Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 528i spojka, katalizátor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Berserg

#1 Příspěvek od Berserg »

Zdravím Vás, nadšenci!
Chtěl jsem se zeptat na takové drobnosti:

- spojka - asi před 4 roky jsem dělal komplet spojku LUK. S autem jsem najel asi 50 000km - vše úplně bez problémů! Jediné co se mi začalo asi po 20 000 ozývat bylo "vrzání" spojky. Při sešlápnutí spojky se ozve vrznutí jako by otevření starých dvěří!:D na fci rostlináře to nemá asi vliv-mechanik mi říkal, žese to děje. Ale mě se to nelíbí! Neměl někdo z vás podobný problém, který úspěšně vyřešil?

- výfukový systém/katalizátor - chtěl jsem se zeptat, jestli by ste doporučili na skoro 19 let starém benzínu 2.8i vyjmout katalizátor? Vím,že ho tam ve výrobě dávali z nějakého důvodu a nejsem zastánce "TUNING" uprav a podobného svinstva, ale zdá se mi po letošní zimě, jako bych měl zastrčenou zátku ve výfuku. Čím se ot projevuje? Před rokem když sem měl nastartovaný motor a stál jsem u kufru, tak tam byl klid jak v hrobě. Ted jej trochu slyším. Je to jen drobátko, ale nemyslím si, že s rostoucím věkem se mi sluch zlepšuje! Navíc jako bych měl při nižsích otáčkách dojem, že mám ve výfuku špunt. Když jej vytočím tak najednou kopne a táhne...ale zdá se mi nějaký trochu jiný. Nemohlo dojít k nějakému zanesení? Jezdím jak couračky kolem 30km tak dálky i 150km najednou takže si nemyslím, že je to způsobeno stylem jízdy. Palivo taky beru u normálních benzínek-meleju žádné svinstvo. Olej nežere víc...tak nevím jestli jen moje tělo blbne a chce víc vykonu pod zadkem, nebo se něco děje s mojí druhou "partnerkou"!:D Díky za rady,tipy nápady!
Přeji bezpečné kilometry s BMW
Lucifer

#2 Příspěvek od Lucifer »

To vrzání může způsobovat spojkový válec, jak hlavní, tak pomocný, nebo jen pákový mechanismus uvnitř převodovky, eventuelně to může dělat malý namazání "hrušky" převodovky. Každopádně by to chtělo zvednout a šlapat na spojku a zaměřit se na zvuk. Ale klidně by to mohl dělat přítlačák
Berserg

#3 Příspěvek od Berserg »

jooo...ten spojkový válec mě taky napadl...! No asi to tak udělám,že to zvednu a budeme hnápat po spojce!
Odpovědět