Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Celni sklo E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomas_Hartge

#1 Příspěvek od Tomas_Hartge »

Ahoj vsichni.
Resim jake mam koupit celni sklo na E61. Auto ma Hud, destovy senzor, automaticka svetla, snad i nejakou kameru co poznava znacky pro navigaci co mi rikal znamy. Na realoem to ale na me vysipalo nezkutecne mnozstvi skel a nevim jake vybrat aby vse fungovalo jak ma. Poradi nekdo?

Dik
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Zajdi na stránku http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html a tady si zadej posledních 7 znaků VIN. Po zadání kódu Captcha se Ti zobrazí výrobní konfigurace Tvého vozu. Buď si vytiskni to PDF z odkazu nebo vyobrazenou stránku. Důležité jsou ty "Code", která znamenají tu zvláštní výbavu jako je např:
S356A Klimakomfort-Verbundverglasung
S610A Head-Up Display
S611A BMW Night Vision atp.

Dále zajdeš na stránku http://www.etk.cc/ a tady si zadáš opět posledních 7 znaků VIN a najdeš oddíl, kde jsou okna, například http://www.etk.cc/bmw/CS/search/selectC ... 1/51_4903/ . Tady by se Ti měla opět vypsat výrobní konfigurace vozu a hned na začátku najdeš sekci "Filtrovat skupiny podle možností :", kde by se měla předpřipravená konfigurace zobrazit pomocí Code a teček v kroužku Ano/Ne/?

Níže u jednotlivých dílů najdeš v šedém pruhu upřesnění např:
Pro vozidla s Tepelný komfort-bezpečnostní sklo (S356A Ano) a
Automatická klimatizace (S534A Ano) a
Zobrazení přístrojů na čelním skle (S610A Ano)

Následuje nejzajímavější část:
Opíšeš si příslušné BMW číslo, např. 51317180340 a přepíšeš ho sem http://www.bmwkrotil.cz/rubrika/29-Nahr ... /index.htm , kde zjistíš cenu bez DPH a vynásobíš 1,21 pro zjištění konečné ceny. Nakonec si najdeš nějakého servisního prodejce v okolí, který Ti uvedené sklo sežene za cca 2/3 ceny. :D
Tomas_Hartge

#3 Příspěvek od Tomas_Hartge »

No tak ja jdu na to. Jsem zvedavej, co z toho vyleze. Mel bych si davat nejaky extra pozor co by na skle nemelo chybet? Da se koupit rovnou i determalni okno? Diky za rady
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

determální sklo je sklo s označením IR, pokud budeš chtít origo BMW sklo tak je to cca 20tkč(determální, HUD, dešták)
mr_nitroz

#5 Příspěvek od mr_nitroz »

Pokud vymenis obycejne sklo za pokovene/determální doporucuji to pridat do vybavy auta a nakodovat bud cele auto nebo jenom jednotky, které to ovlivnuje. (HUD, destak, klimatizace atd.)
Tomas_Hartge

#6 Příspěvek od Tomas_Hartge »

Takže si spíše ušetřit problémy a dát tam to co tam má být.... 8) Sice tedy netuším, jak by mohlo determální sklo něco ovlivnit (mimo toho že bude v autě menší vedro), ale budiž. Hledal jsem sklo podle označení co mám ve výbavě vozidla jak mi radil starML, ale stejně v tom jsou jakési otazníky. V té kombinaci co to mám já, sklo neexistuje.... Automatická klimatizace S534A, dešťový senzor (označení ve výbavě nemám, ale v autě je), automatické stmívání světel S5ACA a HUD S610A a navíc individual sunshade glazing S761A, high gloss shadow line S760A(ale to se bude nejspíš týkat bausetu). Můžu klidně zaslat celé osazení vozu. Zřejmě je chyba ve mně.

Nedá se náhodou poznat jaké tam má být sklo dle označení origo skla co je na autě?

Už jsem z toho jelen... :roll:
Tomas_Hartge

#7 Příspěvek od Tomas_Hartge »

Jinak origo sklo nepotřebuji. Potřebuji to hlavně spáchat na pojistku kterou mám nastavenou na 10 litrů a chci aby vše fungovalo jak má. Determál jsem pouze bral v úvahu za co by to vyšlo například od Pilkingtonu apod...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

determál s HUDem do 10k s prací? to jsi vtipálek.
sonyk02

#9 Příspěvek od sonyk02 »

asi jako JaraX , sklo pro Head-Up promítání pod 10k určitě neseženeš, maximálně nějaký použitý. Na tuhle akci si připrav rozpočet 15-20t Kč. :D

Tohle sem si zjištoval hned na začátku, když jsem pojištoval auto kolik stojí tohle spešl sklo a proto sem ho pojistil hned na vyšší částku..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

ja třeba lidem s E65 doporučuji si vůbec nedělat připojšitění skla a skla měnime z havaríjka, vychází to lépe, jelikož E65 má navíc ještě vyhřívané sklo
Tomas_Hartge

#11 Příspěvek od Tomas_Hartge »

No hoši tak dík za cenné rady ohledně cen, ale s tím si poradím. Nemusíte mít strach. :) Spíš bych se rád dověděl, co tam má být za okno??? :roll:
hungar

#12 Příspěvek od hungar »

Taky mi můj pojišťovák doporučil, abych si při své spoluúčasti 5000 Kč 10% nedělal připojištění čelního skla, které by vyšlo na cca. 2000-2500 Kč, že je to lepší z havarijka a ušetřím, protože sklo se obvykle za 5 let rozbije jen jednou. na havarijku zaplatím spoluúčast 5000 Kč na pojistce bych zaplati 10-15 tis. Kč a navíc u čelního skla a podobných věcí u havarijka prý nesundávají bonus :-)
Tomas_Hartge

#13 Příspěvek od Tomas_Hartge »

No to ti poradil dobře. Ale když nemáš havarijní pojištění, je ti to celkem k hovnu 8O
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

no ono provozovat taková auta bez havarijka je dost sebevražda, hlavně když tě pak blbá srna vyjde 100k
Odpovědět