Zdar jak svina chlapi,
vcera sem menil olej na moji 530i s N52kou. Na zaklade rad tady na foru, kde prakticky vsichni rikaji ze do tohoto motoru patri 5W-40 misto 5W-30, na kterej sem jezdil doposud. Ono ho to taky od vyneny do vymeny pomerne dost zralo, ale to je klasika u tohoto motoru. No doufal jsem ze to vyresim prejitim na o jeden level hustsi olej, ale mam ted jinej problem. Prvni nastartovani po vymene si to tak vterinku cvaklo a byl klid, sepot kvetin. Dneska sem jel ale do obchodu asi 3km a neprestalo to cvakat:( Jde to shora, zdvihatka? Asi se s tim uz neda nic delat ze? Mam najeto 245tis. hadam teda, zeto bude chtit zase zpatky ten 5W-30...?
Dik
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cvakani po vymene oleje za hustsi
Ten olej cos použil není o nic moc jiný než o to ze jsi zvi sil teplotu z plus cca25 stupňů na 35 za teplého počasí , pokud chceš aby motor přestal cvakat při ranním studenými startu musíš zkusit olej 10w30 10w40 tim ze ale dodrzis normu oleje co do auta patři olej je hustší při studenými i za tepla nestihne vytéct ze zdvihatek ja co si pamatuju je to aca A3 B3 ne C3 a nejezdi žádný lomg oleje mám 523 a měl jsem stejný problém a dal jsem 10w40 s normou bmw98 ACA. a3 bývali ll olej ale jezdím jen do 10tis a ven a mám klid a motor tape jak novej ,,, zkus třeba ti to pomůže než budeš měnit zdvihatak . Cus Radek
Ten olej cos použil není o nic moc jiný než o to ze jsi zvi sil teplotu z plus cca25 stupňů na 35 za teplého počasí , pokud chceš aby motor přestal cvakat při ranním studenými startu musíš zkusit olej 10w30 10w40 tim ze ale dodrzis normu oleje co do auta patři olej je hustší při studenými i pro Teplic a nestihne vy téct ze zdvihatek ja co si pamatuju je to aca A3 B3 ne C3 a nejezdi žádný lomg oleje mám 523 a měl jsem stejný problém a dal jsem 10w40 s normou bmw98 ACA. a3 bývali ll olej ale jezdím jen do 10tis a ven a mám klid a motor tape jak novej ,,, zkus třeba ti to pomůže než budeš měnit zdvihatak . Cus Radek