Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výběr E60 540i po FL nebo 545i před FL ??

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od JaraX »

ani ne zarytej sedmičkář, spíš člověk co 10 let servisuje BMW, o kvalitách E60 se tady mužeš dočíst hodně, v E65 je proti E60 minimum problémů, navíc jízda je uplně někde jinde, kvalita provedení taky. projed se v obojím a uvidíš sám, pak napiš cos koupil, kdybys chtěl zkusit sedmu, u mě není problém. většina pětkařů co tady haní sedmu ji viděla akorát na obrázku, jel s ní jen málokdo, v tom tématu je hodně napsané i od lidi co přešli z 5er na 7er. hlavní problém je že 5er je mnohem dražší než 7er, kdyby byla levnější, tak by se to mělo větší smysl.
empeel

#22 Příspěvek od empeel »

No já sedmu nehanim, ale ve srovnání s pětkou je to prostě obývák. A o to u ní taky jde, aby se tak cestující cítili ne? Prostě je to auto mířené na jiné zákazníky než pětka. Kdo si chce užít řízení bere radši pětku... V E65 jsem jel, ale neřídil jsem. Samozřejmě mě dostala jaká je to s EDC žehlička, a proto jsem o ní taky chvíli uvažoval, ale prostě pětka je pětka...jízda s ní má prostě ještě šťávu, kdežto sedmička to je takový vlažný čajíček.

No ty ostatní věci co píše Jarax, to už je takový místní kolorit, bez toho by to už asi ani nešlo... O kolik je míň problémů u E65 si může každý posoudit ve vlákně 7er :)
No a teď jsem juknul na aktuální nabídky CZ autobazarů a momentálně teda taky není moc benzínových sedmiček k dispozici, navíc tedy ceny jsou podobné jako u pětek.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

empeel tak se někdy stav, pujčím ti sedmu a upřesním ti názor a pokud nemáš DD tak si najdem pěknou zatáčkovou trat a zkusíme co je rychlejší, sedma je žehlička, to je pravda, ale pokud dáš přitvrdíš EDC a dynamic drive, tak je to jiny auto.
pětka je pro jiny zákazníky, to je pravda, pro ty co nemaj na 7er, přece jen rozdíl víc jak pul mega u nového auta je poměrně velkej. většina lidi si koupí 3er v novotě protože nemá na pětku, lidi co kupujou pětku zase nemaj na 7er. atd.
a rollsroyce si taky lidi nekupujou protože ho nechcou ale proto že na něho nemají.
v CZ nemá smysl ani jedno auto kupovat.

jo a té 540i se určitě vyvaruj, ten motor netáhne odspoda, určitě lepší 545i nebo 550i
empeel

#24 Příspěvek od empeel »

JaraX píše: pětka je pro jiny zákazníky, to je pravda, pro ty co nemaj na 7er,
Tak to je zase perla :)
Asi si začnu sepisovat Jaraxovy moudra :)

Mám to k tobě bohužel daleko a taky mám DD, takže to by asi stejně nemělo smysl závodit, 745 i 750 musí být bez nároku proti 545. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JaraX »

To jo, ale pokud ta pětka má DD, jinak ne
Filozof
Klubové ID: 1044

#26 Příspěvek od Filozof »

JARAXI s něčím nemohu souhlasit ...známej má opravdu zisky přes x milionu měsíčně a koupil si audi A6 skoro v plné za cca 2,7mega. Běž mu říct že nemá na A8. Je to stejná písnička jen u značky AUDI. :-D

Není to tak že nemá člověk na 7mu. Například otec má 530xd touring a cena nového u prvního majitele byla 2,3mega.
Bylo to od člověka co má opravdu hodně peněz a x drahých nemovitostí po Praze s podniky co vydělávají.... Tak mu běž říci, že je žebrák když kupuje 5er za 2,3milionu a nekoupí si 7er.

Mám pocit 7er začíná pod 2mega takže tak.
Jinak souhlasím že 5er a 7er v plné náloži jsou jiné světy určitě ...to samé naopak. Žebrota výbava v 5er nebo 7er je opravdu špatný kauf.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

no jenže za 2,5 mega moc vybavenou sedmu nekoupíš, aby to za něco stálo tak to chce aspon 3,5 mega.
takže za 2,5 mega je rozhodně lepší koupit pětku.
moje sedma třeba dle cenu stála něco přes 5m, Snejkova Ex 760ka stála přes 6,

ted jsem si nakonfiguroval rozumně vybavenou 750i
Celková cena: 4 379 180 Kč

a to tam není zajimavyho, ani executive lounge, ten chybí v ceníku, takže až bude 760 s těma všema kravinama tak to bude 6ka jak vyšitá
Filozof

#28 Příspěvek od Filozof »

v pohodě jen jsem chtěl říct že i lidi co mají na několik RR nebo Bentley si klidně koupí pouze A6 nebo 5er...aby asi moc nevyčnívali....těžko říct proč. :)

