdy se ridici jednotky lisi jen podle dalsi vybavy v aute. Priklad svetla s AHL a svetla bez AHL, stejny rok, stejny zbytek auta, presto jednotky svetel zasadne jine. Nevim jak u sedaku, ale vubec bych se tomu nedivil... Hledat se mi to samozrejme nechce, protoze to neni na chvili a da se tim zabit mnoho hodin.
Jakmile si zjistis tedy cisla jednotek ktere maji byt pro tve auto, bude jich trebas 5 druhu jak se postupem casu inovovaly tak budes vedet zdali jsou nebo nejsou kompatibilni. Pokud jsou tak flash a kodovani. Pokud nejsou tak je to nejspis konec.
EDIT: Ted jsem si uvedomil ze jsem uz neco podobneho resil a ridicich jednotek sedaku je nekolik druhu ktere nejsou kompatibilni, minimalne ne plug and play...
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno a docela v pohodě.
Matiz ->Jinak to co jsi psal o tom vyhledání je docela kravina... ptal jsem se na to přímo v BMW a není to tak, jde pouze o změnu zapojení pinů v konektoru a o typ elektroinstalace, do sedačky jdou pouze datové dráty, airbag a napájení, jak jsem si myslel. Co není z datových, tak se musí případně dotáhnout, ale určitě to není žádný problém...
a s tím vyhledáváním kompatibilních dílů... to je pouze katalog, většiny dostupných dílů pro auto, které si tam vypíšeš dle VIN... nemáš tam přímo zpecifikované co podporuje tvé auto, ale co podporuje ten určitý model
Matiz ->Jinak to co jsi psal o tom vyhledání je docela kravina... ptal jsem se na to přímo v BMW a není to tak, jde pouze o změnu zapojení pinů v konektoru a o typ elektroinstalace, do sedačky jdou pouze datové dráty, airbag a napájení, jak jsem si myslel. Co není z datových, tak se musí případně dotáhnout, ale určitě to není žádný problém...
a s tím vyhledáváním kompatibilních dílů... to je pouze katalog, většiny dostupných dílů pro auto, které si tam vypíšeš dle VIN... nemáš tam přímo zpecifikované co podporuje tvé auto, ale co podporuje ten určitý model
-
- Kontaktovat uživatele:
U sedacek tomu mozna bude jak pises, ja se tim nijak moc nezabyval, nehledal jsem rozdily ani schemata pro tvoje auto. Ale hledal jsem kratce u jine petky a rozhodne ridici jednotka ktera ovlada vyhrev byla zasadne jina a taky si myslim ze to pujde dodelat. Ale bohuzel s tahanim kabelu. Ale to bylo jine auto nez tvoje...
S tim ze se u techto aut lisi ridici jednotky ( ne sedacek, ale jine ) podle modelu a pokud se tam da takova ktera nepodporuje dany model tak se rozhodne nebude chovat korektne. A to je fakt se kterym jsem se uz mnohokrat setkal a za kterym si stojim, umim ho prokazat a obhajit, ale delat to nebudu, protoze mne to je v podstate uplne jedno a hadat se neminim.
S tim ze se u techto aut lisi ridici jednotky ( ne sedacek, ale jine ) podle modelu a pokud se tam da takova ktera nepodporuje dany model tak se rozhodne nebude chovat korektne. A to je fakt se kterym jsem se uz mnohokrat setkal a za kterym si stojim, umim ho prokazat a obhajit, ale delat to nebudu, protoze mne to je v podstate uplne jedno a hadat se neminim.
-
- Klubové ID: 3364
-
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Mám přehozenej látkovej interier s poloautom. soc-sedačkama za M5 černej kožak full. Koží! Akorát se musely tahat káble zpodsedaček ke CanBus sběrnici a do palubky. Nějaký to kódováníčko na závěr je nutný vždy.
Co vím tak nějak nelze zaměňovat do E60/61 interier předLCI a naopak, ty jednotky sedaček nejdou spárovat s hlavním modulem. Leda volanty jo skrz airbagy, ty nemají ŘJ.
Co vím tak nějak nelze zaměňovat do E60/61 interier předLCI a naopak, ty jednotky sedaček nejdou spárovat s hlavním modulem. Leda volanty jo skrz airbagy, ty nemají ŘJ.
-
Super. Dik za info. S tim kodovanim jsem samozrejme pocital, v duchu jsem ale doufal, ze se nebude muset nic tahat a jen se zapoji rj sedacek a bude to chodit. Skoda, ze nejdou rozchodit ty lci sedacky. Nasel jsem jedny luxusni na prodej. Ale hlavni je, ze to jde. Ted uz jen sehnat nekoho, kdo bude mit chut se s tim srat..

-
Ahoj, nenasel by se nekdo ze strednich cech, kdo by mi zapojil a nakodoval komfortni sedacky do e60? Diky
EDIT: mam polo elektriku s výhřevem a koupil jsem Aktivní komforty s výhřevem, ventilací, dofukama a myslim že i masážema. Jen bych potřeboval někoho, kdo by mi natahal chybějící kabely a nakódoval, samozřejmě vše zaplatím.
EDIT: mam polo elektriku s výhřevem a koupil jsem Aktivní komforty s výhřevem, ventilací, dofukama a myslim že i masážema. Jen bych potřeboval někoho, kdo by mi natahal chybějící kabely a nakódoval, samozřejmě vše zaplatím.