Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosím o radu před koupí BMW F10

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jind

#1 Příspěvek od Jind »

Zdravím Vás,

Velice rád bych se zeptal na pár otázek před koupí staršího BMW F10, jednalo by se o model např. goo.gl/BzJvTs

Mé rozhodování není lehké, Škodu Superb jste mi krásně rozmluvili o pár článku níže :D Protože jsem z vesnice a nejbližší autobazar AA* je v Sokolově (kde nemají pořádná auta) tak jsem alespoň vyzkoušel se projet v tom Superbu, mno je to na pohled pěkný auto, ale proti passatu b 5,5 kterého vlastním jsou jízdní vlastnosti superba velice špatné, tvrdé auto, pro řidiče nepohodlné.

Vlastním auto Passata B 5,5 v ropě 19tdi PD, najeto 350 000 Km a to nevím, co bylo najeto předtím. Servis na motoru 1ks egr ventil jinak 0kč
O ostatním bych se zmínil asi takto, dvouhmota, nápravnice, brzdy komplet, hodně rezu :D

V čem bych tedy potřeboval poradit :

1) Jak je na tom ten motor 2.0 D ? dočetl jsem se o vibracích (Motor bych volím díky menší spotřebě)
2) Jaké jsou servisní náklady, oleje, filtry, brzdy, nebo co výměna rozvodového řemenu?
3) Dokáže někdo jiný kromě BMW servisu na tom autě něco udělat?
4) Má auto vyloženě nějaké neduhy, na které by se člověk měl připravit?

5) Vážná otázka jak je na tom auto s pohodlím řidiče ? je dostatek místa ? Jakou volit sedačku ? Kůže? látka ? v tomhle se nevyznám, mám Alacantaru a ta mě vyhovuje, sedačka je dost velká a místa je dost.
6) Proč se u inzerátu píše někde Bixenon a někde jen Xenon ? Moc to nechápu, ale jedno vím jistě... Jediný auta která v noci na dálnici svítí jsou ty BMW :D

Uvažoval jsem i o novějším passatu, ale ten mi připadá tak malej a má stejné motory jako superb, 103 kw a 125kw kde neduhy u 125kw jsou údajně praskání hlavy.

Využití auta,
Aktuálně jezdím každý den 12 km tam 12 zpět, 2x týdně ujedu 100-300 Km taková směs KM.
K aktuálnímu autu se nechovám moc hezky, sice ho nechám zahřát, ale jelikož to je jenom 74 kw tak je plyn neustále na podlaze. Předjetí kamionu je pokaždé kaskadérský kousek a je potřeba mít pevné nervy.

Děkuji všem za jakékoliv odpovědi.

PS: BMW jsem nikdy nevlastnil proto tak hloupé otázky, největší problém je že si ho nemůžu nikde vyzkoušet.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

1) Jak je na tom ten motor 2.0 D ? dočetl jsem se o vibracích (Motor bych volím díky menší spotřebě)

motor 2.0D rovnou vyškrtní z výběru,trpí na rozvody, praskání bloku apod, mnohem lepší volba když už chceš naftu je 530D, 535d, o litr vyšší spotřebu ti dorovná mnohem lepším chodem, tahem a spolehlivostí

2) Jaké jsou servisní náklady, oleje, filtry, brzdy, nebo co výměna rozvodového řemenu?
u F10 celkem velké, olej s filtrem uděláš za 3ku, ale třeba k brzdám zatím není pořádná náhrada, takže u F10 je lepší dát brzdy origo a tam je cena kolem 40k za komplet brzdy předek zadek
rozvody to má řetězem, výměna 20-50tkč, podle toho co vše bude špatné a jaká motorizace (520D výdrží rozvody 50-200tkm, 530d 100-300tkm),

3) Dokáže někdo jiný kromě BMW servisu na tom autě něco udělat?
do BMW bych určitě nejezdil, moc tomu nerozumí a cena je vysoká

4) Má auto vyloženě nějaké neduhy, na které by se člověk měl připravit?
lámání kabelů do kufru co zdědilo po svém předchůdci, občas někam zateče, ale zatím je to poměrně nové auto, v zimě zamrzají zámky a pak s tím nejde jet, protože u nedovřených dveří nejde zařadit.
no a plus všechny neduhy nafty, tzn vstřiky, čerpadla, turba, EGR, řemenice kliky apod

5) Vážná otázka jak je na tom auto s pohodlím řidiče ? je dostatek místa ? Jakou volit sedačku ? Kůže? látka ? v tomhle se nevyznám, mám Alacantaru a ta mě vyhovuje, sedačka je dost velká a místa je dost.

sedačky určitě komfortní, idealně s odvětráváním, to je dost fajn, látku určitě ne, místa je dost, 5ER je vyšší třída(bussines), passat a superb je vysší střední,

Uvažoval jsem i o novějším passatu, ale ten mi připadá tak malej a má stejné motory jako superb, 103 kw a 125kw kde neduhy u 125kw jsou údajně praskání hlavy.

svez se v BMW a ten Passat tě rychle přejde, navíc novější passaty od B6 sou nákladama horší jak BMW.

a taky se svez benzínovou pětkou 535i, náklady sou plus minus stejné, svezení jinde
Jind

#3 Příspěvek od Jind »

Moc dekuji za vycerpavajici informace.

Urcite se s tim svezu a porovnam to :D

Jeste jednou diky, snad tento topic pomuze i ostatnim kteri zvazuji nakup tohoto auta.
Odpovědět