Jsou asi spořivý ale musí ve společnosti zastávat místo že mají slušné auto ale zase se nevytahují ...těžko se v tom vyznat. Já nejsem milionář abych toto pochopil.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

nebavím se o lidech co mají 3 mega a koupí si auto za dvě mega, bavím se o lidem co maj třeba 100 mega,
já nevím, ale všechny co znám co maj prachy, ale jako fakt že maj, né že si na to hrajou, tak si z nich nikdy nikdo nekoupil žádnou 530d, bud maj sedmy, rollsy, ferrari, nebo když maj pětku tak maj M5.
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

No ten člověk o kterém mluvím má firmu a 20 poboček po ČR a koupil si malej zámeček ...takže to chudák opravdu není. A věř mi že se spokojí s partou lidí a kytarou a je jedno že on má ....nesnaží se to dávat nijak najevo...normálně bys to do něj neřekl ... dluh přes 80mega už dávno zaplatil a vydělává docela slušně pro nás částky které si za život snad nevyděláme.... asi tak. Takže jeho plat by bylo pro mě něco jako výhra ve sportce stím že už nemusím nikdy do práce. nebo jen rekreačně. :lol:

Takovej má starou AUDI na hory a novou 3litrovou A6 naftu snad v plné palbě co tam jde...na cesty a obchodní jednání.... Manželka jezdí nějakým qéčkem asi Q5. Jsou prostě skromní na své poměry a myslím si že je to dobrá cesta neutrácet nijak moc.

NE všichni si kupují to nejlepší co mohou ikdyby mohli ...
empeel

#31 Příspěvek od empeel »

Přesně tak. Největší pracháči si kupujou co se jim třeba i líbí, ne aby dělali pózy před ostatníma...A jsou i pracháči, co autum vůbec nerozumí a jsou jim úplně šumafuk, a jezděj třeba v Mazdě...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JaraX »

to jo, otázka jeslti to aspon servisujou, taky mi jezdí pan se starou X5, pán má obrovskou firmu v danném oboru největší v Evropě, mohl by si koupit novou G11, ale jezdí s E53 v hadře ale do servisu dává spíš jen nejnutnější.
empeel

#33 Příspěvek od empeel »

Tak zase - když si našel tebe, věnoval tomu ten čas a servisuje u tebe, tak to znamená, že mu na autě trochu záleží. Většinou pracháči bez času servisujou u autorizáků....
Jinak jsem si vzpomněl, když jsme u toho, na jednoho movitého milovníka BMW, co kupoval novou M5, a ne teda 7, jak tvrdíš ty, že je jediná správná volba..:)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od JaraX »

samozřejmě že M5 je auto které stavím do stejné lajny se 7er, ostatně i třeba 545ka je pecka i když na cestování je to moc tvrdé a nepohodlné, problém je spíš cena, prostě ty pětky moc drží cenu, lidi se sedmiček strašně bojí a to je to co dělá ze sedmy super auto, kdyby ty auta spadli tak jak stály, tzn že by třeba ted stála vybavená E60 o 200-300 min než podobná E65 tak jezdím v E60.

btw ja si myslím že pán si našel mě aby ušetřil ne aby se auto mělo dobře :)
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

M5 je bych řekl vyjímka a prostě srdcovka něco jako M3. To je taky pro radost. Akorát ta M5 je i pro cestování víc.

Já přehazovat prachy vidlema vůbec bych se nebál mít doma M3 v upravě gpower a 760iL v totál plné náloži.

Na nějakou naftu bych si ani nevzpomněl že existuje. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

zrovna M5 E60 je vyjímečné auto a fascinuje mě že je pohodlnější než klasická E60, resp na nejměkší nastavení podvozku je krásně měkká, naopak na nejtvrdší je tvrdá jako prase,M5 mám moc rád,akorat bych ji neuživil.
Esguterjunge

#37 Příspěvek od Esguterjunge »

Jsme sice odskocili od tématu ať si každej koupí co uzná za vhodný přece.

Pravda je, ze za stejný peníze se dá ta 7 koupit.

Koukám na 550i a na 750i a nic moc. Co proste bude hezčí v lepší výbavě tak do toho půjdu.

Jaký znáte vyhledávače aut? Kromě eBay mobilu autoscout ?

Danke
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od JaraX »

hlavně ale nekupuj tu 540i,
kup 545i, 550i, 750i, 745i,
hledej na mobile, tam je celkem vše, ale ted tydle auta nejsou.
všechny tydle auta kupuj s dynamic drive, Logic 7 a komfortníma sedačkama,
kdyby jsi chtěl sedmu poznat blíž tak se někdy stav.
Esguterjunge

#39 Příspěvek od Esguterjunge »

Okay ale ty jsi nějak daleko ode mě. Jsem četl ve článcích nějak Olomouc ATd..? Já střední Čechy..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od JaraX »

tak si někdy udělej výlet, nebo se stav za Snejkem do Prahy.
Odpovědět