Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repase kulovych cepu, ma nekdo zkusenosti?
-
-
taky mne to tema zajima...dwarrowdelf píše:Tak presne na to se ptam, aby nemenit cele rameno da se repasovat jen cep, a hledam nekoho kdo s tou technologii ma zkusenosti?MattyX píše:V hliníkových ramenech se čepy nemění, kupují se celá ramena ...
asi nejjednodussi bude kontaktovat toho chlapka a zeptat se ho jake zkusenosti ma konkretne s BMW a hlinikovymi rameny..
Ono ty ramena (napr. Meyle) za VO ceny nejsou nijak extra draha, ale jde predevsim o ekologii na co vyhazovat hromadu materialu kteremu nic neni a kde byl vyrobek naschval vyrobeny tak, aby se musel vyhazovat a kupovat novy. Pokud existuje zpusob jak vyrobek tedy soucastku/ND opravit/repasovat/zachovat pri zachovani uzitnych vlastnosti, tak to alespon ja osobne povazuju za nejlepsi reseni.... a to dokonce i v pripade kdyz to cenove vyjde srovnatelne jako vyhodit a koupit novy..
Bohuzel jedny ramena jsem uz menil.. ty puvodni jsou ale stale jeste celkem dobre pouzitelne (klepani bylo skoro neslysitelne ale nechal jsem se k tomu premluvit) tzn. mohl bych ty puvodni tomu chlapkovi na zkousku prinest jestli je dokaze zrepasovat (vypada to ze ten chlapik ode mne neni ani 15 minut daleko....) a pak muzu pro zajemce poreferovat ...
Kdysi snad pred 20 lety se delaly i u osobaku repasy tlumicu to jsem driv taky parkrat vyuzil....(radsi dam praci ceskym rucickam, usetrim pri tom zivotni prostredi a pokud se pri tom nahodou usetri i nejaka kacka, tak se pochopitelne taky zlobit nebudu ). Navic bohuzel casto jsou nove dily dimenzovane aby vydrzely co nejkratsi novou dobu, takze repas muze v nekterych pripadech znamenat i kvalitnejsi vyrobek nez novy rychloobratkovy asijsky sunt (preprodavany pod nejakou svetoznamou znackou samozrejme za x nasobny marketinkovy priplatek pro typickeho pepika ktery musi mit za kazdou cenu NOVY ZNACKOVY ORIGINAL at to stoji co to stoji

-
Psal jsem ti to i na VW clubu, ja jezdim repasovane cepy v hlinikovych ramenech uz nekolik let a kdyz je privezu po oprave, jsou pevnejsi, nez nove, na prvni M5 po Praze, 19", plne nalozene auto, 80t km po Praze a byly stale pevne, na ostatnich autech uz jsem tolik v kuse najezdit nestihal, ale jezdim na nich stale a nedam na ne dopustit..
Nicmene tuhle firmu neznam, bude to chtit vyzkouset..
Nicmene tuhle firmu neznam, bude to chtit vyzkouset..
-
Oni ted' maji akci. Ale na horni ramena se radsi zeptej. najdi na seznamu nazev iRepase, tam mas vsechnou informaci.patrikE39 píše:a jaké maji ceny? dělají třeba i zadní horní ramena? výměny čepů myslím... a nebo třeba silembloky motoru
Jinak vcera jsem vyzvednul ramena, vypadaji pevne. Uvidime kolik s tim projedu.
-
- Člen Klubu
Teda ty stránky tvořil nějakej "spisovatel", ale spíš je volně přeložil pan Google.
"Vlastníte bavoráka? Jsme tu pro Vás! Často lítáte se svým miláčkem po našich českých silnicích tak moc dobře víte že podvozek velice trpí a tímto jste vynuceni opět zahlížet do své peněženky.Jelikož u vozů BMW je rameno hliníkové a né železné to budete nuceni koupit drahé celé rameno s kulovým čepem.Zavolejte nám a my Vám ušetříme Vaše peníze!"
"Výzkumem jsme zjistili,že v každém kulovém kloubu jakéhokoloiv výrobce je vždy přítomná vzduchová mezera 3-8 mm,což omezuje životnost výrobku,Výrobci to vysvetlujou tím,že je to způsobeno špatnou automatickou technologii na výrobních pásech.Proto vetšina kulových čepů je po krátke době na odpis,tímto my eliminujem tuto vadu s pomocí vysoce pevného polymeru – polyamidu B6"
Inu za 121,- Kč se to tam i vyplatí poslat.

"Vlastníte bavoráka? Jsme tu pro Vás! Často lítáte se svým miláčkem po našich českých silnicích tak moc dobře víte že podvozek velice trpí a tímto jste vynuceni opět zahlížet do své peněženky.Jelikož u vozů BMW je rameno hliníkové a né železné to budete nuceni koupit drahé celé rameno s kulovým čepem.Zavolejte nám a my Vám ušetříme Vaše peníze!"
"Výzkumem jsme zjistili,že v každém kulovém kloubu jakéhokoloiv výrobce je vždy přítomná vzduchová mezera 3-8 mm,což omezuje životnost výrobku,Výrobci to vysvetlujou tím,že je to způsobeno špatnou automatickou technologii na výrobních pásech.Proto vetšina kulových čepů je po krátke době na odpis,tímto my eliminujem tuto vadu s pomocí vysoce pevného polymeru – polyamidu B6"
Inu za 121,- Kč se to tam i vyplatí poslat.

-
Jsem zvědavej, jak to dopadne. Mam v garáži komplet ramena ze předku i zadku.
Dost mě teda odrazuje ten web. To je evidentně přeložený strojem. Firma to nejspíš není žádná, takže záruky nula. Zajímalo by mě kdo se za tim skrejvá a jaká je reálná životnost.
Technologii si představuju tak, že do toho čepu vstříknou polymer, kterej pak ztvrdne a vyplní mezeru. Zase ale kdyby tomu tak bylo, tak proč to ještě nikdo neprodává jako sadu na repas?..... No otázek je víc, než odpovědí.
Dost mě teda odrazuje ten web. To je evidentně přeložený strojem. Firma to nejspíš není žádná, takže záruky nula. Zajímalo by mě kdo se za tim skrejvá a jaká je reálná životnost.
Technologii si představuju tak, že do toho čepu vstříknou polymer, kterej pak ztvrdne a vyplní mezeru. Zase ale kdyby tomu tak bylo, tak proč to ještě nikdo neprodává jako sadu na repas?..... No otázek je víc, než odpovědí.