Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dětská autosedačka v BMW E39
Ahoj. Mám pár dotazů. Jako čerstvý tatík řeším, jak v mé e39, r.v. 2001, facelift, touring vozit dítko ve vajíčku. Zajímá mě, zda je možné sedačku připevnit na přední sedadlo a zda je možné vepředu nějak deaktivovat airbag. Návod na netu jsem našel na verzi před faceliftem a ze zkušenosti vím, že se verze rozcházejí. Dále jsem vyčetl, že by mohl být problém s bočníma airbagama vzadu v autě. Prosím o tipy zkušenějším otců, díky!
-
Máš li ve výbavě isofix držáky, jsou jen na zadních sedadlech.
Předním airbagům (čelní, sloupkový a dveřní) jde v jednotce airbagů nastavit že tam nejsou. Mělo by to stačit, ale osobně jsem to nezkoušel naprogramovat, natož prověřit že se opravdu neodpálí. Vozím dítě vzadu kvůli isofixu.
Zadní arbagy (jsou jen ve dveřích) jsou vypnout opět v řídící jednotce. Pokud nemáš na zadních dveřích varovnou nálepku "airbag" s přeškrtlou sedačkou, někdo ten airbag už vypnul. Častěji tam ale už z výroby vůbec není namontován (můj případ).
Předním airbagům (čelní, sloupkový a dveřní) jde v jednotce airbagů nastavit že tam nejsou. Mělo by to stačit, ale osobně jsem to nezkoušel naprogramovat, natož prověřit že se opravdu neodpálí. Vozím dítě vzadu kvůli isofixu.
Zadní arbagy (jsou jen ve dveřích) jsou vypnout opět v řídící jednotce. Pokud nemáš na zadních dveřích varovnou nálepku "airbag" s přeškrtlou sedačkou, někdo ten airbag už vypnul. Častěji tam ale už z výroby vůbec není namontován (můj případ).
Vajíčko se nesmí vozit vepředu pokud airbag nejde deaktivovat - je to z důvodu toho, že dítě sedí k airbagu vlastně zády takže doporučuji vozit vzadu. Boční airbag jsem vzadu neřešil - ochrana proti bočnímu nárazu mi nepřijde nebezpečná - spíše naopak. Až dítko povyroste tak isofix vzadu a není co řešitTulkas píše:Ahoj. Mám pár dotazů. Jako čerstvý tatík řeším, jak v mé e39, r.v. 2001, facelift, touring vozit dítko ve vajíčku. Zajímá mě, zda je možné sedačku připevnit na přední sedadlo a zda je možné vepředu nějak deaktivovat airbag. Návod na netu jsem našel na verzi před faceliftem a ze zkušenosti vím, že se verze rozcházejí. Dále jsem vyčetl, že by mohl být problém s bočníma airbagama vzadu v autě. Prosím o tipy zkušenějším otců, díky!