Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Délka hadiček podtlaku turba
Dá se někde najít délka jednotlivých hadiček podtlaku turba (černá, červená, modrá) 535d?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Pokud by ti to stacilo vedet z toho kolik metru mi bylo nauctovano Jaraxem a az v sobotu, muzu se ti podivat kolik metru mi nauctoval Jarax kdyz mi menil v unoru vsechny podtlakove hadicky. Samozrejme to ale nemusi byt presne protoze auto u nej bylo na to, aby mi vymenil vsechny hadicky a minuly tyden na aute delal nekdo jiny a ten zjistil ze vsechny hadicky Jarax nevymenil,takze nejake hadicky musel jeste vymenit i on. A take tezko rict,do toho nikdo nevidi jestli nauctoval to co opravdu pouzil.Vlasta píše:Dá se někde najít délka jednotlivých hadiček podtlaku turba (černá, červená, modrá) 535d?
Když budeš tak hodnej. Mně rupla ta modrá hadička od skříně podtlaku (30 cm) Když jsme to rozdělali, tak ani ty ostatní nejsou už v 1A stavu, tak bych je preventivně vyměnil.
Jasny,bude to az v sobotu,driv se k tomu nedostanu. Ber to jen prosim orientacne, jednak ze nevim jestli je nauctoval podle pravdy a jednak ze se museli jeste nejake dodavat. No ale kdyby jsi nahodou menil vsechny a zaznamelal bys kolik jsi ktere barvy doopravdy pouzil, bylo by to zajimave vedet. Nejen pro me abych to mohl porovnat,ale i do budoucna pro ostatni,co to budou zjistovat a menit.Vlasta píše:Když budeš tak hodnej. Mně rupla ta modrá hadička od skříně podtlaku (30 cm) Když jsme to rozdělali, tak ani ty ostatní nejsou už v 1A stavu, tak bych je preventivně vyměnil.

Trochu mě zarazilo, že ani v BMW tady u nás neví, kolik tam čeho je, v ETK to taky není uvedený
Díky, ještě tam mám modrou, i podle ETK. Zkusím to koupit, doufám, že nedopadnu, jak ten policajt s tapetama
bohuzel modre tam od Jaraxe napsane nemam i kdyz vim ze tam maji byt take, asi je nemenil i kdyz mel. U Jaraxe se uz nedivim nicemu,kdyz jiny mechanik zjistil ze nejsou vsechny hadicky vymenene a ty vymenene byly prehazene,takze to zlobilo. Po vymene zbytku hadicek jinym mechanikem a prehazenim hadicek tak jak maji spravne byt motor slape krasne. Kdyz jsem se ptal toho co to predelaval spravne,tak rikal ze pouzil jeste nekolik metru hadicek.
Mně teda ty metry co uvádíš, přijdou přehnaný. Ke skříni regulace turba jsem potřeboval 30 cm modré hadičky. Ony ty hadičky mají stejnej průměr, barevný jskou právě proto, aby méně bystrý mechanik nepopletl, co kam patří
No já si také myslím, že ty metry jsou přehnané,proto bych tě chtěl poprosit,když budeš měnit všechny hadičky, jestli by jsi potom napsal kolil jsi toho opravdu použil. Bohužel s tím jinak člověk nic neudělá, když u toho nemůže být, aby to viděl jak výměna proběhla. Je to už pak jen o soudnosti mechanika jestli chce zákazníka podělat a nebo je férový. Já narazil na ten první případ. Bohužel já u Jaraxe narazil na více problému co nadělal.Vlasta píše:Mně teda ty metry co uvádíš, přijdou přehnaný. Ke skříni regulace turba jsem potřeboval 30 cm modré hadičky. Ony ty hadičky mají stejnej průměr, barevný jskou právě proto, aby méně bystrý mechanik nepopletl, co kam patří
Jak píšeš s tou barvou, aby to mechanik nepopletl, co jsem měl možnost vidět po Jaraxovi, modre hadičky jsem tam neviděl, jestli místo nich použil černé, tak se ani nedivim že to po něm bylo popřeházené.
Každopádně si myslím i tak, že hadiček tam je jistě hodně, takže se to po tech centimetrech určitě nastřádá na metry.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
originál BMW hadičky jsou neskutečně drahé, ale jen ty vydrží léta, lukas535d, tak at ti je ten tvůj stavající mechanik vyndá a přeměří, každopádně jsem to zapojoval tak jak to zapojeno bylo, resp měnil hadičku po hadičce, takže pokud už to prohozené bylo, tak to prohozené zůstalo, ¨
co se matně pamatuju tak se měnili i hadičky k silentbloklům, nejen k turbu,
Dobre i kdybych bral to ze mohly byt spatne zapojene uz pred tim.Rekl bych ze kdyz se clovek obrati na mechanika se zavadou a resi se kompletni nove hadicky ktere zpusobuji zavadu,tak by je mechanik nemel jen povymenovat ale take prekontrolovat spravne zapojeni tak aby mechanik mohl rict v klidu rict ano je to vse vymenene a vse prekontrolovane aby vse bylo tak jak ma byt.JaraX píše:originál BMW hadičky jsou neskutečně drahé, ale jen ty vydrží léta, lukas535d, tak at ti je ten tvůj stavající mechanik vyndá a přeměří, každopádně jsem to zapojoval tak jak to zapojeno bylo, resp měnil hadičku po hadičce, takže pokud už to prohozené bylo, tak to prohozené zůstalo, ¨
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
to máš asi pravdu, nějak mě vůbec nenapadlo že by to mohlo být špatně zapojené a v tomdle uznávám svojí chybu, některé hadičky byli už děravé tak se šlo po tom že je problém v tom.
na druhou stranu zkontrolovat správné zapojení všech hadiček taky není otázka 5min. na tvém autě jsem dělal testy všech "zvonů" přes istu a vše fungovalo, tím jsem to bral za vyřešené,
na druhou stranu zkontrolovat správné zapojení všech hadiček taky není otázka 5min. na tvém autě jsem dělal testy všech "zvonů" přes istu a vše fungovalo, tím jsem to bral za vyřešené,
Je jasné že kontrola není na pět munut ale když něco člověk dělá tak by měl na 100% a né polovičatě i kdyby to mělo stát o nějakou kačku více, protože to ve výsledku dopadne tak, že to stejně někdo další bude muset zkontrolovat jako v mém případě aby se závada odstranila a zákazník to stejně zaplatí ale už ve větší míře, protože ten druhý mechanik musí jít po závadě zase úplně od začátku.JaraX píše:to máš asi pravdu, nějak mě vůbec nenapadlo že by to mohlo být špatně zapojené a v tomdle uznávám svojí chybu, některé hadičky byli už děravé tak se šlo po tom že je problém v tom.
Určitě to byl jeden z důvodů proč šlo z domu původního majitele, čekal ho velký nákladný servis,také asi ani ten majitel a servis či servisy si s autem nevěděly rady jaký je v něm zakopaný pes, tak to zbastlili a také majitel s tím už asi nechtěl mít náklady. Těžko říct co v tom bylo, ale to je jedno. Naštěstí jsem našel opravdu schopného člověka, který si s autem poradil a dal to dohromady na 150%, bohužel jsem na něm nenarazil na tomto fóru.JaraX píše:tak je pravda tvoje auto byl extremní připad, na takovém autě se dalo něco takového čekat, spousta aut mi jezdí třeba po prvním majiteli, takže člověk není zvyklý takové závady očekávat.
ale to je jedno, vymlouvat se nebudu, beru to jako moji chybu.