Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zlobivá E60 - 530d automat r.v.2005 sedan (160kw)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bavor88

#1 Příspěvek od Bavor88 »

Ahoj všem,
Chtěl bys Vás všechny kdo jste schopni a ochotni mi pomoci poprosit o postup co mám dělat. Jsem velkým fandou BMW a je to asi měsíc co jsme si koupil to své první je to: BMW 530d sedan- E60 r.v. 2005(konec roku) auta je v automatu je dovezené z itálie po prvním majiteli má servisní knížku. Bylo servisováno pouze u BMW nikdy nikde jinde! Nájeto originál 233tis. Proč ale píšu Když jsem s ním začal jezdit bylo vše v pohodě až na unavené přední tlumiče ale to jesné nájezdem kilometrů (vyměním příští měsíc) auto jezdí famozně a z výkonu motoru jsem nadšený. Nic méně během jedné z cest po dálnici na mě vyletěl vykřičník že je nízka hladina chladicí kapaliny, registroval jsme to a dojel do cíle což nebylo daleko max 20km.(neřišil jsme to hned aby nepraskl blok nebo hlava rozdílem teplot studené destilky a horkého motoru) Jakmile auto dostatečně schládlo tak že si zajedu pro destilku na dolítí na pumpu která je asi 9km od baraku auto sem absolutně nehnal a jel max 50km h. Běhěm cesty opět vyletěla kontrolka vykřičník s nízkým stavem chladicí kapaliny a asi 30 sekund poté kontrolka motoru upozornující na zvýšené emise. Na pumpě jsem dolil destilku. A hlaška o nízkém stavu chladiva už nevyskakuje (po dolití cca 1litrů) ale při každém startu na mě vyskakuje kontrolka motoru a na displayi svítí oranžovo žlutá kontrolka motoru pal. počítač ukazuje zvýšené emise na autě nepozoruji žádný rozdíl jede normálně krásně řadí vše se zdá ok. Je nutné podotknout že auto delší dobu stálo než jsme jej koupil...Dokážete mi s tím prosím někdo pomoct? Minimálně bych chtěl vědět jestli s tím vubec mohu opatrně dojet do servisu po ose a nebo je to na odtahovku? Nechci autu ublížit ale poladit ho a všechny závady odstranit! Případně kdyby mi někdo poradil super servis v brně nebo u brna? Budu Vám moc vděčný! díky a pěkný víkend všem Jakub
mi00wa

#2 Příspěvek od mi00wa »

Pokud dolíváš VODU tak se podívej na EGR chladič, rádo praskne a teče to do sání. Jde nějakej dým z výfuku? (bílý, modrý, černý) ?
Bavor88

#3 Příspěvek od Bavor88 »

mi00wa píše:Pokud dolíváš VODU tak se podívej na EGR chladič, rádo praskne a teče to do sání. Jde nějakej dým z výfuku? (bílý, modrý, černý) ?
Díky za reakci. Všimnul jsem si že jak jsem večer dojel šel z ledvinek velmi mírný dým ale opravdu velmi mírný! možná spíš rozdíl teplot horký motor a velká zima venku( obláček nedá se tomu říct dým)... když jsem stál za autem bylo cítět že je agresivnější zápach výfukových splodin než předtím...Velmi mě mrzí že musím řešit takové věci po cca měsíci co auto mám chápu že je to staré auto ale toto?? Doufám že se to pořeší...Psal jsem Do KP design je to dobrý servis?
mi00wa

#4 Příspěvek od mi00wa »

bejt na tvém straně, tak udělam první diagnostiku, nejlépe z člena BMWklubu.cz , nevím koho tam máte v Brně (nějakého člena, kdo tomu rozumí, já mám člena Matiz jezdím sním do Opavy z Nového Jičína)
Uvidíš co tam máš za chybu možná i EGR ventil (když máš vyšší emise)
a potom mechanické části asi bude prasklý egr chladič.
_milan_
Klubové ID: 2684

#5 Příspěvek od _milan_ »

kdybych ty auta z I neviděl ještě na přepravnících a někdy i přímo v té I ... :D :D zajímavý že všecky e60 z I mají servisku až do konce od bmw... ti taloši to stáčí sami , čech na km nemusí ani hrabat , i servisky byvaji nachystany .. někdy v cz musi bazarnici misto stáčení i přidat km aby to bylo věrohodný... každej ma prostě z talošky auto po doktorce , pravnikovi atd... sežentě mi taky jednu libovku z talianska... :D :D milion vykřičníků o 100% nájezdu a stavu !!! :D :D jinak ano chladič egru , ten mi odešel na jedne talošce ve 188000km ( origo cca 500000km ) ;)
THe_KbK
Klubové ID: 3583

#6 Příspěvek od THe_KbK »

Tdy v Brně dělá diagnostiku Horys, zítra za ním jedu. Kdybys nesehnal kontakt tak ti ho poskytnu.
lukas535d

#7 Příspěvek od lukas535d »

_milan_ píše:kdybych ty auta z I neviděl ještě na přepravnících a někdy i přímo v té I ... :D :D zajímavý že všecky e60 z I mají servisku až do konce od bmw... ti taloši to stáčí sami , čech na km nemusí ani hrabat , i servisky byvaji nachystany .. někdy v cz musi bazarnici misto stáčení i přidat km aby to bylo věrohodný... každej ma prostě z talošky auto po doktorce , pravnikovi atd... sežentě mi taky jednu libovku z talianska... :D :D milion vykřičníků o 100% nájezdu a stavu !!! :D :D jinak ano chladič egru , ten mi odešel na jedne talošce ve 188000km ( origo cca 500000km ) ;)
Jj, s tema serviskama je to hnus, nema smysl ani resit jestli auto ma servisku,kdyz ma auto knizku tak zaznamy si tam clovek muze nadelat sam a nechat si vyrobit na pockani razitko podle predlohy,ja serviskam neverim, nejlepsi je zjistit si u auta hystorii primo u BMW a poradne si ho proklepnout vlastnim mechanikem a pak uz jen doufat.

V loni jsem se byl v Brne divat na auto v bazaru e61 530xd 2006 okolo 180tis km,nevim uz presne, se serviskou a za dobrou cenu,myslim za 189tis dobre vybavene. U BMW jsem zjistil minumum zaznamu,jen drobnost a posledni zaznam rok 2012 a 290tis.km, myslim ze to vypovida o vsem. Jak jde o penize a prodej auta tak je clovel vynalezavej. :-)
PeqpeK
Klubové ID: 3592

#8 Příspěvek od PeqpeK »

para od ladviniek jasne napoveda, ze ti niekde unika voda a odparuje sa...
kludne tam mozes mat aj viac problemov, EGR temostat lubi tiez praskat, tak sa pozri najskor nan, ci nie je oteceny od vody
co sa tyka kontrolky zvysenych emisii, znamena to, ze nie co v systeme pripravy zmesi nefunguje (regulacia turba, EGR, vaha vzduchu, lambda,....) aby si zistil co to je, je potrebne auto najskor napichnut...jazdit s tym mozes, ale odporucal by som to riesit...
ak by si mal nahodou cestu do BA, tak ti to viem pozriet
Odpovědět