Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 tour 98 novy kat
-
- Klubové ID: 4038
můžu s ezeptat co bys doporučil za kat náhradu do E39 540 rv 5/98 tedy před FL. některý z předchozích majitelů ho vyřznul a já občas dost zvažuju že bych tam i rád něco zase dal....jednak kvuli emisnim kontrolám, tak kvuli hluku a smradu co ted výfuk produkuje. vozim v aute rodinku a ten V8 produkuje opravdu hodne hluku i smradu za studena kdyz tam katy nejsou. klidne do sz
dík
dík
-
- Klubové ID: 3583
No nemyslím si že by byl keramickej lepší. Je sice levnější, ale jeho životnost je nižší, nedoporučuje se používat u motorů s pohonem na LPG a CNG, protože je to suchý ty výf. plyny. Taky se můžeš stát že se v něm ta keramika ulomí. To se ti u kovovýho nestane, protože je ta vložka pročepovaná, takže to nemá kam uletět.
Dalším mínusem je že keramickej kat hůř snáší vysoké teploty, což když oroštuješ 540i, tak to je hukot
.
Kdybys chtěl univerzální, tak je jich 3 prd... , vybírají se podle objemu, výkonu, a podle rozměrů. To vůbec není problém, stačí ho změřit a vybrat si podle toho. Dělajou se i různé tvary.
V podstatě připlatíš víc za kovovej, ale ten už to auto přežije.
Dalším mínusem je že keramickej kat hůř snáší vysoké teploty, což když oroštuješ 540i, tak to je hukot

Kdybys chtěl univerzální, tak je jich 3 prd... , vybírají se podle objemu, výkonu, a podle rozměrů. To vůbec není problém, stačí ho změřit a vybrat si podle toho. Dělajou se i různé tvary.
V podstatě připlatíš víc za kovovej, ale ten už to auto přežije.
-
- Klubové ID: 4038
objem 4,4 V8 tedy výfuk jsou dvě větve, tedy katy budou taky dva. průměr roury je kolem 60mm. přesné rozměry nemám, protože ty katy už tam nejsou - některý z předchozích majitelů je vyřezal...asi honil koně nebo já nevím proč.
edit: výkon je 210kw
vzhled je takovýto:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
jo a kdyby někdo uměl sehnat spony co jsou díl 6 o průměru cca 65mm taky bych byl vděčnej. scháněl jsem to různě a všude jsou jen na simply clever průměr max tuším 55...což je málo pro mě....
edit: výkon je 210kw
vzhled je takovýto:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
jo a kdyby někdo uměl sehnat spony co jsou díl 6 o průměru cca 65mm taky bych byl vděčnej. scháněl jsem to různě a všude jsou jen na simply clever průměr max tuším 55...což je málo pro mě....
-
- Klubové ID: 3583
Spony nejsou problém délka 125, průměr 65. Mám je skladem, cena 150 kus.
A ten kat je rpoblém, chtělo by to šikovnýho mechanika, aby si pohrál s tvarem potrubí pod autem, sehnat by se dalo něco takového.
A ten kat je rpoblém, chtělo by to šikovnýho mechanika, aby si pohrál s tvarem potrubí pod autem, sehnat by se dalo něco takového.
Kód: Vybrat vše
http://www.aci.cz/vk-kat-ie4-kat-benzin-euro-4-do-2500cc-keramicka-vlozka-vnitr-prumer-64mm-plochy-_d95707.html