Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 TDS problém s výkonen + svítí dobíjení ale dobíjí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bobkins

#1 Příspěvek od Bobkins »

Zdravím,

od minulého roku se mi zhoršil výkon, nejdříve jsem myslel že turbo, to bylo vytažený a vše OK. Další problém je, když teď začínají být tepla (25 stupňů a výš) auto blbne více, jedu třeba z kopce na 2 kde mi to normálně auto motorem brzdí, ale když pustit plyn nespadne ani spotřeba na 0 ale třeba na 2L (na aktuálním ukazateli analogovým) a auto nebrzdí, dělá mi to většinou za tepla.Zkoušel jsem odpojit váhu vzduchu a stále stejný.

EDIT: začlo mi svítít zničeho nic ABS/ASR (tipuju čislo doufám) ale další den se k tomu přidala kontrolka Dobíjení, ale když měřím baterku v zátěži ukazuje přes 14V.

Proč svítí kontrolka když to dobíjí? může to mít souvislost s ABS/ASR ?

Díky za odpověď
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

pokud máš možnost vyměň el. hlavu čerpadla bude to tak na 70% dělat ona
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

taky bych viděl problém v čerpadle
Bobkins

#4 Příspěvek od Bobkins »

Nahodou se mi tu jedna el. Hlava vali, takze vyzkousim a uvidim.. Diky
Bobkins

#5 Příspěvek od Bobkins »

nakonec jsem se k tomu ještě nedostal...

Teď nedávno mi začlo svítít ASR/ABS a od tý doby se problém neukázal (pomalé padání otáček, akt. spotřeba nespadne na 0)

ještě se k tomu přidala kontrolka dobíjení, baterka je rok stará (Varta Silver 100Ah) a když zapojím měřák na baterku tak při vyplým motoru i nastartovaným se zaplými xenony kolem 14V, může to mít nějakou souvislost ?
patrikE39

#6 Příspěvek od patrikE39 »

pokud máš nastartováno a na baterce naměříš 14V tak je to v pořádku.... jinak na výkon.. zkus odpojit odpojít tu váh uvzduchu a když to pojede a nebude blbnout je to ní... jinak další co muže blbnou je barové čidlo, elektronika čerpadla atd...
Bobkins

#7 Příspěvek od Bobkins »

váhou vzduchu to není, chovalo se to stejně, jinak mě teť trápí kontrolka dobíjení, proč svítí když to dobíjí, když dám 4000 otáček tak zhasne nachvíli
podolak2

#8 Příspěvek od podolak2 »

řeším stejný problém na 530d 142kw ...stejné příznaky je to tema ted nahoře... prostě za tepla nejede...ale za chladneho počasi jede jak zpraku...
jinak tamto s tim ukazatelem spotřeby jsem taky spozoroval a bylo to vždy když jsem měl zaplou klimu zkus ji vypnout a spotřeba aktual by měla zase padat k nule normálně...

ale ten výkon ted taky řeším,,, podezřivam taky vahu vzduchu ale fakt nevim no
Bobkins

#9 Příspěvek od Bobkins »

klimu sem nepoužíval a stejně to dělalo
Odpovědět