Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím vse na 530d a na 535d srovnani atd chci koupit

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Lakyporucik

#1 Příspěvek od Lakyporucik »

Ahoj všem, pročítám celou diskuzi na téma BMW 5 E60 přesněji se rozhoduji mezi 530D a 535D. Abych nějak objasnil situaci, doteď jsem jezdil Fabii I 1.9TDI kterou mám od svých 18tin což je už 5 let. Vždy jsem si říkal že si napřed koupím už nějaké pohodlné ale taky sportovní trochu auto než budu řešit pořádně bydlení. Mám našetřeno něco okolo 200 000kč ale dokážu sehnat 230 000 až 300 000kč. Vždy jsem se rozhodoval mezi Audi a BMW. Mnoho kamarádů i v rodině má právě 5 řadu E60 ale nikdo neporadí. Tak se chci zeptat, protože zde na fórum každý píše něco jiné, tak chci prosím + a - na BMW 530D a BMW 535D rok nejraději 2007 a víc, poruchovost, náklady i na spotřebu a hlavně poruchovost automatu čehož se bojím nejvíce Teď jezdím Fabii za 6,5-7,5l/100km a jsem smířený s spotřebou do 10l ale 11 a více je už na mě moc. Vyrostl jsem už z takové závodní doby kdy jsem jen šlapal po plynu. Chtěl bych už pohodlné auto a taky prostorné jelikož mám velkou postavu také ale i sportovní trochu což se mi líbí 535d protože mám rád občas plyn na podlaze a rychlou jízdu.

Abych to trošku teda shrnul, tak prosím o rady a váš názor jestli se dá sehnat zachovalé BMW 5 E50 rok 2007 + za 270 000kč
Pak názory na motory 530d a 535d, jediný mám strach na opravy automata u 535 ale jeho výkon je podstatně někde jinde jen by mě konečně zajmala spotřeba klidnou jízdou každý píše něco jiné někdo 8-9 někdo 12l kombinovaná samozřejmě

Do kolika tisíc km si myslíte že je dobré ještě auto kupovat za tuhle cenovku a třeba i jestli by někdo si dal takovou práci a poslal mi pár inzerátů třeba z Německa co by mi doporučil, může být i lehce bourané mám možnost opravy levně.

Názory majitelé a kdyby byli tak hodní třeba i FB nebo skype kde bych se mohl zeptat na pár věcí

A poslední věc, mám možnost z Německa kde bych tohle řešil přes chlapíka který bere hromady aut takže má i nějakou tu slevu u lidí, někdy mu pomáhám v dílně,

Jen pro info, pracuji jako finančák, ale vypomáhám i v autodílně kde náhradní díly mám s 30-40% slevou a neplatím za práci jelikož vždy když mi mechoš dělá na autě já mu opravuji ostatní věci co jsou jednodušší takže servis je levnější pro mě, ale i tak prosím za názory a všechno co vás napadne. Děkuji moc, snad se v tom vyznáte - v mém článku samozřejmě

PS automechanik jak jsem rikal je normalni profi ktery opravuje x5 7cky audi a5tky hodne atd ne nejakej salám z garaze. Ale je to znami a rad mi pomuze.
lukas535d

#2 Příspěvek od lukas535d »

Ahoj,ja myslim ze vzdy budou nazory na spotrebu rozdilne, ja mam 535D 200kW bez uprav jednotky,s vlozkou vzduch.filtru K&N a jezdim ve vsech rezimech za cca 9 - 9,5l, jezdim prumerne a nekdy tomu take rad slapnu.

Jinak bych ti za sebe poradil at uz 530 nebo 535 tak si porid jedine v original M-packetu a kdyz uz chces nejake to pohodli a komfort,koukej i po vybave,hlavne neber nejakou holotu bez vybavy,casem by te stvalo ze to nema to a nebo ono,dodelani vybavy je nakladne.

