Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 - TDS run away za studena

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
meskalin

#1 Příspěvek od meskalin »

dobry den, sem tu dnes novy a hned na vas ladiče nafty mam dotaz na ktery budete asi horko tezko reagovat odpovedi ktera by me nechala zase po dlouhé době vklidu spát. No každopádně prosim o pochopeni toho ze sem kutil a vsechno si chci zbastlit sám. Tak teda nedavno jsem se rozhodl na e34 2.5Tds nahodit mechanické čerpadlo, co se tyce montáže tak si myslím, ze vsechno vklidu snad to teda neposkocilo. HH no každopádně pro pracnem prehazovani vsech baterek co mam se mi to nasledne podarilo odvzdusnit a motor chytnul. Asi 2 mesice to stalo podotýkám. No tož teda vylítly saze a motor držel celkem slusne volnobeh, ale jak sem jen drbnul do plyn. pedálů tak sel motor okamzite do plných. Trvalo mi asi 10 vteřin nez sem skočil parakotoul do kary a vypnul klíč. Ja vim sem dement :-D ale stalo se a bušit hlavou do zdi uz nebudu. Ptám se na vas nazor jak ten motor takovou vec nese ? Mam zlou predtuchu ze to bylo jeho posledni pomazani a to by me mrzelo... Diky za reakce
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mika_hakkinen »

Ahoj,
pokud to aspon par vterin vrcelo na volnobeh, tak se urcite olej nahoru do hlavy dostal.
Pokud byla hlava dobra, tak by to mohla prezit. Motor bezel bez zateze.
V cerpadle je ostredivej regulator, ten by se mohl jedine zaseknout.
patrikE39

#3 Příspěvek od patrikE39 »

no a po dalším startu to znovu vylítne do otáček? pri chodu to netlakuje do expanzky? nelítají ve vodě bubliny? .... jinak tohle se mi po montáži neodzkoušené mechaniky která kdoví kde jak dlouho ležela stalo taky.. ale motoru se nic nestalo... čerpadlo se muselop rozebrat, vyčistit, nastavit a je to dobrý
meskalin

#4 Příspěvek od meskalin »

prave me rikal typek ze mechanika je přetesnena a nejak nalazena do zakladu tak sem po tom setupu toho cerpadla vubec nepatral. Se nedivim ze to nechtělo chytnout kdyz tam byla dávka jak hovado a zachcavalo to zhavice... Ted tomu dam chvilku volno stejne mam zhozenou zadni nápravu. Diky kluci
meskalin

#5 Příspěvek od meskalin »

nahodou by mi nekdo nedokazal popsat aspon od oka nastaveni toho cerpadla? Jenom vod oka pocet závitu nebo nejaky milimetry? Ze bych nejdříve naskočil s posuvkou at se mam od ceho odpichnout. Rozumíme si ne? Nevim jesi neplancu hovna. To ja delavam v 6 rano :-D
patrikE39

#6 Příspěvek od patrikE39 »

tak otázka je jestli je nastavená moc velká dávka a nebo jestli neni špatně nasazená páka na tisícihranu víš
meskalin

#7 Příspěvek od meskalin »

tou pákou myslíš páku jak se do ni zavěsí lanko? Protoze o žádné jine páce nevim. Nechceš mi prosimte spočítat kolik ti trčí zavitů od cerpadla na tom šroubu bohatosti? Dik
patrikE39

#8 Příspěvek od patrikE39 »

jo přesně tu páku myslím.. zavity ti mužu naměžit zítra.. počítat to bude na tlouho tam ti změřím posuvkou jak moc ho mám zašrubovaný.. ale já ho mám na vyžší dávku a budeš si pak muset snžit volnoběh protože ten se tak yzvedne když ten šroub bohatosti přitáhneš.
meskalin

#9 Příspěvek od meskalin »

oka tou posuvkou to bude nejjednodušší. Ty mas potahli na turbu? Jede ti to dobře? Dik
patrikE39

#10 Příspěvek od patrikE39 »

šrou na bohatos (ten nad rozdělovací hlavou) jsem měřil až za tou kontra matkou a mám 20mm.... musíš pak snížit i volnoběh... turbo potáhlé zatím nemám.. jede to tak jak to jelo s elektrikou :D .. ale má mnohem rychlejší a lepší reakce na plyn bez prodlevy.
meskalin

#11 Příspěvek od meskalin »

dik
oldaf

#12 Příspěvek od oldaf »

co furt blázníte s dýlkou šroubu, nenajdete dvě stejný čerpadla, každý má jiný rozměry všech dílů, obaly čerpadel mají také různé rozměry, uvnitř čerpadla to také není ve všech stejné. Každý čerpadlo je potřeba nastavit individuálně, žádný rozměry NEEXISTUJOU
meskalin

#13 Příspěvek od meskalin »

aha tak to sem netusil oldafe. chtel sem si jen trochu pomoct... ladic jako ty uz takovy veci neresi ale ja pomalu s tim tds motorem ztracim pudu pod nohama...
Odpovědět