Abych nezakládal nové vlákno, co je za chybu 452A, na netu jsem našel DPF, ale nevíte někdo co přesně? Auto jede normálně.
Je to e61 530d 2007 facelift
kornout píše:Abych nezakládal nové vlákno, co je za chybu 452A, na netu jsem našel DPF, ale nevíte někdo co přesně? Auto jede normálně.
Je to e61 530d 2007 facelift
Dneska diagnostika ukazala stejnou chybu,nevi nekdo co to je?stejne auto...
Určitě DPF nekuchat zkusit jestli funguje katalyzátor a jestliže ano tak dpf vyčistit. Pěkný povídání o dpf a všem okolo je v posledním časopise Disel.
A zkontrolovat na diagnostice zda nejsou i dalsi chybove kody a ty pak vyresit. A hlavne zkontrolovat provozni teplotu pokud mozno s vyplou klimou. Pokud bude nizsi nez 80 stupnu jsou v haji termostaty a nespousti se regenerace.
Nedávno jsem DPF měnil a chyba 452A myslím znamenala to, že nebyla zapsána výměna DPF v autě. Tzn sice funguje a nehází chyby čidel apod, ale auto si stále myslí, že je tam filtr starý, který už se hlásil o výměnu. Nechal jsem si to smazat v autorizáku a už to nic nehlásí.
Ano, je-li auto po fl tak od 200000km to pise, ze za chvilku bude dpf na konci zivota a od cca 250000 uz to bude psat, ze dpf je treba vymenit - tato hlaska se bude ukazovat i na idrive pokazde kdyz se zapne motor.
Dpf muze byt i v 250000 dobre, ale obejitim chybove hlasky nastavenim noveho dpf v diagnostice muze filtr pohrbit, protoze se jednotka bude chovat k dpf jako k novemu. Aspon vycistit bych ho doporucoval.