Servis,nevim jak se financne citis,pro nekoho je drahy,pro nekoho ne,urcite je o dost drazsi nez u fabie, nema cenu na servisu a dilech setrit ale kdyz si da clovek trosku prace daji se znackove dily sehnat za prijatelnou cenu.
cimit

#3 Příspěvek od cimit »

Ahoj, co se týče spotřeby tak s manuálem 530D jezdím mezi 5,5l-6,5l-Klidná jízda. Výkon úplně bohatě stačí na české silnice. Samozřejmě rád bych se povozil v 535D, ale jak řikám málo kde to využiješ(pouze můj názor) Musim souhlasit s tou výbavou, já mám uplně holé auto bez výbavy a vážně mě to rozčiluje. Na druhou stranu, čím míň tam toho mám, tím míň se toho může porouchat(Tím se jen vždycky uklidňuji, když vidím stejné auto s mega výbavou. Ale něco na tom je) Každopádně je to nesmrtelný motor a pokud máš možnost servisu, tak jako já, tak náklady na opravy nejsou ani moc velké. Vše se dá sehnat za dobrou cenu. Původně jsem objížděl 535d, ale před rokem a půl jsem měl jen 220000kč a v té době nebyla žádné hezká, jak technicky tak vzhledově. Takže jsem koupil 530D, protože už jsem nechtěl čekat. Zpětně mě mrzí jen to, že jsem dal přednost Manualu (který byl v ČR pouze jeden na prodej v mé cenové relaci) před výbavou. Ale kdo ví, za rok a půl a 45000km jsem u auta měnil jen alternátor a dvakrát olej. Teď budu dělat spojku a bojím se turba. Takže asi tak, snad jsem ti trošku pomohl.
lukas535d

#4 Příspěvek od lukas535d »

Pokud budes resit vybavu,musis si ujasnit co chces,je hodne 60tek s velikou vybavou ale snad zadne auto nema uplne to same jako druhe ve vybave,vzdy v nekterem neco chybi a neco navic oproti druhemu, proto je lepsi si stanovit co by v nem urcite nemelo chybet.Ja ma treba docela slusnou vybavu co jsem chtel jako Head-up, ventilovane kozene sedacky s dofukem atd,sklopna zrcatka a dalsi blbosti,poznal jsem ze mi take chybi blbosti ktere bych rad casem doplnil,takze vybave venuj velkou pozornost a hodne si o tom take zjisti. Ja jsem napriklad sel po vykonu a velke vybave za cenu toho, ze by auto mohlo byt mechanicky v horsim stavu, coz je opravitelne ale dovybavovat auto je financne vice narocne.
tomikBeik

#5 Příspěvek od tomikBeik »

taky se pridam... Byl sem na tom stejne jak ty,akorat sem mel octavku I 1,9pd,e60 se mi vzdycky libila a byl to muj sen,tak sem si ji poridil k Vanocum.
Dlouho sem vybiral a zjistoval co a jak a nakonec sem sahl po 525d LCi,nechal sem vykon zvednout na 170kw a jede to paradne.Vybavove mam holou rit,ale to sem tehdy vubec neresil a ani nyni mi to vubec nevadi.Kozeny sedadla nenavidim,park senzory nemela ani oktavka tak je nepotrebuji ani ted,ani navigaci nic,vubec mi to nese.. Auto mam s manualem takze spotreba v klidu kolem 6. Co se tyce servisu,tak kazdy auto neco potrebuje,ale s tim uz do toho musis jit. Clovek se o to musi starat jak o manzelku:D mnohdy i vice a auto ti to potom vrati.JInak ja jsem spokojenej jak zelva...
Lakyporucik

#6 Příspěvek od Lakyporucik »

Dékuji všem za parádní názory o dost lepší od vás než od tipcars atd. Stále nevím jestli 530d nebo 535d nevadí mi ze nebude manual chci dravou ale pohodlnou jízdu ale dravou. Samozrejme bezpecnou. Uz jsem dost slysel ze clovek musi byt opatrny u 535 hlavne. Ze ta neubere. Co se týče vybaveni vubec neví. Doted jsem mel jen klimu...co bych urcite chtel jsou odvetrane sedacky a vyhrivane. Dale mozna snimac deste parkovaci senzory to ozelim staci namontovat parkovaci kameru. Byl by nekdo tak ochotny a vypsal mi co vse muze treba BMW mit ? Jak funguje Head up dobre ? A co aktivnu tempomat jak se ridi podle aut ale to uz asi tezko sezenu z a nocni vydeni asi taky tezko. A co automaticke dalkove svegla a myslite ze do 280tis se da najit koncem roku nejake slusne bmw 535d rok tak 20p7 az 08 z nemecka ? Jinak repro s 13ti reproduktory too ani neni podminka. Napada vas jeste neco co by se mi mohlo hodit pri vyberu sice bych chtel sedana ale combi je levnejsi tak nevim jedine co vim na naftu sakra bacha u 535 a hlavne menit olej v prevodovce atd jedte neco ?
mi00wa

