má někdo otestované tlumiče MAGNETI MARELLI?
já měl od nich jen pístnice na kapotu
Dále mě zajímá názor na tlumiče TRW
ramena a brzdy zná každý a já jsem spokojen jak fungují .
ale kvalitu tlumičů neznám
Díky za info
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !
já bych šel určitě do Sachsu nebo Bilstein. MAgneti Mareli je dovrý na elektriku ale né na podvozky. To je podobný jako tlumiče Meyle, taky stojí za prd.
S trw nemám zkušenost. Ale všechny tlumiče meyle co jsem Prodal se mi vrátily vyteklé. To stejný ložiska a vodní pumpy.
Ty meyle jsem měl i na e46 a vydrželi chvilku.
Mám na autě KYB G a jsou mrtvé.
Sachs je jistota,
Bilstein je podle mého trochu přeceněnej. Znám pár lidí kterým tekli po pár km , oloupané pístnice po několika měsících. Mě osobně se jeden tlumič zadřel.
Mayle to u mě prohrálo ve všech oblastech.
Zůstává ještě dost slušných značek, ale právě Tlumiče TRW a MM neznám a zatím jsem nenašel kloudné recenze. Přitom cena u těch TRW je hodně slušná. MM zřejmě dělaj v Polsku, ale tam dělaj už všechno.
Sachs si nechávám v záloze pokud nedostanu rozumné info k TRW a MM.
Nebráním se testování, ale všechno má svoje meze.
Bilsteiny už nechci, po tom co se mi zadřel a zůstal trčet.
Febi stojí za prd už dost dlouho. Ceny jak u značkového dílu, kvalitou průměr a na některých věcech i podprůměr.
Dlouhou dobu Bavorákaři pochvalovali KYB. Mě na jednom autě(e34 525i) drželi pěkně, ale měli únik oleje. Na tomhle autě jsou úplně mrtvé(e39 530d)
Hlavně Sach je hliníkový, mám je už půl roku a naprostá spokojenost. Původně jsem koupil KYB, ale je kovový a samotný tlumič byl težší než starý Sachs i s držákem a pružinou.
Ja kupoval narychlo Monroe, fungovaly dobre dva roky, pak jeden vytekl. Ted mam dva roky Sachse a naprosta spokojenost, jizda o dost lepsi. Vzadu mam Sachse, ktery vypadaj tak 15 let stary, ale mel jsem je venku a fungujou jak novy. Takze rozhodne doporucuju Sachs
Sachs mam na E38 a vydržej asi nejvíce. Monroe bych si na auto asi nedal ale znám lidi co to davaj i na E38 Na E39 mam od meyle nápravu a začíná bouchat a to je to HD Jinak cena tlumiče TRW je pěkná a nevím jestli je nevyměnit u své E39 která má sachse super touring na které jsem slyšel jen kritiku ale jízda není špatná.