Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bmw e60 530d váha vzduchu a škubání
Zdravím baworaci, chci se zeptat mám bmw e60 530d 2004, mám problém s cukáním motoru. Motor cuká u 2000 otáček a někdy se stane že je auto líné od spodu až od 2000 se chytne. Odpojil jsem váhu vzduchu a je po problému auto jede líp žádné skubani a jede jako divý. Proto se chci zeptat jestli když nechám odpojenou váhu vzduchu jestli neprerusim regeneraci filtru pevných částic nebo něco podobného už stim jezdím týden a akorát mám vyhozenou hlášku že můžu mít větší emise.
Taky bych toho jednou chtěl umět tolik, že bych si přečetl 2 - 3 příspěvky a měl bych na 99% odhalenou vadnou váhu vzduchu.
Podle mě to chce kvalitní diagnostiku a kvalitního diagnostika, který ví co vlastně znamená to co to napsalo. Pak taky velkou dávku štěstí a doufat, že to bude některá z prvních věcí, který se zkusí.
Podle mě to chce kvalitní diagnostiku a kvalitního diagnostika, který ví co vlastně znamená to co to napsalo. Pak taky velkou dávku štěstí a doufat, že to bude některá z prvních věcí, který se zkusí.

-
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
:palec: :palec: :palec:Teddy píše:Taky bych toho jednou chtěl umět tolik, že bych si přečetl 2 - 3 příspěvky a měl bych na 99% odhalenou vadnou váhu vzduchu.
Hluboce smekam, opravdu a bez ironie, protoze jsou opravdu zavady jasne, relativne jasne a pak takzvane zkurvene kdy se jde dopatrat velmi tezko priciny. A pak chtic nechtic nastava loterie v podobe vymen.
Jednou jsem si uzil perne chvilky a uprimne receno dva tydny se mi velmi tezce dychalo protoze v tom litalo hodne penez a vysledek nemusel jednoznacne byt uspesny. Uz bych takove auto nedelal...
Přesně tak matizi. Občas to člověk pozná už když auto projíždí kolem.
Ale příznaky auto cuká a je občas líný.... z toho usoudit hned na váhu. Neříkám, že to není možný, ale taky se může stát, že Soulich vyhodí hromadu peněz za váhu zbytečně.
Po odpojení váhy přejde ŘJ do základního režimu, kdy nebere v potaz hromadu čidel. Právě proto má motor maličko větší spotřebu, menší výkon a je tupější.
Odpojením váhy akorát tak zjistil, že problém je pravděpodobně v elektrice a ne v mechanice.
Ale příznaky auto cuká a je občas líný.... z toho usoudit hned na váhu. Neříkám, že to není možný, ale taky se může stát, že Soulich vyhodí hromadu peněz za váhu zbytečně.
Po odpojení váhy přejde ŘJ do základního režimu, kdy nebere v potaz hromadu čidel. Právě proto má motor maličko větší spotřebu, menší výkon a je tupější.
Odpojením váhy akorát tak zjistil, že problém je pravděpodobně v elektrice a ne v mechanice.
Díky za odpověd to je přesně na co jsem se ptal jestli má odpojená váha vzduchu vliv na něco jiného , jen mi nejde do hlavy že když odpojím váhu vzduchu tak nemám žádný úbytek výkonu a jde mi to líp do otáček . A po odpojení váhy mi přestane škubat. ještě k tomu škubání děje se to jen při určitý venkovní teplotě když je mín jak 10 stupnů tak to nedělá a když je víc jak 25 tak taky ne .Teddy píše:Přesně tak matizi. Občas to člověk pozná už když auto projíždí kolem.
jj, taky mi moje první auto po odpojení řídící jednotky jelo líp. V servisu zjistili, že je vdaný nějaký snímač. Každopádně po opravě to jelo jak píchlý prase. 
Tobě tam bude něco mást ŘJ a motor kvůli tomu jede hůř, než v defaultu. Zajeď si na kvalitní diagnostiku (a tim nemyslim autorizák). Tam ti řeknou kde je chyba.
Nepodceňuj diagnostiku.
V létě jsem dodělal Pažouta. Opravil jsem všechno o čem jsem věděl, že není úplně v cajku, ale pořád to nejelo jak mělo. Pořád jsem přemýšlel co dál. O víkendu jsem diagnostikou během půl hodinky smazal všechny chyby a manželka valí oči, jak jí to teď jezdí.

Tobě tam bude něco mást ŘJ a motor kvůli tomu jede hůř, než v defaultu. Zajeď si na kvalitní diagnostiku (a tim nemyslim autorizák). Tam ti řeknou kde je chyba.
Nepodceňuj diagnostiku.
V létě jsem dodělal Pažouta. Opravil jsem všechno o čem jsem věděl, že není úplně v cajku, ale pořád to nejelo jak mělo. Pořád jsem přemýšlel co dál. O víkendu jsem diagnostikou během půl hodinky smazal všechny chyby a manželka valí oči, jak jí to teď jezdí.