#7 Příspěvek od mi00wa »

Mám 535d a mnoho výbav.
Mám problém udržet konstantní rychlost i přes 60km/h ti to připadá že jedeš 50km/h. Tak bacha na to. Tenhle motor je suprovej, nepraskají svody než u 530d (plechové) turba jsou sice dvě ale nemají naklápěcí lopatky. Dělal jsem zatím údržbu (olej, filtry, svíčky + jednotka, termostat) pak příjdou brzdy ( jsou drahé a velké, dáš minimálně 17" kola)
Head up ti promítá na čelním skle údaje ( rychlost, navigace pouze šipky+ názvy ulice a křižovatky či kruhový objezd, check message) jde vidět i za hodně denním světlem, pokud nevezmeš sluneční brýle.
Kožené sedačky v létě horké a v zimě studené, ale to nevadí mám je jak vyhřívané tak klimatizované.
Dynamic drive omezuje náklon auta, další suprová věc.
S tím autem jsem hodně spokojenej, doveze mě kam má i zvedné náladu :-)
I zvuk je pěknej ( při vyšších otáčkách vydává sportovní charakter)
P.S klidně se mě můžeš na něco zeptat.
TANN3R

#8 Příspěvek od TANN3R »

Lakyporucik píše:..Teď jezdím Fabii za 6,5-7,5l/100km a jsem smířený...
Tohle mě rozesmálo, mám stejnou spotřebu na E60 530d s manuálem a 195kW :D

Jinak popisovat rozdíly mezi 530d a 535d by se dalo dlouho, můj názor jako člověka co tyhle auta servisuje je jasný - 35d je nejlepší nafta, co se dá koupit ve smyslu výkon/poruchovost/kultivovanost, ale celkově je servisně nákladnější. Ani ne tak motorově, tam je navíc zjednodušeně jen turbo, zbytek jako vstřiky, čerpadla stojí podobně na obě verze. Ale běžný spotřebák je prostě dražší, třeba brzdy stojí cca 2x tolik co na 30d.

Sám sem nakonec koupil 530d s manuálem prostě proto, že najít pěkný kus za "rozumné" peníze je problém a nešlo moc vybírat - právě proto, že jsem chtěl jedině s Mpaketem. Každopádně 530d s chipem a manuálem jede stejně jako 535d, jen teda ten turboefekt..
Lakyporucik

#9 Příspěvek od Lakyporucik »

Dik moc ze se te mohu zeptat heads up nemusim mit ty sedacky bych bral dost a to naklaneni do zatacek. Jakou mas spotrebu vlastne ? A je tam ten servis opravdu tak markantni rozdil nez treba u superbu atd hlavne nahradni dily ne prace ale dily a myslis ze to tech 300 tis se bude na konci roku dát sehnat opravdu solidni 5tka ? Nejaky 07 ? A na co si dát tak pozor ? Pri koupe. A neni tu nekdo z Olomouckeho kraje ? Jestli by me nekdo nesvezl 500m treba jen at vim jakou to ma dynamiku atd. Volba padne asi na 535 ale ted na co si dat vse bacha a nejaka zakladni vybava no
lukas535d

#10 Příspěvek od lukas535d »

535 koupis jen s automatem,ta neni s manualem. Super vec je i hydrokufr,nemusis si zasirat ruce aby jsi otevrel, i panorama, ale vse ma sve pro a proti. Pokud budes volit e61,jiste te budou cekat draty v 5tych dveri,pokud je nekdo nedelal,rady se lamou,oprava cca 3000,-. Ja jsem komplet brzdy jeste resit nemusel ale v originale pry vyjdou na 535 cca 35000,- Jinak si myslim ze takove auto je skoda mit bez vybavy a je fakt ze rychlost se hoodne tezko dodrzuje. Zboznuji zvuk 535 v zatahu, kolikrat si vypnu i radio a uzivam si zvuku motoru,to by jsi musel zkratka slyset. Dalsi dobre veci jsoi dynamic xenony a aktivni rizeni. Mam i aktivni tempomat,je to dobra vec ale nocni videni neni moc videt na autech,nebo aspon ja jej nevidel.
Je fakt ze 535 staci opravdu malinko aby se utrhla ale v podstate hned zasahne elektronika.
Ja jsem od Olomouce, pokud budes chtit se podivat a nebudes mit uz koupeno tak budu za 14dni doma,tedy pokud ti bude stacit jen 200kW 535ka
mi00wa

