Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

regenerace DPF 530d 2007

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mocuryamater

#1 Příspěvek od mocuryamater »

Protože už uplynula od té příhody delší doba tak sem se rozhodl, že Vám tady popíšu mojí zkušenost s regenerací filtru pevných částic u mé Bmw e61.
Koupil jsem ji loni a večer ji hodnotíme s klukama v práci, motor nastartovanej a najednou se ozval ten divnej zvuk a zpod auta se vyvalil smrad spálenýho oleje a já říkám: tak a hned se něco podělalo mám ji dva dny a tohle.
Naštěstí můj kolega ji má tu samou už delší dobu a říká "neboj to ti začla regenerace DPF". Potom samozřejmě začala diskuze-jak-kdy-proč-kudy a tak,
rady jak na dálnici při ustálené rychlosti se to nejlíp vyčistí a podobně
já samozřejmě jednooký král mezi slepými-protože sem tam vedoucí?! sem se rozhodl, že až ráno pojedu domů tak provedu na dálnici regeneraci.
Bydlím na Kladně a jezdím po nový Karlovarce tak hned po nájezdu na dálnici sem dal tempomat na 210, klídek pohoda Red bull a všechny auta co sem míjel mi připadaly že stojej nebo spíš couvaj ale to Vy všichni co máte Báwo znáte. No a asi na úrovni odbočky na Jeneč předjíždím tři auta a najednou kurva prostřední je prassat, no můžu řict že ať vášnivej čtenář D-Fense v tu chvíli se mi zastavilo srdce ale moje reakce byla, že místo abych šláp na brzdu tak sem dal plnej a děj se vůle boží. Asi koukali na přistávající letadlo ale trvalo jim dost dlouho než sem uviděl ve zpětným zrcátku jak vystřelili za mnou. Udělal sem si náskok asi půl kiláku odbočka na Přítočno potom Dolany kurva rozkopaná silnice tak Hostouň, Hřebeč, Kladno a tam sem dojel rychle ke Kauflandu na parkoviště vyskočil z toho a mazal pěšky domu. No nedohonili mě ale teď už zase regeneruju jenom před firmou a dávám si bacha.Tak tímto sem chtěl napsat že mě serou tyhle enviromentalistický hovadiny a dávejte si pozor všichni co to tam znáte,občas se tam vyskytujou
Ahoj všem příznivcům Bmw.
HynekE38

#2 Příspěvek od HynekE38 »

Ahoj,
můžete mi někdo prosím přesně popsat co je to ta regenrace, čeho se má docílit a jak jí tedy správně dělat?
Používám několik naftových aut MB, Jeep, Bmw ale nikdy jsem nic kolem neřešil...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

no na to ze primo v diagnostice po aktivovani regenerace te vyzivaji k jizde rychlosti 60-90 po okreskách (crosscountry) aby to bylo co nejefektivnejsi tak tohle je taky způsob no :lol:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

HynekE38 píše:Ahoj,
můžete mi někdo prosím přesně popsat co je to ta regenrace, čeho se má docílit a jak jí tedy správně dělat?
Používám několik naftových aut MB, Jeep, Bmw ale nikdy jsem nic kolem neřešil...
Pokud jezdíš dálky, nemusíš nic řešit, regenerace proběhne, ani to nepoznáš. Horší je to v městském provozu. Tam se spouští po ujetí cca 200 až 300 km. Vyjedu na dálnici, na tempomat dávám 120 a manuální pětku, 20 km
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
PeqpeK

#5 Příspěvek od PeqpeK »

tomu prvemu prispevku som absolutne nepochopil

na spustenie regeneracie musi byt splnenych viacero podmienok, je odporucene jazdit co najkonstantnejsie a nad 60kmh, pri silnejsej akceleracii sa regeneracia prerusi, po ustaleni rychlosti zase pokracuje, cele to riadi motorova jednotka

je toho vela popisaneho aj na slovenskom klube, staci sa spytat google
mocuryamater

#6 Příspěvek od mocuryamater »

Ahoj
Spíš to mělo být jenom takový odlehčení od problémů s našimi miláčky než nějaké řešení co a jak.
Odpovědět