#11 Příspěvek od mi00wa »

Spotřebu neřeším, ale 8-10 dálnice, město i přes 12l, okrsek 6l Automat, manuál se nedělal stím motorem.
head Up je dobrá věc na navigace, máš šipky včetně vzdálenost kdy máš odbočit. Brzy vyfotím.
Sedačky komfort nejlepší, když máš kůži tak hlavně ať je výhřev, klimatizační bych moc neřešil málo zapínám.
Jinak na e60 není standart sklápěcí zadní sedačky, pozor na to taky. Pouze za příplatek!
Navigaci doporučuju professional, nikoliv bussines!
Natáčecí bixenon mám taky, je to taky dobrá věc.
Nemám sice logic 7 (13 repro) ale top hifi 10 repro a jsem spokojenej.
Mám moje oblibené Light packet, oranžové LED osvětluje i kliky dveří a přihrádku ve dveřích všech + ve zpětném zrcátku kde osvětluje při vystupování či nastupování vozovku.
Aktivní řízení taky skvělá věc.
Bohužel nejsem z Olomouce, ale 50 km od Ostravy.
lukas535d

#12 Příspěvek od lukas535d »

Já naopak ty klimatizované sedačky využívám hodně často a už bych nechtěl auto bez nich, jak už jsem psal musíš si ujasnit u výbavy co tam musíš mít, 100 lidí 100 chutí. Jinak Lichtpaket souhlasím a doporučuji, také to je má oblíbená věc. Hlavně, málem jsem zapoměl na nezávislé topení, skvělá věc v zimě, já bez něj také ani náhodou,nebo jde i v třeba létě funkce odvětrání auta.

Ví někdo kolik kategorii speaker systému E60-61 má???
Lakyporucik

#13 Příspěvek od Lakyporucik »

Dekuji vsem za komentare. Mám ješte pár otázek prosim. Myslíte že se dá za 270tis koncem roku nebo začátkem příštího nejaká zachovalá 535 rok tak od 07 nejlepe sedan s nějakým slušným vybaveni chtel bych ty sedačky s odvetrávani vyhrivani a klim. Pak heads up, možná i aktivní tempomat, M packet pro me neni podmínkou. Myslíte že se dá časem dodělat ? Kdyby jste měli čas mohli by jste třeba na mobile.de poslat nejaký inzeráty co by jste doporučili prosím. Myslíte že je lepší brát z Německa ? Nemáte nejakeho známého který s tímhle obchoduje. A co tak udelat hned po koupi na 535. A Luke ty jsi kde od Olomouce ? Mohl bych se teda pak zastavit a podívat se ? Snad vás moc neotravuji.
mr_nitroz

#14 Příspěvek od mr_nitroz »

Lci 535d za 270 leda vyjetou kurvu nebo holotu nebo budes mit sakra stesti a neco pekneho najdes. Pekne kousky byvaji ale do par dnu pryc.
Lci 530d sezenes spis za ty prachy.
Ale chapu ze chces 535d, je ve vsech ohledech lepsi jak 530d.
Lakyporucik

#15 Příspěvek od Lakyporucik »

A combi je levnejsi ze ? Nevi nekdo proc tomu tak je ?
Lakyporucik

#16 Příspěvek od Lakyporucik »

Lakyporucik píše:A combi je levnejsi ze ? Nevi nekdo proc tomu tak je ?
a co tak nejakou 2005 az 06
mr_nitroz

#17 Příspěvek od mr_nitroz »

To je tak u kazdeho auta, sedan nebo hatchbag je lepsi, cenejsi.
mi00wa

#18 Příspěvek od mi00wa »

a hezčí
TANN3R

#19 Příspěvek od TANN3R »

.. a zrovna u E60 vs E61 je taky sedan podstatně méně problémový.
lukas535d

#20 Příspěvek od lukas535d »

Ja bych rekl za za 270k sezenes slusnou 05. Jinak jak uz jsem psal,tak to plati,pokud se budes chtit podivat.
Odpovědět